|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
ASRock 939A8X-M debilana
komponente (kupljeno u HG-Spotu): MBO: ASRock ASRock 939A8X-M CPU: AMD Athlon 64 3200+ (Venice) BOX RAM: 512 MB DDR PC-3200, 400 MHz, Kingmax HDD: Seagate Baracuda SATA 200 GB DVD: NEC ND-3540 DVD+-RW VGA: ATI Radeon 9250. 128 MB, DVI, TV-out dakle, nabijam vec glavom u zid 2 dana s ovom kombinacijom. slozim komp i upalim ga i nista, ventilator se vrti i ni makac. selim RAM po utorima i dalje nista. malo prosurfam po netu (site od ASRocka je prica za sebe) i nadjem na jednom forumu post sa slicnim problem i savjetom da promjenim memoriju. ubacim neki stari 256 MB DDR PC-2700 modul i pocne dizanje ali i dalje sranje ne radi. na DVD-u svjetli zelena lampia non stop a slika na ekranu je crna i tako izgleda moze do kraja vjecnosti. ako probam otvoriti DVD ponekad ladica izadje do kraja pa se vrati unutra a ponekad izadje do pola pa se vrati unutra, nema sanse da ostane otvorena koliko ja zelim. brijem da sam isprobao sve moguce kombinacije jumpera na DVDu, IDE kablova i IDE konektora na maticnoj. ukoliko izvadim DVD, na kucistu i dalje svjetli lampica za HDD, ustvari svjetli cijelo vrijeme dok je komp upaljen. ekran i dalje crn, BIOS-u ni traga. sve komponente isprobao u drugom kompu i rade. ocistio podatke u CMOS-u, bio izvadio CMOS bateriju reda radi i dalje sve ostaje isto. Ima netko da me prosvjetli s necim, izuzev nosenja svega u HG-Spot? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
jesi probao matičnu dal radi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
samo jedna riječ "asrock"!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Pogodi u čemu je problem, ako sve komponente rade na drugoj matičnoj, a za ovu nisi siguran dal je ispravna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() sad sam malo gledao hg-spot site i stavio identicnu konfiguraciju u ono njihovo cudo od konfiguratora i za svaku odabranu memoriju javlja da je odabrana pogrešna memorija :clap: i kaj da si ja sada mislim : lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Jesi isprobao napajanje?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
odo ja na spavanje, radi se sutra pa postam rezultat posjeta hg-spotu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Ma dam obe ruke u vatru da je ploča... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
ali moraš se izderat na njih da bi upalilo...pitaj mc_fisha...kad ga vide, ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
![]() Covjek ulazi a ono svi bjeze od njega vec vidim sliku...
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
: lol2 : : lol2 : nažalost, ali to je današnja slika...govorim iz iskutsva...očito bez deranja i pozivanja šefova, više ništa ne pali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
dakle, danas stigao testirati napajanje i maticnu i ispada da je maticna sjebana. dakle ujutro idem u hg-spot pa me zanima koja je procedura za reklamacije i to ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
procedura je da kažeš da je matična neispravna i da hoćeš zamjenu za neku drugu (po mogućnosti nadoplati za abit ili dfi), ako oni suprotno tvrde, onda se izdereš na njih...i odje... taj asrock jednom zauvijek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Taj HG spot je možda jeftin,al je kvaliteta nikakva. Dva moja frenda su kupila cijele konfe u HG spotu,jednom komp nije radio čim ga je dobio jer je matična pregorila,a drugom je grafička otišla u vječna lovišta.Meni su krepali zvučnici ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
o nemoj počet o konfama iz hg-spota... zamisli da platiš komp 12k kn i onda ti pocrkava sve od matične preko tv-kartice i rama do grafičke...i imaš na kućištu više naljepnica od garancije, nego ja mjesečnih pokaza u cijeloj godini... e to se dogodilo mom tvrdoglavom frendu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nego ovako ekipa hg spot je ogromna firma i oni neidu po robu sa caddy jima nega sa sleperima i fkros da je 10% robe skart ali jebiga oni neznaju sto je skart dok to necrkne... eto ja nisam imao nikada problema sa hgspotom sto je crklo uredno su zamjenili i nikada nije crklo da je samo od sebe crklo ![]() tako da jebiga nisu ni oni UVJEK krivi...
![]() |
#21 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() dakle traži povrat love al asrock opet nemoj uzet ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Niti jednom nisam do sada imao problema s njima niti sa astrock mbo ali zasto ne uzeti astrock ne znam,meni je moja ASROCK, socket A, K7 Upgrade 600, VIA KT600 vise nego dobra,evo na njoj mi sempron 2200 radi full stabilno na 2100MHz dok na Gigabyte 7VT600F ne moze raditi ni na 1800...cemu onda tolika zbrka oko astrocka? cijena vise nego dobra,a dobri i rezultati na njoj...po mojem astrock je dobar...naravno neki |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Vrati MBO - krepala ploča, nema sumnje. Asrock su SOLIDNE ploče, ali nipošto ne dobre. Isto kako su DFI ploče za OC, ali mušićave, pa treba zajebancije da se natjera za dobar OC, dok na stock rade ko beba ![]() Obzirom da vjerujem da ploču nebudeš mijenjal, a OC ti nije niti na kraj pameti - jednostavno reklamiraj ploču ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
pitanje koje napajanje su ti utrplai tamo? Ako je Everpower baci to van odmah i kupi Fortron 350W ili Chieftca Deltu 350W
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
|
Citiraj:
Ima pola centimetra debeli sloj naljepnica na kompu, prestrašno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
bio u hg-shrotu i zamjenili mi maticnu bez ikakvih problema ... uzeo epox i sve radi kako treba :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Nije on krepo, nego se sporo vrtio, ali ponekad bi se odlučio i brže vrtit pa onda nije pištalo. Nismo mi znali odmah da je to jer je to iz vedra neba počelo pištat nakon jednog reseta. I sigurno nisu ostale komponente počele krepavat jer cooler na procu dobro ne radi... A u ostalom komp je slijedeći dan otišo u servis, i (što me fascinira) oni su rekli da je sve u redu, i vratili mu komp jer njima nije pištalo ništa. Kad je on upalio komp doma, opet je počelo pištat. Tek na slijedećem servisu tu 'otkrili' taj kvar... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|