|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
LaTeX tutorial
Pozdrav, primjećujem da se korištenje LaTeX-a vrlo malo spominje među članovima Foruma, pa me zanima koristite li ga i u kojoj mjeri ili imate li ga namjeru početi koristiti u neko dogledno vrijeme? Ja sam ga otkrio negdje na drugoj ili trećoj godini studija i od tada LibreOffice Writer i/ili Microsoft Word koristim samo za otvaranje i editiranje dokumenata koje mi netko drugi pošalje ili ako na istom dokumentu trebam raditi s nekim tko se ne služi LaTeX-om, što i nije čest slučaj. Za izradu prezentacija se ipak još uvijek držim LibreOffice Impressa i MS PowerPointa. Ima li zainteresiranih za neki beginner's guide? Znam da se sve o tome može naći koristeći Google, ali ako ima barem dvoje-troje ljudi koji bi takvo nešto htjeli vidjeti ovdje na Forumu, vrlo rado ću editirati ovaj post i potruditi se složiti tutorial o često korištenim paketima i dati osnovne primjere. Pucajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
Čisto sumnjam da ovdje postoji kritična masa koja bi željela koristiti TeX ili LaTeX. Nije da forum vrvi od znanstvenika ili barem znanstvenih novaka. Na žalost.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Poznati su mi svi ti linkovi, no, realno, 99% onoga što se može naći ovdje na Forumu, može se naći i na još stotinu drugih mjesta, pa sam stoga i postavio pitanje ako postoji interes da takav sadržaj bude prisutan i ovdje ![]() ~~~~~~~~~~ Da zaključim priču, imam pod prstima neko isuktvo s korištenjem LaTeX-a, pa ako će nekome nešto trebi, neka mi se slobodno obrati, a ja ću učinit koliko god mogu da mu/joj pomognem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Bilo kako bilo - ti to sve isto zelis kopirati (i) ovdje a osim tebe i mene, mozda je jos troje ljudi culo odavde za TeX, a vrlo vjerojatno ga nitko nije koristio? ![]() Sto ja najbolje od svega, mislim da Degiorgi i dalje trpi "Guest" korisnike, tako da se u principu, ako i trebas nesto pitati oko TeXa, mozes obratiti tamo ne brinuci se cak niti oko toga da se trebas registrirat...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Možda se nisam dovoljno dobro izrazio, pa je to dovelo do nesporazuma, no nikako mi nije bila namjera napraviti novi The LaTeX Companion niti kopirati već postojeće materijale nego na nekoliko jednostavnih i pretežito minimalističkih primjera (onako iz glave) pokazati korištenje paketa poput amsmath, graphicx, subcaption, fancyhdr, kreiranje naslovne stranice, uređivanje headera i footera i sl. Zamisao je bila upravo ta da netko kome je to poptuno nepoznato područje vidi, proba i na kraju kaže: Vau, ovo super! ili Koja glupost, zašto bi to itko htio koristiti? Dakle, nije cilj bio natrpati sadržaja da se nekoga osposobi za napisati doktorsku disertaciju o novom pristupu numeričkoj diskretizaciji pri rješavanju Navier–Stokesovih jednadžbi nego da se ljude potakne da probaju nešto novo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|