|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
hal.dll problem
windows could not start because the following file is missing or corrupt: <windows root>\system32\hal.dll. please re-install a copy of the above file ovo mi se stalno pokazuje na drugoj particiji windows xp u windows xp home mogu ući na c: ali na e: profesional ne više ne znam što raditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
copy paste cataphractov post: u prethodnom postu sam također spomenuo hal.dll. Hardware Abstraction Layer služi kao nekakav prevoditelj u komunikaciji između operativnog sustava/aplikacija i hardware uređaja, a može ga pozvati ili sistemski kernel ili device driver hardverskog uređaja. aplikacije ne komuniciraju izravno s hardverom, već preko HALa. sama datoteka se nalazi u C:\Windows\system32\hal.dll. a ukoliko ikada prilikom boota dobijete error "hal.dll is missing or corrupt", jednostavno stavite XP instalacijski cd u drive, bootajte s njega i odite u recovery konzolu, te otipkajte copy D:\i386\ha.dl_ C:\windows\system32\hal.dll i resetirajte komp. __________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a gdje je ta recoveri konzila |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
ima još jedna stvar, a ta je da se hal.dll mijenja kako stavljamo non-MS drivere (za grafičku karticu, zvučnu, ethernet itd), pa gornji recept često zna ne raditi, no ne preostaje ti ništa drugo bojim se. ako je hal.dll koruptiran, nije dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
ma pokušavo sam sinoć stalno ali ne mogu restartati laptop ako ga ugasim i ponovo pokrenem ništa se ne događa ponovo upisujemsve ili je možda pogrešna putanja kod mene ima 1:c:windows 2:e:windows prebacim na broj 2 jer mi taj ne radi upišem sve kako je gore ali ništa cd pogon mi je na f: ako mi neko može reći koja putanja i kako laptop kako mogu restartati daga ne gasim na dugme, ne mogu izvršiti ni reparaciju ne znam zbog čega možda zato što mi je prvi windows koji sam prekuče instalirao u fat a ne u ntfs. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ma sda sam uspio s cd_a windows iz i386 prebaciti hal.dl_ u e:windows\system32 ali je ostao neraspakovan a trebao bi biti hal.dll kako da ga raspakujen i s čime |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
e moj sick isprobavo sam ali ne ide ajde mi napiši cijeli put gdje da odem da napišem to jer više ne znam odakle da počnem buto sam sa cd_a win xp recoveri konzola i upisivo svakako ali badava tako sam probo i na start pa u dos isto upišem ali ne ide, valjda negdje griješim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
jesam zamjenio i morao sam izbrisati taj hal.dll iz systema 32 da bi mogao pravilno ga prebaciti s cd_a sad je to prebacivanje uspijelo ali kad idem na taj drugi sistem pokazuje mi istu grešku izgleda da će biti red i njega ponovo formatirati i instalirati ponovo xp pro s sp2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ti to sa recovery console, jelda? Probaj sa extract, umjesto expand. Probaj help, pa će ti dati listu komandi. Recovery console nije baš kao standardni komandni interpreter, pa je izbor naredbi ograničen. Inače, ja imam Hiren's boot CD i WinXP PE (preinstallation environment) za takve slučajeve. Problem je, u biti, trivijalan - trebao bi bootati bilo koji OS koji će znati pisati i čitati po NTFS-u (pretpostavljam da je NTFS filesystem u pitanju), te iskopirati taj file (ili ga extractirati). Dakle, disketa sa Windowsima 98 i NTFS driver-om (naravno, samo komandna linije), neka live linux distribucija...
![]() |
#14 |
Registered User
|
nisam imao više živaca pa sam ponovo instalirao xp pro i sada dobro radi ali moram još toga instalirati što sam izbrisao a hvala vam |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ček, ček (ovo je iz reklame s bankomatom) Ako ti ne uspije kopiranje s CD-a, pokušaj postojeći hal.dll s c: diska kopirati na e:, gdje mu je mjesto. Kvaka je u tome da se radi o istom stroju, dakle HAL je isti, a windowsi Home i Pro se na toj razini ne razlikuju uopće. Ukoliko ovo ne uspije, bojim se da greška nije u tom fajlu, nego negdje drugdje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|