|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Nemoguće pristupiti kao admin T-Com routeru
Pozdrav svima! Kako mi gore spomenuti router model Thomson ST780 non stop rikava u smislu da se ruši WLAN veza zadnjih tjedan-dva, pretpostavljam da ću morati tražiti novi router. Ipak, zanima me da li imate kakav odgovor zašto je nemoguće pristupiti istom putem žice ili wlana kao admin? Korisničko ime je administrator, a šifra !M1PhoIAD2 (prije je radila). Probao sam i !tc0Mht ali niti ta ne radi. S onim običnim "user" i "0000" šifrom si ne mogu pomoći po pitanju gro postavki pa me zanima da li je to T-Com daljinski onemogućio pristup (nisam koristio admin login već sigurno par tjedana) ili je nešto drugo posrijedi? Što vi mislite? Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Postoji dva nacina, stari i novi, ako su promijenjene postavke (user.ini) Edit: vidim da si me preduhitrio za nekoliko minuta :-D Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 30.12.2014. u 00:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Uspio sam! Šifra je !tc0Mht i onda ide dodatak s brojem unutar zagrada [ modem_access_code ] Znači recimo !tc0Mht666777666 E sad, gledam listu korisnika i nije mi jasno čemu služi korisnik "factupg", čini mi se da toga tu prije nije bilo. Zna li možda netko više i da li se to T-Com igra sa ovim svim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Kakve ovlasti ima doticni korisnik? Ako ti smeta, ili ne znas tko je mozes ga slobodno obrisat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
btw. zna li tko da li postoji mogućnost za ovaj router da korisnik sam odredi IP adrese za uređaje, a ne da ih on automatski dodjeljuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Naravno da postoji. Udjes u OVAJ link, ili HomeNetwork > Interfaces > Local Network > Configure. Tu podesis: DHCP First Address: 192.168.1.100 DHCP Last Address: 192.168.1.200 Use DHCP Server: (stavis najkicu za ukljucenje DHCP-a) Na kraju stisnes "Applay". Kad to router odradi imas slobodne sve IP adrese od 192.168.1.2 do 192.168.1.99 (i 201-254) koje mozes onda sam dodjeljivat uredjajima. Uredjaji koji nemaju postavljene fiksne adrese ce dobijat IP adrese koje im dodjeljuje DHCP routera (izmedju 100 i 200) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
"Fact_upgrade" > Factory Upgrade, obično mu je dodjeljena PowerUser uloga, možeš ga maknit ako ti "smeta". Obavezno negdje spremi "originalni" / postojeći user.ini. Ako se želiš riješiti daljinskog prčkanja (Remote managment) onda eliminiraj postavke vezane za njega (od posebne konekcije pa dalje). Njemu je DHCP Server vjerojatno već upaljen, samo je po defaultu loše postavljen, skratiš DHCP Pool na predloženo 192.168.1.100 - 192.168.1.200, na taj način će imati "slobodno" 192.168.1.2 - 192.168.1.99 + 53 adrese na kraju za klijente sa fiksnim adresama. Ovo povremeno blesiranje, rušenje wireless - a, nemogućnost pristupa uređaju možeš pripisati odradio svoje, pregrijavanje, krepavajući elektroliti pa zbog toga loše napajanje ... Kao privremenu mjeru možeš ga rastavit / dignit poklopac da se lakše hladi (mada je trenutno mrzla zima). Ako imaš volje i znanja onda zamijeniš elektrolite. Novi uređaj lako dobiješ ako si pod ugovorom (ugovorna obaveza). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala dečki, naručio sam danas novi router, valjda će uskoro stići. Ovaj je dosta star pa vjerojatno zato puca wlan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||||||||||||
Premium
|
Kad to napravim (podesim first i last address), kud da idem da poštelam adresu za svaki uređaj koji je recimo već spojen, a ja mu želim staviti točno određenu adresu? Tnx! btw. opcije su mi bile
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.12.2014. u 19:44. |
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš opisano po Sticky - jima, na svakom klijentu podesiš fiksne mrežne postavke, svakom druga ip adresa a Subnet i Gateway je svima isti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Hm, nismo se skužili, u tome i je problem - kad odem pod device i configure, ne mogu mijenjati IP adrese. Naime želim ukucati svoje proizvoljne adrese. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|