Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.04.2014., 09:21   #1
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
LG G Pad 8.3 test

Testirali smo LG G PAD 8.3.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2014., 17:15   #2
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Kod mene obitava već 2 mjeseca pa imam par komentara...KitKat je došao taman krajem trećeg mjeseca, ali osim još malo glađeg rada nije ponudio ništa posebno novo. meni je osobno ovo najbolji form factor, a za manje od 1900kn za koliko ga se da naći je po meni najbolji bang for buck na tržištu.

samo da se osvrnem malo na review...2 puta je spomenuto da dominira plastika pa mi nije baš jasno kako se to misli kad je cijela prednja strana staklena a 90% stražnje aluminij??
raliSHA je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.04.2014., 18:02   #3
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
samo da se osvrnem malo na review...2 puta je spomenuto da dominira plastika pa mi nije baš jasno kako se to misli kad je cijela prednja strana staklena a 90% stražnje aluminij??
komplet rubovi su plasticni kao i rub oko ekrana/stakla, pise i na jednom mjestu da je alumnij straga...
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2014., 11:09   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Par tipfelera
Str. 1
- ispod drugog seta slika imaš 2x 'samo' u rečenici "...QRemote aplikacija podržava samo samo za televizore..."
- zadnji red "...i koriptenje drugih aplikcija..."

Str. 2
- ispod drugog seta slika "..pri čemu Settings izbornih na..."

Str. 4
- i je višak "...kvalieta izrade, i premda je..."
Staro 11.12.2014., 15:20   #5
Bodisson
Premium
Moj komp

Bodisson's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Nakon više od 8 mjeseci druženja s dotičnim, evo mojih dopuna testa:
- nimalo mi nije žao koliko sam ga platio, naročito kad ga usporedim s drugim tabletima manje rezolucije prikaza
- ukupno me koštao oko 2200 kn s zaštitnom torbicom/postoljem i 32 GB memorijskom karticom
- koristim ga za ono zbog čega sam ga kupio: video, internet, audio i e-knjige
- QPair koristim često, radi sa Samsung Galaxy Sx mobitelima (testirano sa S2, S3 i S4)
- QRemote uglavnom ne koristim zbog napomenutih ograničenja. No zato je tu Galaxy S4 i njegov WatchON koji to obilno nadoknađuje
- KitKat je drastično zeznuo pristup multimedijalnim materijalima na memorijskoj kartici
- vrlo često javlja "SD card removed in unsafe way". Do sada se desilo barem 5 puta. Meni je vrlo često sve što je češće od jednom u 6 mjeseci. Problem je međunarodno poznat. LG nije odgovorio na pitanje što je uzrok.
- najavljen je upgrade na Lollypop

Zaključak: ukoliko vam treba tablet, i imate dovoljno novaca, kupite ga. Ukoliko ga možete nabaviti.
Konkurencija, koliko ja znam, još uvijek ne nudi ništa sa sličnim karakteristikama i nižom cijenom...
Bodisson je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2014., 19:49   #6
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ja sam svog uzeo za 1900kn u svijetu medija.

Slažem se, sa manje više svime, meni najviše služi za pdf knjige, tapatalk, i normalno surfanje. U svemu tome je odličan i sve super brzo radi.

Koliko ti baterija izdrži normalnog korištenja? Jel imaš GP edition ili LG default?

Problem sa SD karticom nisam primjetio, tj. nije mi se dogodio.

Ja svog mislim rootat i stavit službeni Lollipop jer on izlazi za lg g pad google edition, za naš "normalni" sa lg UI nema najavljenog Lollipopa... Koliko ja znam.
Staro 12.12.2014., 08:52   #7
Bodisson
Premium
Moj komp

Bodisson's Avatar

Hmmm.... normalno korištenje...
Pa recimo da mi baterija traje oko 4 dana ako ga previše ne diram (Facebook i e-mail).
Traje cca 5 sati ako streamam video sadržaje sa računala (viva la DLNA konekcija).
Traje cca 8 sati ako čitam e-knjige.

No moram napomenuti da između 90 i 100% baterije radi BOINC sa SETI kalkulacijama.
Ah... i stalno je uključen QPair.

U pitanju je standardni G Pad V-500, koji još nije rootan. Ja, naime, nikad ne rootam uređaj koji je još pod garancijom.

U prvim Lollypop najavama bio je spomenut baš V-500 kao model koji će dobiti upgrade, no poslije je ta informacija potiho nestala.
No, ovo još uvijek stoji na GSMArena siteu: "Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean), upgradable to v4.4.2 (KitKat), planned upgrade to v5.0 (Lollipop)"
Naravno, kad istekne garancija uvijek ostaje CM...
Staro 12.12.2014., 11:53   #8
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Jedno pitanje glede infrared porta: dali ga je moguće koristiti kao daljinski upravljač za zabavnu elektroniku različitih proizvođača, ako jest koji softver ja za isto potreban, odnosno koji softver ima najveću bazu podržanih uređaja ? Iz testa vidim da QRemote baš i nije nešto.

Isto tako, molio bih ako netko ima iskustva da podijeli ista (koja su ograničenja, problemi i sl.).
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2014., 12:20   #9
Bodisson
Premium
Moj komp

Bodisson's Avatar

Hmmm.... jedan od problema je što niti jedan drugi program osim QRemote nisam uspio natjerati da radi.
A nije da nisam pokušao. I na vanjskim forumima se ljudi prepucavaju oko toga, no generalni je zaključak "QRemote ili ništa".
Staro 12.12.2014., 12:35   #10
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Dali to općenito vrijedi za Android kao OS, ili je vezano samo za LG kao proizvođača ?
Znam da još infrared na sebi imaju neki Samsung, Sony.
Ako netko zna, kakva je situacija kod njih ?
lobo64 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2014., 21:19   #11
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Bodisson Pregled postova
Hmmm.... normalno korištenje...
Pa recimo da mi baterija traje oko 4 dana ako ga previše ne diram (Facebook i e-mail).
Traje cca 5 sati ako streamam video sadržaje sa računala (viva la DLNA konekcija).
Traje cca 8 sati ako čitam e-knjige.

No moram napomenuti da između 90 i 100% baterije radi BOINC sa SETI kalkulacijama.
Ah... i stalno je uključen QPair.

U pitanju je standardni G Pad V-500, koji još nije rootan. Ja, naime, nikad ne rootam uređaj koji je još pod garancijom.

U prvim Lollypop najavama bio je spomenut baš V-500 kao model koji će dobiti upgrade, no poslije je ta informacija potiho nestala.
No, ovo još uvijek stoji na GSMArena siteu: "Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean), upgradable to v4.4.2 (KitKat), planned upgrade to v5.0 (Lollipop)"
Naravno, kad istekne garancija uvijek ostaje CM...
Meni baterija onda po tvome curi ko blesava, morat ću stavit ss.
Staro 15.12.2014., 09:34   #12
Bodisson
Premium
Moj komp

Bodisson's Avatar

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Dali to općenito vrijedi za Android kao OS, ili je vezano samo za LG kao proizvođača ?
Znam da još infrared na sebi imaju neki Samsung, Sony.
Ako netko zna, kakva je situacija kod njih ?
Samsung Galaxy S4, program je WatchON. Moram još dodati receiver.
TV i DVD su Samsung, Set-top je Albis a receiver Onkyo.

Mislim da je isti program i na S5...

Zadnje izmijenjeno od: Bodisson. 17.02.2015. u 10:13.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno