Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2014., 18:00   #1
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Brzi test – FSP Aurum PT 1200W

Isprobali smo FSP-ovo Aurum PT 1200 napajanje.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2014., 20:15   #2
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
buka slave odron venta na PS-u od 230€

Kad na napajanju od 230€ vidim vent od 5€ ili manje, dođe mi zlo, koliko god napajanje bilo dobro.
Još kad sam pročitao podatke o buci, na jednom platinum certificiranom napajanju, ej Fortron, go spit !

Seasonic im tu svima j. m. i to će vjerojatno i dalje biti tako, nažalost...
lobo64 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 01.12.2014., 23:19   #3
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Valjda sleeve, a ne "rob"

Da Seasonic još uvik korist double ball Adda ventove koji su spejs mother fucker war star ship prema tim odronima (makar su tu neke kolege bili nezadovoljni trajnošću/performansama čak i Adde).

Da, i ja bi japanske Nidec/Panaflo/Sony/Minebea/Sanyo Denki deri-peri dragulje.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2014., 10:10   #4
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ja nisam baš uvijek bio zadovoljan sa Seasonicovim ventovima. U posljednjih par godina su se dosta popravili, pogotovo kod jačih napajanja koja imaju ventove koji pod niskim opterećenjem ni ne rade, ali stariji modeli su imali dosta bučne ventove. Tipa 550-vatni 80 Plus Bronze modeli.

Možda su ventovi i na njima bili kvalitetni, no krivulja brzine u odnosu na opterećenje je bila vrlo agresivna.
Staro 02.12.2014., 11:32   #5
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Sorry Drvoje, imaš pravo. Namjerno sam pisao slave samo sam zaboravio staviti navodnike.
Poanta je bila da poštovani pratitelji foruma (a i oni ostali) shvate bit posta: nemreš mi pokušavat uvalit tak skupo (i dobro!) napajanje sa smećem od venta !
Pogotovo ne kad se dotično nakon određenog opterećenja pretvara u "vrišteću klimakterijsku spodobu" - bez uvrede prema bilo kome.
Isti skeč izvodi i Corsair, Antec pa i još neki sa novijim serijama svojih napajanja (nema više SanAce, nego nekakav HDB Corsair ili OEM vent), baš me zanima kako će reagirati korisnici kojima PS u kućištu stoji upsidedown nakon nekog vremena kada im ventovi prozveketaju...
Što se tiče trajnosti ADDA (naravno, ako su bili BB), ja mogu iz osobnog iskustva govoriti samo u superlativima, gledano po glasnoći jako ovisi o seriji tj. o broju okretaja, mislim da je potpuno nerealno od 120 mm venta deklariranog na 1600 ili više rpm očekivati da bude tih...
Još sam primjetio sljedeću "anomaliju" kod većine proizvođača napajanja: gotovo pa svi ugrađuju ventove koji su deklarirani na puno veću brzinu okretaja (1600, 2000 pa i više) nego što će napajanje čak i na maks opterećenju dostići.
Ako je pri tome i termalna kontrola izvedena traljavo (a nažalost prečesto jest), eto ti "zagađivača bukom" kojeg u principu ne možeš zauzdati...

Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 02.12.2014. u 11:57. Razlog: dodavanje
Staro 02.12.2014., 13:04   #6
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Da ovaj Power Logic se navodno vrti do 2000rpm, a ima skoro 14cm promjer (da je 8cm vent u pitanju ka u onih starih odrona to bi bilo donekle opravdano).

Meni npr. Scythe Kama Flow (Sony FDB) priko 1400rpm postaje glasna, a Sharkoon P na 2000rpm je bio žali Bože "nofaca" (oba venta su 12cm i bili su ukroćeni na cca 1100/1200rpm).

Danas je trend uštede u điru = tajvanski ili kineski kondezatori / jeftinjare od ventova s viškom RPM / jako smanjena količina pasivnih heatsinkova / tanki lim PSU kejsa / odron lemovi... - sad ne pričam o testiranom Fortron modelu već općenito (FPS mogu čak i pohvalit za 60mj. jamstva za Aurum seriju).

Pomelo mi sig -.-
Staro 02.12.2014., 13:12   #7
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Ma sve to sa štednjom tj. kak bi se lijepo reklo "maksimiziranjem profita" štima, samo ne na top class uređajima: ak u 230+ € nemreš ili iz razloga gramzivosti ne želiš ubaciti komponentu koja kvalitativno prati ostatak, idi brate...
Staro 02.12.2014., 13:39   #8
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Ajde bar su japanske Nippon C. C. kondiće uvalili, a kad pogledaš na slikama onaj maleni pasivni crni heatsink nije ni čudo šta im triba turbina za to sve skupa ohladit.

Joj kad se sitim onog Dizelovog napajanja (mislim da je bija neki prastari Antec) - doslovno se ne vide komponente koliko su aluminija nakrcali unutra (skoro da može bit na pasivi - doduše bilo je dosta slabije od 1,2KW).

Pomelo mi sig -.-
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno