|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Excel dan u tjednu i datum u istom polju
Pozdrav, postoji li način da u excelu napišem brojčano dan u tjednu (1-7) i iza toga datum. primjer: (5) 17.10.2014 5 označava petak. Znam da može ručno ali ima li neka formula da se to brže odradi jer bi trebao cijelu 2015. ispisati tako? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Konkatenacija polja koje je tip date i funkcije (vjerojatno ugrađene) koja iz tog polja vraća koji je dan u tjednu u pitanju. Na mobu sam pa mi se ne da googlat al to bi bila generalna ideja. http://support2.microsoft.com/kb/827327 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
evo primjer u att. kako bi trebao tjedan izgledati, ali sad bi trebao ispuniti ostale tjedne u godini. I još mi između svakog tjedna treba ostati prazno 5 redova. Ja sam sad dan u tjednu odvojio od datuma u 2 polja, ali mogu biti i zajedno. Ima neko neki prijedlog kako ispuniti cijelu godinu?
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
- Datumi i dani u Excelu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bez formula ti je najlakše tako da ćeliju formatiraš sa "custom" ili "korisničkim" datumskim formatom tipa: (NN) DD. MM. YY. 1.10.2014. će ti onda prikazati kao (Sri) 01. 10. 14. Sa formulama možeš koristiti funkciju WEEKDAY kako bi dobio broj dana u tjednu i onda spojiti sa datumom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
BTW: mislim da on ne traži da mu piše "(SRI) datum.." već "(5) datum...", a da ne govorim da mu je pogrešno napisan datum. Nemože biti 1.1.015. već 1.1.2015 Uz to sve je to u nekim razmacima, ali postoji rješenje i za to, no vidim da se ne javlja pa da nedužim sa pojašnjenima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne koristim Excel nego LibreOffice (tj. OpenOffice), ali pošto je 99,9% stvari jednako, pretpostavljam da je isto tako i u excelu. Evo primjer u privitku. Moram zip jer ne prihvaća xlsx. EDIT: Znam da ne traži SRI, ali mu je i to riješenje ukoliko može bez broja, a puno je jednostavnije. Ukoliko mora broj, onda neka štrika formulu sa weekday i spaja tekstualne nizove i riješeno. Samo što onda više sa tim datumom ne može ništa raditi (formule) osim gledati u njega. Zadnje izmijenjeno od: Mikeyy. 21.10.2014. u 11:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Može (ddd) dd.mm.yyyy kao što si u file formatirao. Međutim u njegovom primjeru (koji po meni nije dobro organiziran što se tiče tablica) za označene ćelije u kojima želi imati ovaj 'broj=dan', ova formula riješava njegov problem (a dao sam i link pa evo ponovo Prikazivanje Dana u tjednu kao Broj) =WEEKDAY(A2)-1 pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hvala svima na odgovorima, u međuvremenu sam ručno prošao i napravio sve. Za idući put ćemo sa formulama još probavati. ovo sa srijedom sam i ja skontao, ali mi je trebao baš broj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|