|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Zamjena T-com routera sto sa ip telefonom
Dakle zelim zamjeniti T com-ov Siemens roter sa jednim free routerom Linksys. Sto i kako telefon spojiti na router jer sam prebacen od strane T coma na Ip telefoniju. Ako netko zna molim za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Ako si prebacen na T-Com IP telefoniju, tj IMS, onda ce ti telefon uredno radit samo sa routerom kojeg dobijes od T-Coma. Rjesenje ti je zadrzat SX763, na njemu napravit PPPoE PassThrough i iza njega spojit router koji hoces. Naravno da telefon (a i MaxTv) mora ostat spojen na SX-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Znaci taj prelazak na IMS ili IP telefoniju je bio propust kada sam na to pristao prije nekih dvije ili tri god. Vjerojatno me nece htjeti vratiti na normalnu telefoniju ako ih pitam. Sto ako ih trazim ukidanje internet usluge? Onda vjerojatno moraju to vratiti nazad na klasicno. Ne zelim si slagati dva uredjaja i tako ih ima dosta i bez toga dodatnoga. A max tv ne koristim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nazovi 08009000 pa pitaj tamo, što se tehnikalija tiče dobio si ispravan odgovor. SX763 se stavi u bridge mode a ti iza njega u ethernet port uključiš tvoj router i konfiguriraš ga kako želiš. To da će T-COM zbog tebe ponovno upalti analognu telefonsku centralu, čisto sumnjam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ok nesto mi bas nije jasnoi sa tim Ip telefonijom ili IMS. Sto ako imam stari telefon i nemam interneta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Pa to je sad nesto sto prvi puta cujem modem za telefon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
A kad me shvaćaš doslovno pa ti je čudno. Znači ako ti od T-COMa odlučiš zadržati telefon a otkazati internet, isključe ti internet a telefoni ti ostanu na ovom istom routeru. A ako netko želi imati samo telefon, dobije isti takav ili sličan router i u njega uključi telefon ali mu se ne pusti internet. Ne znam kako bi ti to jednostavnije ili slikovitije objasnio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Ja sam 5ti malo priglup sorry. Znaci po tome nema telefoniranja vise u t comu bez routera. Ok a sto ako promijenim providera? Opet sam na istoj centrali onda i od njih moram uzeti telefon-router ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Nema vise provajdera koji imaju u ponudi klasicni telefon. Ako zelis samo telefonsku uslugu bez interneta i bez routera, onda u HT-u postoji rjesenje. Odnesu tvoj router, a tvoju liniju u centrali spoje na "zajedniski router" preko kojeg funkcionira IMS telefonija. Ti kao korisnik i dalje koristis stari telefon i imas osjecaj da se nista nije promjenilo. Tako se rjesevaju mnogi slucajevi kod kojih korisnici nikad nisu imali router, niti kane uvesti neku uslugu za koju je router neophodan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Pod uvjetom da u njegovoj centrali ima takva mogućnost. Moji starci su na routeru jer u našoj nema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|