|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Kreiranje bootabilne particije na eksternom disku
Nije mi bas tema da postavim u podforumu Tvrdi diskovi pa cu ovdje. Uglavnom trebam Windowse 8.1 instalirati na novi laptop,nemam usb veci od 4GB,a sama instalacije je oko 9GB,imam WD Elements 320GB i sad trebao bi neki program pomocu kojeg cu napraviti particiju od 15-tak gigabajta da je bootabilna,da na nju ekstraktiram Windows 8.1 instalaciju i kad dode laptop nadam se uspjesno instaliram. Eto pa pa lupite preporuke i sto kako. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam baš siguran da to napraviti na externom hardu. Ja koristim PowerISO i za W7 (bez SP) mi je dosta 4Gb stick.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Istu stvar sam nedavno i ja pokusavao ali sto god sam nasao samo je vodilo do toga da moram cjeli eksterni hard formatirati da bi mogao biti bootabilan i korisititi se za instalaciju. Na kraju sam otisao u ducan dao 60 kuna i uzeo USB stick od 16 GB i bio gotov s poslom za nekih dva sata ukljucujuci odlazak u ducan. S nekim stvarima se jednostavno ne isplati zamarati i gubiti vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako nije bed,daj programe sa kojima si isprobavao,nista me ne kosta probati. ![]() Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2014
|
Za nuždu imaš onaj autopačer koji skida dosta apdejtova sa M$ sajta pa ga pokreneš posle instalacije... I ja ga koristim jer čak i ovi "debeli" windowsi nemaju baš sve apdejtove. Drugo možeš i da instaliraš Win 7 na laptop i skineš "debeli" iso W 8.1 i upgrejduješ na 8.1 ili čak da ga instaliraš tako iz laptopa na drugu particiju i posle obrišeš win 7 i ostane ti samo 8.1. Pre svega toga praksa je pokazala da je dobro napraviti malu particiju PRVO od jedno 200 MB i nazoveš je BOOT i postaviš da ti je aktivna. Tako ćeš lako posle izbrisati Sedmicu šrinkuješ osmicu na prazan prostor....... Imaš toliko mogućnosti za sigru.Snađi se brale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
PowerISO će naparviti bootabilni usb stick od imagea bilo kojeg OS-a. Po meni, ti ćeš morati od cijelog externog diska napraviti bootabilni medij što nema smisla. Kupi si stick od 8Gb i napravi od njega instalacijski usb za 8.1. Imam jedan stick od 4Gb od kojeg sam napravio W7 boot i služi mi samo za to.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
http://www.bleepingcomputer.com/foru...rive-bootable/ http://kmwoley.com/blog/?p=345 Jel treba isprobavat ? Mislim po ta dva tutoriala poanta je napravit particioniranje na USB drivu te nakon toga napravit određenu particiju bootabilnom, nakon toga se gore stave fajlovi od OS.a sa medija. Sam treba pripazit da se ne pobrišu podaci na eksternom hardu ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|