|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
(riješeno) Win 8.1 x64 - problem s internetom, tj. driverima za mrežnu karticu
Pozdrav svima! Ovako, imao sam dosad matičnu s integriranom mrežnom karticom, donedavno je to bila Abit IP35 i sve je radilo normalno, bez greške, čak i na Win 8 x86. Međutim, instalacijom Win 8.1 x64 sustava, odjednom se pojavio problem da me malo malo izbacuje s interneta. Znači, surfam normalno i samo odjednom neće otvorit 3-4 stranice i tako jedno 5-6 sekundi, pa moram refreshat. To mi se dešava sigurno 5-6 puta u sat vremena, znači svako malo. U periodu dok mi internet ne radi, na onoj ikonici u taskbaru je sve normalno, znači kaže da je normalno konektiran (nema limited access ni ništa slično). Nekad samo otvori polovno stranicu (ili ju očito potpuno krivo ili uopće ne učita slike, ili pak samo kaže da nije našao stranicu). Nakon toga sam prešao na novu matičnu, trenutnu Asus B75M-A. Windowse sam ostavio iste (istu verziju, ali sam napravio format diska i novu instalaciju na SSD), ali je problem i dalje isti. Jako je iritantno kad pri surfanju malo malo moram jedno 3-4 puta refreshat stranicu da bi ju učito. Probao sam stavit drivere s Realtekove stranice i sa Asusove ali ništa nije pomoglo. U čemu je problem? Mislim, znam da je problem u driverima, ali koje onda da drivere instaliram? Evo i screenshota mrežne kartice iz AIDA-e. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
a mob u to vrijeme radi na netu? ili ne resolva DNS kak treba ili ti puca veza, pa ti tih 5-6 sekundi ne radi ništa pokusaj kada rikne, u dosu pingat recimo google.hr ili 8.8.8.8 .. dns od googla pa da vidis šta će da kaže |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi napisao koji operater i koji je router, vidim da je na 192.168.1.254. Za opisani problem može biti više uzroka pa kreni redom: - zadnji drajver s Realtekove stranice za tu mrežnu (detektiraj po imenu i/ili Hardware ID) te da je za W8 x64 - u Properties mrežne ugasi TCP/IP v6 a u TCP/IP v4 postavi odgovarajuće fiksne mrežne postavke - na istom mjestu možeš manualno postaviti DNS - ove, vidi DNS by ISP - ovisno koji je router u pitanju, kod nekih se može isto manualno postaviti DNS - ove umjesto da koristi dodjeljene automatikom - ako koristiš torente onda smanji "doživljaje" i ispravno podesi klijent, svaki router je priča za sebe tj. koji mu je max. br. istovremenih konekcija i količina bandwitha, ako nešto od toga prekoračiš uređaj se počme blesirati i ponašati kako si opisao, kako ispravno / funkcionalno podesiti pisalo se u x tema, potraži - kada si zadnji put sa routerom odradio proceduru gasi - čekaj 5 sec. - pali ? poznato je da određeni routeri nakon xy dana non-stop rada budu pomalo mušičavi, usporeni i sl. Recimo za primjer čuveni SX763 u nekim fw verzijama je takav (prepoznaš tako da ideš otvoriti web konfig ili skakanje unutar njega i odziv je do boli spor). Navedena procedura je rješenje jer starta iz početka te je opet sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Prvo, hvala na odgovoru! Pa ajmo redom: Citiraj:
![]() Skinuo sam verziju 8.19, iako je godinu dana stara, a verzija 7.77 je uploadana prije pola godine, pa mi nije bilo jasno zašto. Mislim da sam dosad imo 7.77 jer sam gledao samo najnoviji datum, a danas sam onda stavio 8.19. Citiraj:
http://answers.microsoft.com/en-us/w...f-8d9a519b16ea http://social.technet.microsoft.com/...tpronetworking Prvo sam u cmd-u flushao DNS ("ipconfig /flushdns"), a onda postavio ručno DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.8.4. Citiraj:
Citiraj:
Uglavnom, otkad sam stavio te najnovije drivere s Asusove stranice, flushao DNS i postavio te ručne DNS servere, zasad koliko pratim se nije desio problem (ili se desilo jednom, ne mogu se točno sjetit jel to bilo prije ili nakon DNS flushanja). Javim sutra kakvo je stanje. |
||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|