|
![]() |
#1 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
(riješeno) BIOS sat problem
Do prije par dana sve je bilo ok do jednog nestanka ele. energije i od tad sat u biosu stoji. MB je par mjeseci stara, ulaskom u bios promjenim vrijeme i datum i sve to spremim, bios zapamti te nove postavke, podignem windowse i sve normalno radi dok ne isključim računalo. Kad ponovno pokrenem računalo vrijeme i datum su od zadnjeg podešavanja u biosu, jednostavno sat stoji i ne odbrojava sekunde. Kako to popraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Promjeniš sistemsku bateriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Odnosno provjeriti kontakte baterije i ležišta, čest slučaj zbog male struje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
Pa trebalo bi sve raditi i bez baterije, no da ponovim matična je praktično nova i radi par mjeseci bez problema. Zanimljivo je da u biosu sekunde stoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
Ma jok, promjenio novu bateriju i isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
MB: Asus Z87-Plus CPU: i7 4770k RAM: 2*8 GB Corsair Vengeance PSU: Corsair CX750M SSD: Intel 256 GB VGA: Gigabyte GTX770 4 GB evo Imam i na drugom računalu problem, računalo se ugasi kad se igraju igrice, znači ne resetira se nego se ugasi skroz. Ponovnim palenjem zavrte se ventilatori ali ne diže se sistem niti se može u bios ući. Nakon nekog vremena sve normalno proradi i radi po desetak dana bez problema. Nekad navečer sin ugasi pc i u jutro isti problem kad ga ide uključiti. Napajanje je Corsair VS650, ploča z77, proc i5 3570k, 8 GB mem, MSI GTX760, ssd 128 GB v300. Nekako mi to ide na napajanje. Zadnje izmijenjeno od: gil. 16.08.2014. u 19:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nebitno jeli novo, zna se desiti, nosi na garanciju i detaljno opiši šta se dešava. Ovaj drugi slučaj vuče na napajanje i/ili pregrijavanje, treba sve dobro provjeriti i ispuhati / očistiti ako nije skoro napravljeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
Ništa od garancije, ploča je s amazona a na soketu su bili oštećeni pinovi i tko će mi to priznati. Za dva mjeseca stižu novi proc i ploča tako da nije toliko bitno ali me zanima u čem je caka. Ovo drugo računalo je čisto od prašine, nedavno ispuhano. Morat ću staviti drugo napajanje pa testirati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
promjeni bateriju ali stavi neku kvalitenu jer imao sam isti problem i stavio sam bateriju neku kinesku i opet problemi pa sam kupio duracell i sad je ok probaj mozda pomogne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
Problem riješen. S ploče skinuta baterija, fizički diskonektirana s napajanja i ostavljena preko noći. U jutro sve sastavio i gle čuda sve uredno radi. Dečki hvala na savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Odlično,znaći da nije bilo potrebe mijenjati bateriju a sad što je bio uzrok problema tko će ga znat ![]() bitno da sve radi... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|