|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Kako je izgledao "PcEkspert" prije 20 godina
http://www.engadget.com/entry/1234000430055334/ "The ES-1 can snap 640 x 480 pixel pics with its 2/3-inch digital sensor and then save the images to 3.5-inch floppy disks (if only those things didn't cost so damn much, anyone have a hook up on cheap floppies?) in a new file format called JPEG, or Joint Photographers Experts Group, that was created last year." "One day in the future we'll all work at 200MHz tower desktops with 9600 baud modems, but until then we'll just have to keep dreaming." "That's right, Discman, as in compact-discs, as in perfect sound forever in your pocket (just make sure you don't bop too hard or you'll make the player skip). Taking that first step into the future should only set you back about Y49,800." " They're probably best known for their tires, but lately Finnish industrial conglomerate Nokia's been making a big push into the wireless biz with its Mobira subsidiary (best of luck with that, Nokia!). "
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
teski lol ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
za 3-4g ćemo se nabacivat sa sadašnjim komponentama, gf7800gtx i ati x850xt će ležat u ladicama kao rezervne grafe, svatko će imat u ladici po par starih hardova po 300-tinjak gb, ddr-a okolo ko blata.... a sa strane se nađe i pokoji intel soc775 a i koji a64 koji skuplja prašinu :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Pred 20 godina sam se rodio. Zanimljivo je znati kakve su sve stvari postojale te godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
The first CD-ROM: Grolier Encyclopedia available on compact-disc
... Imagine that: storing over 500 MB of space on a single disk. We’re not quite sure how we’d actually fill all that space, but we’d still take it over a box of floppies in a heartbeat. yeah, imagine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Imam taj DELL-ov externi i dan danas ![]() To je bila živa šminka, pogotovo kad si imao igru na 12 disketa i morao mjenjati malo-malo... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
jedanput kad sam išao sa starcima u graz kupio sam box disketa u velikoj kutiji x2! pošto je tad bila neštašica disketa pogotovo kod mene u kvartu, bio sam tražen... ![]() a da ne pričam kad sam 93. dobio 486-icu sa monitorom u boji... ufff nostalgija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ekspert iz sjene ...
|
Sjećam se kad sam nabavio 486 DX2 - 66 ![]() Sa hebenim 33.600 modemom - u ono vrijeme pila ![]() Mučio pajdaša kako se koristi BBS, www je debelo bio u povojima ![]() Se sijeća koji stariji gamer: QEMM i problema sa " basic memory ". Pa lagano prčkanje po AUTOEXEC.BAT da se oslobodi tih vražjih 256k memorije ( ili je bilo 128 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() a startanje s F5 kako bi se mogao pokrenuti doom. Prčkanje po Autoexecu sijećam se treblo je jedu liniju nadopisati. he to su bila vremena.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ekspert iz sjene ...
|
PRICELESS: " They’re probably best known for their tires, but lately Finnish industrial conglomerate Nokia’s been making a big push into the wireless biz with its Mobira subsidiary (best of luck with that, Nokia!). " PRICELESS 2: "Someday we’ll all have phones as portable as the 11-pound Mobira Talkman." 5,5 Kg mob ... prava sitnica ![]() Moj stari je imao neko vrijeme mob veličine aktovke, prenosivo u autu naravno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
A fore sa extended i expanded memorijom? Zakon! Najjača je bila kad sam 486sx-33 nadogradio sa dodatna 2 keksa 4 megabajtna edo rama. Kak je to sa 12 megabajta rama letilo!!
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Mali OT.....tri stvari koje su mi ostale duboko urezane u sjećanje 1. čekaš neznam koliko dugo ali jako dugo da se učite "Who dares wins" ili tako nešto.....pa na 90 i kusur posto "loading error".....pa križni šarafciger u ruke i štelaj ![]() 2. Escape from monkey island....prvi nastavak....5 disketa.....još se sječam da smo raspravljali kud to ide....pa to je ogromna igrica ![]() 3. legendarno dugme "TURBO" ![]() ah nostalgija....... btw ekipa jel se sječa neko perjanica domaće kompjuterske proizvodnje....pod nazivom "ORAO" ![]()
![]() |
#17 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() tako da su imali uvjek 192k konvencionalne memorije slobodno, za canon foder 1 i 2, secret of monkey island, alone in the dark, little big adventure... eh sta ti je proslost, ostarili smo... pogledaj danasnju NFS i Splinter cell djecu to je razmazeno, oni hoce antialiasing...a mi nismo znali jel piksel koji titra energija ili oruzje, tajni prolaz, _dodaj po izboru_ ![]() sta oni znaju kako se koristi arj -a -v1440 ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
a ovo za titrajući piksl je istina! ![]() to su bila vremena, i instalacija dooma 2 koji je bio na 30 disketa ako se sjećam! arj... ![]() pa dijeljenje na diskete, ma ludnica... prvi komp mi je bio Commodore 128, koji je imao odvojenu tipkovnicu, desktop kućište, ma LUDNICA. žao mi je što sam ga morao dati dalje u nasljedstvo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
ma ja 128-icu još čuvam doma! a bogami i C64,sa monokromatskim monitorom (zelena,crna,bijela,siva) ![]() oba rade...jedino sam diskete pogubio! ![]() nekako mi ih je žao baciti,a stara nonstop govori da tu kramu treba hititi!nezna ona što je prava vrijednost ![]()
![]() |
#20 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ma ja svoju obožavanu i voljenu Amigu 500 sa 1 Gb ram-a poklonio bratiću ... Monitor u boji, QuickShot joysticks ... preko 300 disketa ... the works ... To je danas najvjerojatnije na smetlištu ili prodano da sitniš ![]() PC pod rukama, Amiga u srcu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
1 GB? mislis 1 MB
![]() |
![]() |
#23 |