|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
(riješeno) Problem sa SCSI diskom
Pozdrav ekipi, kupio kod Kineza za 20$ novi Hitachi sata 2,5" hard od 80 GB, stavio u laptop, instalirao Win7, sve prošlo OK ali nešto sporije nego obično. Da budem siguran provjerim sa HD Tune, kad ono čita samo 6MB/sec. Windowsi ga prepoznaju kao "Hitachi SCSI device". Pošto nikad nisam imao posla sa ovim diskovima, malo potražim po forumu i po googlu ali nisam našao ništa što bi riješilo problem. Dodao sam više memorije i laptop mi normalno radi (internet, office i sl.) ali bih volio da bude malo brži. Ako netko zna šta napraviti OK, ake ne i ovako je dobro. Sjećam se svog Comodora 64 čija se brzina čitanja mjerila u KB/sec, pa se ipak radilo i nikad bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
To je vjerovatno neispravan disk. Dešava se i sa stolnim diskovima da odbiju poslušnost, te im je faktor prijenosa između 5 i 20MB/s. Takvi diskovi obično idu na servis pod jamstvom, dobijaju se novi, a izvan jamstva se obavezno mijenjaju. Reklamiraj disk. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
I ja sam pomislio da je neispravan, mada nema bad sektora i "helth" mu je po svim točkama OK. Buni me zašto ga Windowsi prepoznaju kao SCSI device? Imam godinu dana gare, ali za te novce ne bih slao disk u Kinu. Hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Riješeno! Disk je OK a problem je bio u Windovsima koji su ga, iz nepoznatih razloga, prepoznali kao SCSI disk i dodelili mu tko zna kakve drajvere. Stavio sam ga u drugi laptop, instalirao XP, testirao sa HD Tune pro i rezultati su bili idealni. Novi je moraju biti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|