|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Lenovo Z585 harddisk problem
Posjedujem laptop Lenovo Z585, na kojem imam jedan, za mene, veliki problem. Prije nekoliko dana sam na njemu pokušao instalirat externu USB wireless mrežnu karticu. Na laptopu se nalazi original windows 8. Instalirao sam na njega TP-Link TL-WN422G wireless karticu. Driveri uredno instalirani, program od kartice uredno instaliran. Kaže komp potreban je restart. Ja uradim restart, kad na ulazu u windows, kaže dogodila se greška na instalaciji i on će to sredit. Od tad ja ne uđoh više u windowse.čak više ne mogu uradit ni rstore na tvorničke postavke koji sam jednom već uredno uradio. Pokušam instalirat windows 7 čisto da pristupim podacima na C disku da ih poskidam na externi, kad tu novi problem. Kad trebam odredit particiju za instalaciju, na C disku gdje su bili windowsi pokazujeda mi je komplet C particija prazna. Dalje nisam išao sa instalacijom da ne uništim particiju jer imam hrpu stvari na toj particiji koje želim spasit. Probam ponovo sa windowsom 8.1 započet instalaciju ili uradit repair. isto pokazuje da je C particija prazna. Pokušam uradit ponovo restore, kaže ne može uradit jer je disk LOCKED. Šta mu se dogodilo? Šta da uradim? Sa čime? Dal bi bilo dobro da izvadim disk i ubacim ga u desktop kompjuter pa da probam uradit vraćanje particije (ako se izbrisala) ili šta već? Stvarno mi treba pomoć, jer ne znam šta da radim. Unaprijed hvala za sve savjete koje dobijem.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Probaj pokrenuti neki Linux s Live CDa. Ako ne pokazuje ništa, probaj to sa spajanjem diska na drugo računalo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
A sta mislis da jeu pitanju? Da se izbrisala particija, da je otisao partition table ili kako se vec zove ili neki kvar?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Iskreno, pojma nemam u čemu bi mogao biti problem. Sve to zvuči prilično paranormalno, da instalacija drivera izbriše particiju. Hardverski kvar je najmanje vjerojatan, baš da se dogodi u tom trenutku. Probaj s ovim rješenjima koja sam naveo pa ćeš znati trebaš li pokušavati dalje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|