Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.07.2014., 12:13   #1
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
(riješeno) NTFS zbrka

Pozdrav, evo u međuvremenu sam riješio problem, sad me zanima samo što se desilo jer takvo nešto nisam vidio nikad a vidio sam svašta

Počelo je prebacivanjem podataka sa starog diska na novi duplo veći. Kad je prebacivanje završilo, stavio sam pc u sleep izvadio stari disk da ga spremim za otpis, wakeup napravio, te je novi disk postao raw. Ne uzbuđujem se previše jer znam da je to samo logička neka greška i da će se riješiti sama od sebe restartom. Nakon restarta pali se automatski chkdsk..rekoh ajd nek vidi za svaki slucaj, te je chkdsk počeo ispisivat "replacing invalid security id with default security id for file $neki broj(vrtio je do 4000 ali sam ga restartao nije mi se dalo čekat ipak ima 600gb podataka).Ima tu filmić od nekog lika https://www.youtube.com/watch?v=AOW_bQftwnc

Uglavnom preskočim pri drugom restartu check, uđem i windows7 kad mi javi nekakvu blesavu poruku da je recycle bin na tom disku corrupted ili tako nešto..mislim si koji k ja i nemam recycle bin . Odem na disk vidim svi podaci ok, ali imaju onaj lokot na sebi. Mogu uć u poddirektorije i tamo nema lokota, sadržaj je dostupan. Pogledam security sve ok, probam drugi account isto lokoti gore, probao razne security.bat što vraćaju ntfs permissione na default, probao razne takeown-ove ništ ne uspijeva.

Padne mi na pamet nakon sat da kreiram folder na tom disku, kreiram, on nema lokot. Uglavnom problem riješen kreiranjem novih foldera i cut/paste sadržaja. Ni greška sa recycle binom se ne javlja više, a na netu nema baš korisnih(čitaj:efektivnih) informacija za rješavanje problema stoga to slobodno mogu nazvati bugom.
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno