|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Stišavanje zuje na northbridgeu i grafulji i još neki detalji
Na svakoj ploči do sada mi je prozuja oni mali vent na northbridgeu i trenutno zna stvarat više buke nego sve ostalo zajedno. Ploča je EPOX 8RDA3+. Čime da ga zamjenim? Spominja se "plavi" zalman pa me zanima odgovara li mojoj ploči i koja mu je cijena. Isto pitanje i za pasivca na grafulji, iako ću vjerovatno potražit na tržnici neku već modanu grafulju. Trebaju mi i dva venta za provjetravanje kučišta a da su tihi i jeftini, te neko kučište sa cijenom do 300kn koje barem malo priguši buku ako tako šta postoji. Hvala
![]() |
#2 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
zalman ti ide na NB bez problema, dodje ti cca 35 kn u linksu, ve-milu... a mozes ga stavit i na grafu ak imas viska slobodnih pci utora pa neki 8cm vent @5v da puse po njemu, ili samo neki vent da puse po starom pasivcu. glacialtech 8cm (19dB 1900 rpm) ti kosta cca 20 kn u ve-milu, relativno tiho jeftino i dobro... a ak ti se da zekat nadji neko kuciste s 12cm otovrom za vent ili pa izrezes rupu necim i nanj stavis 12cm glacialtecha (cca 35-40kn, 19dB 1000 rpm)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
tja napisah kilometar...i onda uff uglavnom FERRYS je napisao sve bitno...inače imam ovaj glacialtech od 12cm i super je tih....na 12V ![]() planirao sam si na grafu staviti box cooler od bartona, no pošto sam ga zagubio stavit ću samo 8 cm vent na 7V umjesto zujalice...možda bi i tebi to bilo dovoljno ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
plavi ili zlatni zalman oba ce posluzit, cak nf2 i nije tolko vruc da nesto treba puhat po njemu ako ce bit vruc slozis neki vent na 5V da puse po tome. Sta se kucista tice centurion5 ili antec 3000 to su u tom cjenovnom razredu ok kucista, ona nisu tiha sama po sebi moras keljit izolacije i sl. stvari da stvarno utisas
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
fala na odgovorima ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |