|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
FM antena
Kupio sam neku vanjsku FM antenu u Spartak-u i "montirao" ju na krov. ali ništa bolje ne "vata" stanice od one male koji sam dobio s receiverom... spojena je s onim conex-ijalnim kabelom ali to se meni cini da nest ne valja jer dok malo pomaknem kabl odmah kao da diram antenu. jel tko ima kakvih iskustava s tim FM antenama? ili mi mozd smeta to što je na krovu na ustom "stupu" i to iznad "riblje kosti" tj. od tv antene? stvarno se nekuzim u taj FM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Mogao si i znati kakav će biti zvuk kada si ju kupio u Spartaku... ![]() Nema FM antena do onih Iskrinih iz bivše Juge. Ujak mi je dao jednu takvu (dimenzije su 3X2 m, '89 godine je koštala neki 100 maraka) i s njom hvatam sve živo. Ali možda kod tebe nije stvar do antene nego do tvog receivera. Pravilo je da oni slabije rade od tunera. Jedno sam vrijeme u svoj Rotel zabio kuhinjsku vilicu i hvatao sam veliku većinu stanicu. ![]() A kabel, kojim se spaja antena, zove se koaksijalni. Obavezno mora biti u jednom komadu a ne da dva dijela spajaš izolirkom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma, jeb** ti Spartak. Rekao sam da tamo vise nikad necu nista kupiti, ali te FM antene nije bilo nigdje u cijelom Bjelovaru nego samo u Spartaku...:mad: Ma, najbolje mi "lovi" stanice s onim komadom "žice" koju sam dobio kao antenu ![]() Jedini mi je bed što se sutra moram penjati ponovo na krov da skinem to sranje...:mad: Jebiga....šta ćeš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
Citiraj:
![]() A možda ti to nije širokopojasna antena nego usmjerena. Ako je usmjerena moraš ju vrtiti ovisno koje stanice želiš hvatati. Moja je takva. Ali malo mi je čudno da kada mičeš koaksijalni kabel da ti se gubi signal. :confused: Daj još jednom provjeri jesi dobro spojio kabel s antenom i kabel i reciver.
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
kako ti je newalss vec reka dobro provjeri konektor koji ukopcavas u receiver po mogucnosti ga zamjeni s novim
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
evo ovakva je antena... Zadnje izmijenjeno od: J@nos_Herc. 09.03.2006. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
sl. 2 Zadnje izmijenjeno od: J@nos_Herc. 09.03.2006. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Ako hoćeš dobar fm prijem, kupi si iskrinu ili elradovu peteroelementnu antenu i ako hoćeš nabavi si jedno fm pojačalo.To ti je usmjerena antena,cijena je oko 100 kuna čak ni toliko.Trebao bi imati 10 radio postaja na raspolaganju.Također vidi i kabal da nije u banani.Eradovih antena imaš kupit u ilici u zagrebu.Ja imam ett-ovu(domaća firma)antenu i vatam 10 postaja,6 ih ima kristalno čist stereo.Antenu postavi na krov pogotovo ovakvu kakvu ti imaš. a nikako uz zid jer ćeš imat pravi signal,barem je tako kod mene.
![]() |
#9 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|