|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Win 7 64 Service Pack 1 problem oko instalacije
Prije pokretanja su pogašeni svi pozadinski programi. Progress bar ide normalno do kraja ali nakon tog koraka dolazi obavijest: error_sxs_component_store_corrupt(0x80073712) Googlanje nije urodilo plodom, iako sam isprobao više opcija. Naravno, reinstaliranje Windowsa je krajnja opcija ali nije poželjna s obzirom da je, između ostalog, velik broj pluginova instaliran u programima za editiranje (koji se poprilično teško nalaze). Ima li netko sličnih iskustava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
probaj repear windowse , možda popravi stvar |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
ja sam imao SLIČAN PROBLEM pa neznam da li će to tebi pomoći ali ja sam bio ušao u SAFE MOD i pokrenuo program REGCURE PRO i on mi je bio sredio stvar program možeš naći na "popularnim" stranicama za skidanje (da sada ne reklamiramo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Probao sam i Regcure, nakon čega je jedina razlika bila u firefoxu gdje je sve pobrisano. SP1 sam instalirao kao offline paket, skinut sa Micosoftovog sajta. A glavni razlog updejtanja je problem sa pdf printerima (kojeg sam već spominjao u starijem topicu). Mislim da nemam drugih opcija više, jedino napravit backup instalacija ako je ikako moguće i reinstalirat 7 ili upgrejdat na 8 s obzirom da ostaju instalacije (koliko toga je kompatibilno je druga priča). Što se tiče backupa vidio sam da Acronis True Image ima opciju za backup fajlova i foldera zasebno, ali nigdje nisam našao konkretan odgovor da li bi bilo moguće napravit backup instalacija i vratit ga na nove Windowse. Drugim riječima, ne znam da li bi novi registry stvarao probleme. Zadnje izmijenjeno od: RascaL. 25.06.2014. u 11:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Aha ti si taj sa pdf printerima ![]() Gle ako hoćeš popravljat postojeću instalaciju morat ćeš "ručno" ići po redu. Algoritam ti ide otprilike ovako: 1. ustanoviti da li na računalu postoji softwere koji može uzrogovati probleme prilikom instalacije pdf printera ili općenito instalacija - zloćudni se rješava skeniranjem AV programima - ako je dobroćudni tu ti spadaju Search and destroy koji ima registry protection, i slični programi recimo Comodo ili nešto slično što kao štiti korisnika, a u biti blokira legitimne instalacije 2. neka teža greška u sustavu - za ovo treba pregledati sistemske logove i ustanovit gdje puca instalacija bilo pdf. printera bilo tog service packa - popravci obuhvaćaju provjeru svih sistemskih datoteka sa onim sfc checkom ili nešto slično, razno razne microsoftowe fixeve itd. Sad po mom iskustvu kod tebe nešto radi u pozadini i zeza ti instalacije. Može bit zloćudno ali ne mora. Pitanje: što ti imaš od zaštitnog softwera tu ubrajam firewall poput comoda, razne antiviruse i ostale ine pakete za zaštitu. Isto može biti i search and destroy ili tako nešto slično. U pravilu sam imao problema sa S&D i comodom. Obojica imaju module koji sprečavaju instalacije i onda imaš tvoje probleme. Treća opcija koja ti može radit probleme ali sumljam su ti programi za zaštitu i "zaleđivanje" sustava poput comodo time machinea, deap freeza itd. iako oni u pravilu dopuste install pa onda nakon reboota sve nestane. Bez dodatnih detaljnijih informacija nije moguće popravit. ------ Za kraj: ako reinstaliraš ovisno o licencama imat ćeš vjerojatno problema sa prenošenjem istih. Registry backup i restore možeš komotno zaboravit (u kontekstu stari novi sustav) jer je kompleksniji za izvest ispravno nego sve ostalo napisano u ovom postu tako da ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nemam nikakav anti virus. Instalirao sam Avast na kratko samo da odskeniram i nakon toga deinstalirao. Ispada da ću manje vremena izgubit ako sad počnem radit popis programa i pluginova i potom reinstaliram Windowse nego da tražim u čemu je problem. Zasad mi je plan updejtat na 8 i vidjet kako se ponašaju programi. U slučaju problema brišem sve i slijedi 7 sp1 nanovo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|