Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.06.2014., 18:55   #1
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Win 7 64 Service Pack 1 problem oko instalacije

Prije pokretanja su pogašeni svi pozadinski programi. Progress bar ide normalno do kraja ali nakon tog koraka dolazi obavijest: error_sxs_component_store_corrupt(0x80073712)

Googlanje nije urodilo plodom, iako sam isprobao više opcija.
Naravno, reinstaliranje Windowsa je krajnja opcija ali nije poželjna s obzirom da je, između ostalog, velik broj pluginova instaliran u programima za editiranje (koji se poprilično teško nalaze).

Ima li netko sličnih iskustava?
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2014., 19:54   #2
ovčica
Banned

Datum registracije: Feb 2010
probaj repear windowse , možda popravi stvar
ovčica je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.06.2014., 21:54   #3
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Probao već, bez uspjeha. Također sam probao i editiranje registrya (kako piše na microsoftovim sajtovima), ali u konačnici se ništa ne mijenja.
Staro 24.06.2014., 22:56   #4
ovčica
Banned

Datum registracije: Feb 2010
ja sam imao SLIČAN PROBLEM pa neznam da li će to tebi pomoći ali ja sam bio ušao u SAFE MOD i pokrenuo program REGCURE PRO i on mi je bio sredio stvar

program možeš naći na "popularnim" stranicama za skidanje (da sada ne reklamiramo)
ovčica je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2014., 01:24   #5
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
To miriši kao da su tempovi ili cach fajlovi korumpirani (lupam napamet). Na koji način instaliraš taj sp? offline paket, retail tj. msdn dvd ili windows update ....?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2014., 10:29   #6
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Probao sam i Regcure, nakon čega je jedina razlika bila u firefoxu gdje je sve pobrisano.

SP1 sam instalirao kao offline paket, skinut sa Micosoftovog sajta. A glavni razlog updejtanja je problem sa pdf printerima (kojeg sam već spominjao u starijem topicu).

Mislim da nemam drugih opcija više, jedino napravit backup instalacija ako je ikako moguće i reinstalirat 7 ili upgrejdat na 8 s obzirom da ostaju instalacije (koliko toga je kompatibilno je druga priča).
Što se tiče backupa vidio sam da Acronis True Image ima opciju za backup fajlova i foldera zasebno, ali nigdje nisam našao konkretan odgovor da li bi bilo moguće napravit backup instalacija i vratit ga na nove Windowse. Drugim riječima, ne znam da li bi novi registry stvarao probleme.

Zadnje izmijenjeno od: RascaL. 25.06.2014. u 11:58.
Staro 25.06.2014., 10:32   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2014., 12:04   #8
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Readiness Tool sam probao prije svega, navodno je popravljao registry. Kakogod, nije pomoglo.
Staro 25.06.2014., 12:16   #9
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Aha ti si taj sa pdf printerima , nisam skužio na prvu.

Gle ako hoćeš popravljat postojeću instalaciju morat ćeš "ručno" ići po redu.

Algoritam ti ide otprilike ovako:

1. ustanoviti da li na računalu postoji softwere koji može uzrogovati probleme prilikom instalacije pdf printera ili općenito instalacija
- zloćudni se rješava skeniranjem AV programima
- ako je dobroćudni tu ti spadaju Search and destroy koji ima registry protection, i slični programi recimo Comodo ili nešto slično što kao štiti korisnika, a u biti blokira legitimne instalacije

2. neka teža greška u sustavu
- za ovo treba pregledati sistemske logove i ustanovit gdje puca instalacija bilo pdf. printera bilo tog service packa
- popravci obuhvaćaju provjeru svih sistemskih datoteka sa onim sfc checkom ili nešto slično, razno razne microsoftowe fixeve itd.

Sad po mom iskustvu kod tebe nešto radi u pozadini i zeza ti instalacije. Može bit zloćudno ali ne mora.

Pitanje: što ti imaš od zaštitnog softwera tu ubrajam firewall poput comoda, razne antiviruse i ostale ine pakete za zaštitu.

Isto može biti i search and destroy ili tako nešto slično.

U pravilu sam imao problema sa S&D i comodom. Obojica imaju module koji sprečavaju instalacije i onda imaš tvoje probleme.

Treća opcija koja ti može radit probleme ali sumljam su ti programi za zaštitu i "zaleđivanje" sustava poput comodo time machinea, deap freeza itd. iako oni u pravilu dopuste install pa onda nakon reboota sve nestane.

Bez dodatnih detaljnijih informacija nije moguće popravit.

------

Za kraj: ako reinstaliraš ovisno o licencama imat ćeš vjerojatno problema sa prenošenjem istih.

Registry backup i restore možeš komotno zaboravit (u kontekstu stari novi sustav) jer je kompleksniji za izvest ispravno nego sve ostalo napisano u ovom postu tako da .
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2014., 13:20   #10
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Nemam nikakav anti virus. Instalirao sam Avast na kratko samo da odskeniram i nakon toga deinstalirao.
Ispada da ću manje vremena izgubit ako sad počnem radit popis programa i pluginova i potom reinstaliram Windowse nego da tražim u čemu je problem.

Zasad mi je plan updejtat na 8 i vidjet kako se ponašaju programi. U slučaju problema brišem sve i slijedi 7 sp1 nanovo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno