|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Popravak adaptera
U potrazi sam za nekim obrtom/whatever gdje bi se mogli popraviti pokidani strujni adapteri... Već dva puta mi se desilo da moram kupovati novi aparat (iako je stari sasvim ispravan) zbog žice koja se na adapteru smrdala, i to odmah kraj konektora koji se uštekava u aparat. Na jednom su žice popucale zajedno za izolacijom, na drugom su pukle ispod izolacije... Kineska kvaliteta, očito. Ima li tome negdje lijeka? Uradisam majstorije nisu opcija jer ja to ne znam, tako da unaprijed molim spasenje od takvih savjeta... Hvala..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Novi aparat zbog adaptera? Pa ima za kupiti i samo adaptera. Vjerojatno bilo koji RTV servis ti to može popraviti. Ne savijaj jako žice blizu kod konektora i kada ištekavaš treba primiti čvrsto za konektor a ne za žicu poslije. Osim vjerojatno kabel od iphonea 3g/gs jer je taj superosjetljiv.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Upravo zbog "Kineske kvalitete" treba puno više pažnje prilikom upotrebe nego nekad, klasična "problematična" mjesta su konektor i malo iza njega te na izlazu iz adaptera. Nisi navela najvažnije a to je o kojim adapterima se radi odnosno za koje uređaje. Starije verzije sa 2 kontakta / žice je relativno lako napraviti / popraviti, dok novi sa 3 kontakta / žice su zafrkani i pravo rješenje je zamjena cijelog kabela sa konektorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Banned
|
Citiraj:
Trudim se maksimalno čuvati to šugavo područje kod konektora, ali ništa ne pomaže, nakon cca. 2 god upotrebe sve redovno pukne... Tu u blizini nema nikakvih rtv servisa, a nemam niti pojma gdje bi se dao kupiti novi adapter sa istim konektorom/specifikacijama... Citiraj:
Ono, nemoguće je izbjeći ta kineska smeća... Kupim novu stvar, na kutiji piše made in germany / power supply made in china. Da pukneš od jada. Zadnje izmijenjeno od: Valley7. 22.06.2014. u 17:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Kako je Facelessone rekao, bilo koji rtv servis to popravi, pa i električar u fušu. Ako nema ni jednog u blizini onda ne znam kako će ti itko s foruma stvoriti jednoga. Traži električara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Ili barem mjesto gdje da kupim nove adaptere. Vjerojatno će me izaći manje od popravka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
A o kojem točno uređaju se radi? ![]() Daj poslikaj samo taj konektor. Al to u pravilu ima univerzalne veličine i da se zamijeniti. Najllakše ti je da pronađeš servis i ne mučiš se previše oko toga. Dobar dan, trebala bi popraviti to i to i gotovo. Specifikacije (napon, struja, snaga) moraju pisati na adapteru, ili na ciglici ili na dijelu koji se ušteka u utičnicu pa slobodno i to napišeš.
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
http://s10.postimg.org/d7wqdzo2x/Untitled_1.jpg Adapter daje 12v i 400ma istosmjerne struje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Izgleda kao neki čvrsti dosta plastični kabel. Ovaj adapter koji ti je stavio domis gore bi trebao biti okej. Jedino bi te duljina žice mogla mučiti. Ako ne, traži servis i to ti riješi doslovno bilo koji u kratkom roku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Koja je dužina žice tamo? Ne uspijevam to odgonetnuti u onoj šumi brojki i slova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Kako sam gore objasnio, ovi tvoji spadaju u jednostavniju varijantu sa 2 žice, bilo koji rtv servis ti to može popraviti. Skarati žice za koji cm i zalemi novi konektor, samo primjer > http://www.chipoteka.hr/artikl/2673/...zna-55-25-9-mm bitno je samo naći odgovarajućih dimenzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |