Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2005., 12:39   #1
Dendy
Powered by Ford
Moj komp

Dendy's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Question Nekoliko Pitanja

Ovak, nemam nikakva iskustva u prebacivanju snimljenog materijala sa kamere u komp ali dobio sam zadatak da prebacim neke snimke s kamere u komp pa snimim na dvd.

E sad,kamera ima na sebi usb link (nemam pojma kakva je uopce kamera) na komp pa me sad zanima da li je to dovoljno ili bas trebam neku tv karticu? Jel ima neke razlike u kvaliteti?

Drugo, koji program mi treba da te snimke usnimim u komp i prilagodim ih za snimanje na dvd?

Hvala unaprijed!
Dendy je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2005., 23:05   #2
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
...pa sigurno je bolje sa usb-om premda mi nije jasno kakav je to zapravo ulaz ili izlaz,ako je digitalna valjda bi trebala imati firewire na sebi za spajanje na comp,probaj spojiti preko tog usb-a pa pribaciti tako na comp ako moze,ako ne onda ili graficku sa vivo-om ili tv karticu u s kojom ces dobiti sav potreban software za snimiti i prebaciti na dvd.
Oglas

Oglas
Staro 28.09.2005., 09:49   #3
burke
Premium

burke's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
inače sve kamere s kojima sam se ja dosada susreo su uredno imale drivere i software uz sebe pa pitaj vlasnika dotične dali su negdje kod njega.....
2X256MB PC3200 TwinMoss==Šrot
WD 120GB
ATI9500PRO@360/310
LG F700P 1024x768@100Hz
Chieftec 300W
burke je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2005., 13:25   #4
Mikeli
Premium

Datum registracije: Oct 2002
Ukratko o prebacivanju snimke s kamere na PC.

Prvo i jako bitno pitanje je kakva je kamera: analogna ili digitalna, jer to odredjuje sve daljnje radnje. Ako je analogna, treba capture card ugraditi u PC, imati dovoljno prostora na HDD (preporuceno je 80GB), te koristiti dobar program za skidanje snimka sa kamere. Ja koristim Pinacle Video 9, a ista stvar se moze napraviti i sa Nero 6. Jedna vazna napomena: kod ovog pretvaranja analognog u digitalni signal, gubi se oko 20-30% na kvaliteti snimke.

Ako je kamera digitalna, to je dosta jednostavno: u PC se ugradi firewire card (6 pinski port) a kamera se spoji sa kablom 4 to 6. To u prijevodu znaci 4 pinski kraj ide u kameru, a 6 pinski u komp. Koristi se isti program. Kod digitalne kamere postoji i varjanta direktnog prebacivanja na DVD sa programom koji se zove Power Gold v.2. 1 sat sa digitalke zauzima 13GB na HDD.

I na kraju puno uspjeha u prebacivanju
Mikeli je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2005., 10:59   #5
Dendy