|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Problem ulaska u postavke routra, Maxadsl, ADB router
Kao sto naslov kaze, ne mogu se logirati u user sucelje routera, jer unatoc ispravnom username-u i passwordu-u dobijam "User Name and Password are not valid", sto mi se cini gotovo nevjerojatnom greskom posto su user/pass ispravni. Problem je nastao kada mi je net prilikom surfanja odjednom prestao raditi. Odem u default gateway jer sam primjetila da mi se nekada dogodi da se iz nepoznatog razloga konekcija jednostavno prekine i potrebno je ponovo upisati user i pass za pristup maxadslu i ponovo konektirati. Mislim si da je opet isti problem. Odem na default gateway adresu, ali se ne mogu logirati. ![]() Racunam nesto se dogodilo sa passwordom pa ga prepisem direkto sa routera (serijski broj sa routera je pass) ali opet javlja istu gresku. Iskljucim sve i resetiram router na onu rupicu pa ponovo probam...opet nista. Spojim router na laptop na koji nikad nije bio spojem, i opet dobijem istu gresku. Ne znam dali je bitno, router je spojen na racunalo LAN kabelom. Nije mi jasno sto se moze routeru dogodit da mu se vise ne moze pristupit sa njegovom osnovnom lozinkom? Dali moze neki malware mozda ju promijeniti ili slicno? Inace mi se cini da je router sto se ostalog tice ispravan jer one lampice sve svijetle kako treba, osim jedna koja bi se i inace upalila tek kada se uspostavi veza. Sto bi moglo bit rjesenja problema? Imate kakve ideje? Ljudi, Tnx puno na pomoci. ![]() Edit: Nasla na netu da probam ovo, kao da se radi o administratorskom pristupu: username: admin ili administrator password: !tc0MhtSERIJSKIBROJROUTERA, tj. u mom slucaju !tc0Mhtxxxxxxxxxxx Opet isto: "User Name and Password are not valid". Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.04.2014. u 13:40. Razlog: Maknut ser. br. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Nazovi korisnicku podrsku. Posto oni imaju remote provisioning routera, zvuci mi kao da su oni nesto zeznuli. Ako nista drugo provesti ce te kroz neki factory reset ili nesto slicno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ako napraviš ti reset na uređaju, znači negdje ima sitni uvučeni gumbić koji držiš 10-20s (mislim do restarta uređaja), acs će ponovo pustiti postavke za ruter skupa sa eventualnim novim firmware-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Meni se ista stvar desila na bijelom thomsonu. I naravno, SZK mi uopće nije pomogla. U mojem slučaju bio je krivi username. Trebalo je upisati administator, a ne admin. Najbolje je ištekati telefonsku žicu iz rutera i onda ga resetirati na tipku. Važno je pravilno to uraditi jer ništa se neće dogoditi ako držiš tipkalo prekratko i sl (najbolje je pogledati u uputstva ili na net za točan postupak). Vjerojatno su ovi iz tekoma na daljinu nešto prčkali po njemu i promijenili default podatke za ulaz u ruter, a reset bi to trebao maknuti. Barem dok opet ne povuče remote postavke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Prvo, zasto se ne logiras standardnom "User" lozinkom? Drugo, ovo sto si pokupila s neta nije ili-ili, nego je username "administrator", a lozinka je serijski broj kako kazes, medjutim ima tu jedna caka. Mora biti u obliku "!tc0Mht43401Ixxxxxxx" DAKLE: prvih 13 znamenki su svima iste, a zadnjih 7 znamenki je serijski broj. UOCI da je 13. znak, prije xxxxxxx, veliko slovo "I", a ne neki drugi znak! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Evo da potvrdim istu situaciju prije dva dana... MaxTv prestao raditi, nema interneta, restartam ruter, maxtv proradi, ali i dalje nema interneta. Potom se ulogiram u router, vidim adsl line up, sve stima i ipak napravim factory reset. Poslije toga se vise nije moglo u njega ulogirati. MaxTv radi, nema interneta i nema telefona. Lampice sve zelene osim za voip i internet (koja je btw ionako crvena jer je adb u bridge-u). Isprobao sam sve moguće načine da mu pristupim, uključujuči i administrator lozinku, ali bez uspjeha. Nazvao sam tehničku službu i naravno nikakve pomoći. Čak se niti oni nisu uspjeli spojit na njega i prijavili su kvar. Kroz jedno pola sata, bacim pogled, kad ono viop zelen, sve radi, ulogira se normalno. Tek iduci dan zovu ovi iz tehnicke sluzbe i pitaju da li sve radi, ja kazem - da jos od jucer, hvala dovidjenja (sumnjam da su bas nesto oni napravili). Meni se ovakva stvar do sada nije dešavala. Jedina promjena je dizanje brzine prije nekih 4-5 dana na 10mbit. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Sorry, zaboravila sam odg kako sam ovo napravila, pa ako itko ikad bude imao isti problem. ![]() Inace da, u sluzbi za korisnike mi je rekao da nije nemoguce da su oni nesto zasr*** user/pass prilikom updatea routera. Rjesenje problema je bilo jednostavno - resetirati router, na ispravan nacin, sto ja nisam cinila prvih 100 puta pokusaja resetiranja. ![]() Znaci obavezno imat upaljen router, obavezno iskljucit tel/adsl liniju iz njega, i drzat reset sve dok ne pocnu indikatori (lampice) pokazivat da je reset krenuo, kod mene je to bilo cca 20ak sekundi, mozda i vise. Nakon toga, standardni user i pass je, naravno, upalio. Tnx svima na pomoci. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|