Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2014., 11:18   #1
hesh
Premium

hesh's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Što sa starim ruterima?

Od silnih promjena providera ostala su mi doma 2 routera viška. Tcom svoj nije ni tražio, Optima su rekli da će poslat nekoga po njega ali u godinu dana nisu.

Imate neku ideju što raditi s njima?
hesh je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2014., 11:21   #2
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prodat, dati, baciti ili iskoristiti.
Juice je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2014., 11:37   #3
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Koji su routeri, možda se mogu flashat pa kemijaj s njima...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2014., 23:24   #4
hesh
Premium

hesh's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Thomson tg782i
i
tp link td-w8951nb.

imam jos i albis od optime ... ne znam da im jednostavno javim da su zaboravili na to
hesh je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2014., 12:06   #5
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor hesh Pregled postova
Thomson tg782i
i
tp link td-w8951nb.

imam jos i albis od optime ... ne znam da im jednostavno javim da su zaboravili na to
Mogu te ja osloboditi ovog thomsona tg782i ako je malo korišten, očuvan i ispravan. To je do sad najbolji ruter koji je dospio kod mene, pa ne bi bilo loše da imam rezervu ako se sadašnjemu nešto desi. Jer vidim da sada daju neko smeće koje se zove adb.
Valley7 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2014., 12:24   #6
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Taj ADB, kojeg ti zoves smece, je meni a i vecini korisnika koji se znaju sluzit s njim, najbolji router kojeg je T-Com ikad dijelio. Ima vise moducnosti za podrsku i podesavanje nego svi ostali zajedno, izmedju ostalog i snazan "n" wireless. Jedina mu je mana nesto losiji modemski dio, pa nije preporucljiv za lose linije...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2014., 12:40   #7
henri_007
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Ja bi kupio thompsona ili tp link
Šibni cijenu na PM
henri_007 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2014., 12:49   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Taj ADB, kojeg ti zoves smece, je meni a i vecini korisnika koji se znaju sluzit s njim, najbolji router kojeg je T-Com ikad dijelio. Ima vise moducnosti za podrsku i podesavanje nego svi ostali zajedno, izmedju ostalog i snazan "n" wireless. Jedina mu je mana nesto losiji modemski dio, pa nije preporucljiv za lose linije...
jedina mu je mana što je crap.

potvrđeno iz osobnog iskustva (tu ne mislim privatno jedan ruter, nego malo veća količina) i direktno iz usta t-comovih tehničara.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2014., 16:03   #9
Prezime
Premium

Napisat bez nekog suvislijeg objasnjenja da je crap je smijesno. Tako moze svako napisat da je najbolji na svetu, sa jednakom vjerodostojnoscu

Jel crap znaci da se kvari/crkava? Jel to znaci da je lose napravljavljen? Jel to znaci da nema neku potrebnu mogucnost podesavanja? Jel to znaci da bez vidljivog razloga (zabiljeske u logu) gubi neko podesavanje.., il kaj?
Staro 08.05.2014., 16:08   #10
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kvari se i crkava, dok nisu stavili aktualni firmware ni sami nisu znali šta više da nam kažu oko blesiranja tih drekova, vpn prema firmi ne radi.

to je prvo što mi pada na pamet + doma sam ga imao i trajao je ravno tjedan dana prije nego što je krepo.

http://forum.pcekspert.com/showthrea...248773&page=18

mislim dovoljno je da glupost poput rutera ima 18 stranica ovog foruma pa vidiš da baš nije čist.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2014., 17:30   #11
Zebran
Premium
Moj komp

Zebran's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Ne znam da li je još ovo aktualno... Zbrinjavali su TG782, ADB, ZTE.

https://www.hrvatskitelekom.hr/otkup-opreme
Staro 08.05.2014., 18:19   #12
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kvari se i crkava, dok nisu stavili aktualni firmware ni sami nisu znali šta više da nam kažu oko blesiranja tih drekova, vpn prema firmi ne radi.

to je prvo što mi pada na pamet + doma sam ga imao i trajao je ravno tjedan dana prije nego što je krepo.

mislim dovoljno je da glupost poput rutera ima 18 stranica ovog foruma pa vidiš da baš nije čist.
- Nisam autoritet za doticni router, niti neki ekspert, samo znam da 10ak s kojima sam se osobno susretao u zadnjih godinu dana rade jos uvjek besprijekorno.
- Firmware nije mijenjan od pocetnih modela. Svih mojih 10ak s kojima sam "suradjivao" imaju isti firmvare: PRGA4202N_HTC_2.1.1.0009
- Najvise postova ima o SX763, pa jel to onda dovoljni argument da je to najlosiji router kojeg je T-Com dijelio?
Staro 09.05.2014., 16:08   #13
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ja sam službeno dobio od t-coma da imaju problema sa stavljanjem u bridge mode putem acs-a i da čekaju novi firmware u nadi da će se to ispraviti, a to je bila priča kada su tek počeli dilati.

isto tako samo da znaš da je nabavna cijena t-comu abd-a 5 puta (da, pet) manja od 763 recimo
Staro 09.05.2014., 18:15   #14
Prezime
Premium

To sto mulci imaju problema sa upravljanjem routerom preko ACS-a nije razlog da taj router bude "crap", jer se doticna radnja uredno i lako napravi lokalnim spajanjem na router.
Inace, sva kineska/vijetnamska roba je 4-5 puta jeftinija od adekvatne europske, pa to nije razlog da se ta roba proglasava kao crap. Moze se primjenit ona, kolko para tolko muzike. Da kojim slucajem njihova roba kosta koliko i europska, to bi bila druga prica...
Staro 10.05.2014., 09:11   #15
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ak niš drugo, stara krama posluži kao 4 portni wifi switch
vga killer je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2014., 09:03   #16
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

@prezime... gle uvjerit me nećeš da je to dobar komad hardvera jer mi previše malo takove opreme prođe kroz prste i ovo je negdje taman između kasde i dlink 584, zapravo je iza njih odmah jer su oni kolosalni junk.

nakon svih problema koje smo imali u firmi je došlo i meni doma voip doba i dolazi frajer sa abd-om, reko nemoj brate molim te to govno, joj nemam drugi ovo-ono... ajde dobro neka je, poziv szk za bridge mode - ne radi, poziv službenim putem malo higher tier tehničaru i radi.

tjedan dana.

nakon toga čim spojiš nešto na jedan od 4 ethernet porta router se resetirao (@vga... znači nije ni za to).

zvao opet i rekao da ću ih centrirat kod pavelića ako mi se pojave sa adb-om.

e da moj je bio made in spain
Staro 12.05.2014., 09:08   #17
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja isto nemam baš dobra iskustva s tim zlom. Kod cure svako malo "pocrveni". Prije je bio Thomson i nije bilo takvih problema.
Staro 12.05.2014., 09:15   #18
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kod 5 korisnika kojima održavamo mrežu su stavili te ADB uređaje koji uredno rade. Znači kao obični ADSL uređaj rade odlično, WI-FI ima malo slabiji domet ali s niti jednim nismo imali problema. E sad, ako netko traži neki specifičan feature ili mu se resetira uređaj prilikom uštekavanja LAN kabla, to je onda neispravan primjerak te ga treba reklamirati/zamijeniti.
Još nisam sreo neki ADSL uređaj kod naših telekom operatora da nije imao neke svoje mušice..
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2014., 10:17   #19
zdravko_c
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Zebran Pregled postova
Ne znam da li je još ovo aktualno... Zbrinjavali su TG782, ADB, ZTE.

https://www.hrvatskitelekom.hr/otkup-opreme
da li je netko probao ovo zadnjih dana, imam 2 STB-a koja bih vratio, ali svaki put izbaci " greška kod slanja zahtjeva ", uneseni podaci su točni, a služba za korisnike naravno nema pojma o otkupu opreme i da opcija postoji na stranicama, kažu pokušajte kasnije, a pokušavam barem jednom dnevno otkad je kolega napisao da to postoji
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2014., 11:47   #20
Prezime
Premium

Citiraj:
@prezime... gle uvjerit me nećeš da je to dobar komad hardvera jer mi previše malo takove opreme prođe kroz prste i ovo je negdje taman između kasde i dlink 584, zapravo je iza njih odmah jer su oni kolosalni junk.
Ne namjeravam te u nista uvjeriti, nego samo tvrdim suprotno od tebe, da to nije crap router. Svaki router koji radi na OpenWRT je neusporedivo bolji od svih koje si spomenuo, a da nije tako ne mozes ni ti mene uvjeriti nikakvim argumentom

Edit: recimo konkretno, navedi mi jos neki T-Com ADSL router na kojeg mozes spojit USB HD formatiran u NTFS, ili neki koji ima jednake/slicne mogucnosti podesavanja sa originalnim firmware-om, pa onda mozemo usporedjivat doticne.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 12.05.2014. u 12:00.
Staro 12.05.2014., 12:50   #21
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma jedno je openwrt i sw dio priče, a drugo je to što router ima očitih low level hw problema.

eto mogu ja tebi kontra pitanje postaviti - adb je provjereno jedini t-com router preko kojeg ne možemo doći na vpn firme... i kaj ćemo sad?
Staro 12.05.2014., 12:50   #22
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor zdravko_c Pregled postova
da li je netko probao ovo zadnjih dana, imam 2 STB-a koja bih vratio, ali svaki put izbaci " greška kod slanja zahtjeva ", uneseni podaci su točni, a služba za korisnike naravno nema pojma o otkupu opreme i da opcija postoji na stranicama, kažu pokušajte kasnije, a pokušavam barem jednom dnevno otkad je kolega napisao da to postoji
Ne radi od samih pocetaka. Ja sam prijavio kvar prije vise od 2-3 mjeseca (tocnije February 19th, 9:53am). Nikada nisu popravili, pretpostavljam s namjerom da sto duze odgode te bonove i slicno. Svako malo mi jave kao uskoro ce, uskoro. Na sto je spao taj T-com, oni vlajda nemaju jednog pametnoga dole da napravi najbanalniju formu za slanje... Ja imam MaxTV prijamnik koji mi apsolutno nicemu nesluzi.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2014., 14:56   #23
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Ak niš drugo, stara krama posluži kao 4 portni wifi switch
I to jako dobar, jer se svaki port moze zasebno konfigurirat. To kaj neki to neznaju napravit nije do mogucnosti routera, nego do njihovih mogucnosti.
Staro 12.05.2014., 14:59   #24
Prezime
Premium

Citiraj:
ma jedno je openwrt i sw dio priče, a drugo je to što router ima očitih low level hw problema.

eto mogu ja tebi kontra pitanje postaviti - adb je provjereno jedini t-com router preko kojeg ne možemo doći na vpn firme... i kaj ćemo sad?
To da vi ne mozete doci, ne znaci da je problem u hardveru routera, jer moj jedan prijatelj uredno tako koristi 2 ADB routera, jednog od doma, i drugo iz vikse na moru. Ak mu platite doci ce vam sve potrebno izkonfigururat
Staro 12.05.2014., 15:08   #25
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hahaha... da, ne znamo podesiti vpn koji radi iz svakog kutka zemljine kugle bilo žicom, optikom ili zrakom i dođe adb kao prvi divajs preko kojeg priča ne radi, zapravo nekim čudom je na mom laptopu proradilo par puta i onda više nije (pričamo o jednom te istom uređaju kojeg smo koristili u jednoj od meeting soba).

mislim gle ne da mi se natezati više oko rutera koji se pokazao tako kako se pokazao... što se mene tiče eto voli adb, uzmi si i dva komada ako hoćeš meni sasvim svejedno.
Staro 12.05.2014., 15:15   #26
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
nešto slično kao i siemens se555 sa hyponetom
domis je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2014., 16:27   #27
Prezime
Premium

Ni priblizno
Staro 12.05.2014., 18:33   #28
Prezime
Premium

Citiraj:
što se mene tiče eto voli adb, uzmi si i dva komada ako hoćeš meni sasvim svejedno.
Imam vec dva, pa sumnjam da ce mi trebat jos dva
Staro 12.05.2014., 21:26   #29
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
izmedju ostalog i snazan "n" wireless.
odkud samo vadiš ovakve argumente. snažan wireless ko i na tg782 a iz zagušenog okruženja signal se ne probija brže od 2-5.5mbps. toliko o snazi sjebanog broadcom chipseta

osimg tog našlo se par pametnjakovića složit ruter od najjeftinijh dijelova i stavit ionako bugovit openwrt koji su oni još dodatno modificirali pa uz to sve pravo je čudo da uopće išta radi na tom otpadu

763 je najkvalitetniji ruter koji se dobivao dosad a nastave li s ovakvim poluproizvodima i ostat će još neko vrijeme

Citiraj:
hahaha... da, ne znamo podesiti vpn koji radi iz svakog kutka zemljine kugle bilo žicom, optikom ili zrakom i dođe adb kao prvi divajs preko kojeg priča ne radi, zapravo nekim čudom je na mom laptopu proradilo par puta i onda više nije (pričamo o jednom te istom uređaju kojeg smo koristili u jednoj od meeting soba).
tolko je smeće da očito ne može držat vezu sa defautlnim MTU/MRU 1492 pa su ti spustili, a sa nižim MTU VPN ne radi. bar meni nije radio sa 1420

Zadnje izmijenjeno od: back2quick. 12.05.2014. u 21:35.
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2014., 21:54   #30
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sad bi bilo dosta off - a, držite se naslova teme
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori