|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Što sa starim ruterima?
Od silnih promjena providera ostala su mi doma 2 routera viška. Tcom svoj nije ni tražio, Optima su rekli da će poslat nekoga po njega ali u godinu dana nisu. Imate neku ideju što raditi s njima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Prodat, dati, baciti ili iskoristiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Thomson tg782i i tp link td-w8951nb. imam jos i albis od optime ... ne znam da im jednostavno javim da su zaboravili na to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Mogu te ja osloboditi ovog thomsona tg782i ako je malo korišten, očuvan i ispravan. To je do sad najbolji ruter koji je dospio kod mene, pa ne bi bilo loše da imam rezervu ako se sadašnjemu nešto desi. Jer vidim da sada daju neko smeće koje se zove adb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Taj ADB, kojeg ti zoves smece, je meni a i vecini korisnika koji se znaju sluzit s njim, najbolji router kojeg je T-Com ikad dijelio. Ima vise moducnosti za podrsku i podesavanje nego svi ostali zajedno, izmedju ostalog i snazan "n" wireless. Jedina mu je mana nesto losiji modemski dio, pa nije preporucljiv za lose linije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
potvrđeno iz osobnog iskustva (tu ne mislim privatno jedan ruter, nego malo veća količina) i direktno iz usta t-comovih tehničara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Napisat bez nekog suvislijeg objasnjenja da je crap je smijesno. Tako moze svako napisat da je najbolji na svetu, sa jednakom vjerodostojnoscu ![]() Jel crap znaci da se kvari/crkava? Jel to znaci da je lose napravljavljen? Jel to znaci da nema neku potrebnu mogucnost podesavanja? Jel to znaci da bez vidljivog razloga (zabiljeske u logu) gubi neko podesavanje.., il kaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
kvari se i crkava, dok nisu stavili aktualni firmware ni sami nisu znali šta više da nam kažu oko blesiranja tih drekova, vpn prema firmi ne radi. to je prvo što mi pada na pamet + doma sam ga imao i trajao je ravno tjedan dana prije nego što je krepo. http://forum.pcekspert.com/showthrea...248773&page=18 mislim dovoljno je da glupost poput rutera ima 18 stranica ovog foruma pa vidiš da baš nije čist. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ne znam da li je još ovo aktualno... Zbrinjavali su TG782, ADB, ZTE. https://www.hrvatskitelekom.hr/otkup-opreme
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
- Firmware nije mijenjan od pocetnih modela. Svih mojih 10ak s kojima sam "suradjivao" imaju isti firmvare: PRGA4202N_HTC_2.1.1.0009 - Najvise postova ima o SX763, pa jel to onda dovoljni argument da je to najlosiji router kojeg je T-Com dijelio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
ja sam službeno dobio od t-coma da imaju problema sa stavljanjem u bridge mode putem acs-a i da čekaju novi firmware u nadi da će se to ispraviti, a to je bila priča kada su tek počeli dilati. isto tako samo da znaš da je nabavna cijena t-comu abd-a 5 puta (da, pet) manja od 763 recimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
To sto mulci imaju problema sa upravljanjem routerom preko ACS-a nije razlog da taj router bude "crap", jer se doticna radnja uredno i lako napravi lokalnim spajanjem na router. Inace, sva kineska/vijetnamska roba je 4-5 puta jeftinija od adekvatne europske, pa to nije razlog da se ta roba proglasava kao crap. Moze se primjenit ona, kolko para tolko muzike. Da kojim slucajem njihova roba kosta koliko i europska, to bi bila druga prica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ak niš drugo, stara krama posluži kao 4 portni wifi switch |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
@prezime... gle uvjerit me nećeš da je to dobar komad hardvera jer mi previše malo takove opreme prođe kroz prste i ovo je negdje taman između kasde i dlink 584, zapravo je iza njih odmah jer su oni kolosalni junk. nakon svih problema koje smo imali u firmi je došlo i meni doma voip doba i dolazi frajer sa abd-om, reko nemoj brate molim te to govno, joj nemam drugi ovo-ono... ajde dobro neka je, poziv szk za bridge mode - ne radi, poziv službenim putem malo higher tier tehničaru i radi. tjedan dana. nakon toga čim spojiš nešto na jedan od 4 ethernet porta router se resetirao (@vga... znači nije ni za to). zvao opet i rekao da ću ih centrirat kod pavelića ako mi se pojave sa adb-om. e da moj je bio made in spain ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja isto nemam baš dobra iskustva s tim zlom. Kod cure svako malo "pocrveni". Prije je bio Thomson i nije bilo takvih problema.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kod 5 korisnika kojima održavamo mrežu su stavili te ADB uređaje koji uredno rade. Znači kao obični ADSL uređaj rade odlično, WI-FI ima malo slabiji domet ali s niti jednim nismo imali problema. E sad, ako netko traži neki specifičan feature ili mu se resetira uređaj prilikom uštekavanja LAN kabla, to je onda neispravan primjerak te ga treba reklamirati/zamijeniti. Još nisam sreo neki ADSL uređaj kod naših telekom operatora da nije imao neke svoje mušice.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Edit: recimo konkretno, navedi mi jos neki T-Com ADSL router na kojeg mozes spojit USB HD formatiran u NTFS, ili neki koji ima jednake/slicne mogucnosti podesavanja sa originalnim firmware-om, pa onda mozemo usporedjivat doticne. Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 12.05.2014. u 12:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
ma jedno je openwrt i sw dio priče, a drugo je to što router ima očitih low level hw problema. eto mogu ja tebi kontra pitanje postaviti - adb je provjereno jedini t-com router preko kojeg ne možemo doći na vpn firme... i kaj ćemo sad? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
hahaha... da, ne znamo podesiti vpn koji radi iz svakog kutka zemljine kugle bilo žicom, optikom ili zrakom i dođe adb kao prvi divajs preko kojeg priča ne radi, zapravo nekim čudom je na mom laptopu proradilo par puta i onda više nije (pričamo o jednom te istom uređaju kojeg smo koristili u jednoj od meeting soba). mislim gle ne da mi se natezati više oko rutera koji se pokazao tako kako se pokazao... što se mene tiče eto voli adb, uzmi si i dva komada ako hoćeš meni sasvim svejedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Ni priblizno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
odkud samo vadiš ovakve argumente. snažan wireless ko i na tg782 a iz zagušenog okruženja signal se ne probija brže od 2-5.5mbps. toliko o snazi sjebanog broadcom chipseta osimg tog našlo se par pametnjakovića složit ruter od najjeftinijh dijelova i stavit ionako bugovit openwrt koji su oni još dodatno modificirali pa uz to sve pravo je čudo da uopće išta radi na tom otpadu 763 je najkvalitetniji ruter koji se dobivao dosad a nastave li s ovakvim poluproizvodima i ostat će još neko vrijeme Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: back2quick. 12.05.2014. u 21:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad bi bilo dosta off - a, držite se naslova teme ![]() |
![]() |
![]() |