Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.04.2014., 15:29   #1
lxexo
Registered User
Moj komp

lxexo's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Treptanje slike

Pozdrav ljudi.

Imam jedan problem sa kompom. Ubiti ne znam dal je problem softwerski ili hardwerski. ugl. Pročitajte tekst i nanam se da ćete skužit o čemu pričam.

Dakle, dok upalim komp i dok se windowsi učitavaju slika cijelo vrijeme trepti(dolje je video). Dok pokušam uć u bios samo mi se pojavi crni ekran. Nakon toga prebacim sliku s PC-a na TV pa natrag na PC i pojavi se slika od biosa no također slika trepti i ne mogu vidjet kako pomičem miš iako ga mičem, slika je zamrznuta.

Recimo po tipkovnici mogu vidjet da su mi se učitali windowsi iako stoji samo windows logo i trepti(isto je na videu). Ponovo prebacim sliku na TV pa na PC i onda se pokaže slika sa desktopa. Vidi se pokazivač miša no on se ne miče. Nakon kaj ponovo prebacim TV-PC vidi se da se pokazivaš pomaknuo. Kao da se slika osvježi svaki put dok prebacim s PC-a na TV, pa ponovo na PC.

ugl. Problem se počeo od nedavno dešavat i to sam primjetio dok se windows učitavao no nisam obračao previše pažnje. Danas sam stavljao nove drivere od grafičke i nakon kaj sam stare pobrisao i restartao komp skužio sam da se taj problem "treptanja" događa i u biosu i na desktopu bez drivera grafičke. Nakon kaj sam ih jedva instalirao nekako, slika na desktopu se popravila, znači sad radi sve kak treba, no u biosu i dalje ne mogu ništa radit jer slika trepti cijelo vrijeme i ne vidi se pokazivač miša dok ga pomičem, odnosno slika je cijelo vrijeme smrznuta.

Ne znam dal ste skužili o čemu govorim jer ni sam ne znam kako bih objasnio o čemu se radi. Možda će biti malo jasnije nakon kaj pogledate video.

Ovaj tekst je napisan prije nekih mjesec dana na drugom forumu i problem još uvijek nije riješen. Nije mi bilo tolko hitno ni riješavat jer mi bios i ostale stvari nisu trebale a na desktopu sve super radi ali danas sam pokušao reinstalirat windowse s nadom da to riješim ali je nemoguće zbog tog treptanja odnosno zamrznute slike. Jedva dođem do odabira jezika instalacije i sveg ostalog jer moram sve napamet radit.

http://www.youtube.com/watch?v=DtHWz...ature=youtu.be

Ako bi netko znao o čemu je riječ i kako riješiti ovo, bio bih mu veoma zahvalan.
lxexo je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2014., 17:29   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
najlakse za pocetak - spoji monitor na drugi komp ili spoji drugi monitor na svoj komp. osobno bi rekao da je problem do monitora, elektronika, sam ekran, tko zna........

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.04.2014., 21:01   #3
iggi
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Do monitora sigurno!
Još da znamo koji je....?
Probaj drugi kabel, drugi izlaz iz grafičke, mijenjaj ulaze DVI, HDMI i doći ćeš do uzroka.
iggi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno