|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Checking NVRAM ....PC stane
Dakle radi se o AcerPower F5 PC-u u njemu ima 768 + 256 Shared Memory i uglavnom na bootu kod Checking NVRAM PC stane, to izgleda ovako http://i.imgur.com/B7ToqPm.jpg Testiro sam bateriju od PC-a i bila je slaba, zamjenjena je novom i resetiran je bios kojeg sam ispočetka riktao. Nakon tog se PC startao normalno 2 puta i nakon ta 2 puta opet se počelo isto dešavat. Ne znam jel netko imao sličan problem. Još šta ću probat sa memorijom se poigrat ima dve pločice i dva slota pa ću kombininirat malo, naime to je komp od frenda pa ću tek sutra-preksutra ić do njega i vidit to, al ako je možda netko imao sličan slučaj pa da mi da hint. Probao sam guglat i nisam baš ništa pametno našao osim da resetiram bios, promjenim bateriju što sam probao i kao što vidite nije pomoglo. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 18.03.2014. u 20:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Na tom koraku može zapinjati i ako je RAM neispravan. Probaj kombinacije, samo sa jednim komadom npr.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
Samo mi nije jasno kako samo odjednom se to počelo dešavat nit je klokan ni ništa takvog samo net i karte su se igrale na njemu. Nit je itko otvarao taj komp. sigurno više od 5 godina ili čak uopće od kako je sastavljen i samo odjednom je počelo zezat, nije čak ni puno prašine bilo unutra to me začudilo. A ništa isprobam to sutra-preksutra pa javim. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 18.03.2014. u 21:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1 - Cmos bateriju jesi mijenjao ali nisi dobro stavio / nema dobar spoj 2 - odradi clear cmos proceduru, vidi service manual 3 - odraditi Load defaults pa onda promjeni šta želiš 4 - izvadit ram, očistit kontakte i vratiti nazad 5 - po webu 99% da je mobo unutra ECS RC-410 M2 > http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=16&LanID=9 ili http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Dow...589#Download-3 pa onda nađeš mobo manual > http://eudownload.ecs.com.tw/dlfilee...4/RC410-M2.zip a Google ti nađe service manual > http://acersupport.com/acerpanam/man..._BOOK.book.pdf 6 - kad budeš na lokaciji, riješiš ovo poviše, ako i nakon svega bude zapinjalo pročitaj code (dole desno) pa usporediš sa ovim > http://www.ami.com/support/doc/AMIBI...e_List_PUB.pdf i nađeš gdje zapinje, odnosno vjerojatni razlog blokiranja boot procesa |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
1
|
1. Ne kuzim ovo nema dobar spoj. Izvadio sam ju i metnuo opet isto je sjela evo slika od baterije u slotu, mada mi je čudan malo ovaj pin jedan sta drži bateriju malo je prema gore, al drugi ju normalno drži. A da nije dobro sjela bios bi se valjda resetiro kad bi ga iskopčao iz struje, probao sam izvuć kabel od napajanja na par min. pričekat spojit opet pa upalit i bios settings su i dalje isti nisu resetirani. Probao sam i sa olovkom koja ima gumicu na vrhu stisnut bateriju pa upalit već ako nije dobro sjela, al ništa i dalje isto. 2. Odradio sa jumperom i sa vađenjem baterije. 3. Napravio i load def. isto je bilo pa onda riktao po svom i opet isto. 4. Izvadio ocistio i slotove i ram i probao razne kombinacije i isto opet. 5. Je ta je ploča. 6. Kodovi kod kojih stane su 008F i ispod tog je 60AC, gledao sam ove kodove da usporedim na linku koji mi je nikky dao, al nisam baš skužio to. Graficka je onboard i u PCI slotovima nema nista. CPU temp mu je malo visoka 55 al ne vidim zasto zbog tog ne bi prosao boot. Kad sam izvuko memoriju i stavio nazad bilo je ovako i tu je stao. Tad sam ga ugasio i upalio i uspio ga je podić te je normalno ušo u win. No kad sam ga opet ugasio iz win. i htio opet upalit više ga nije htio dić. Smrzo se opet na istom mjestu di i inače samo sad kod checking nvram nije bilo update OK, ovako stvarno ne znam šta da više napravim. Čudno mi je i njegovo napajanje nema ni switch za gašenje i paljenje, a i ponekad kad ukopčam kabel sam se upali bez da sam gumb stisnuo, a nekad moram gumb stisnut. Probat ću još flešat bios pa vidit oće pomoć, a ako netko zna možda il ima kakvu ideju šta još napravit javite. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 20.03.2014. u 16:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
1
|
Eo ovako kompjuter sam uzeo sad kod sebe i pokušao sljedeće: - iskopčat pržilicu koja se nalazi na IDE kablu reko da nije do kabla možda, al nije. - pokušao sam flešat bios sa cd-a zapržio sam u neru da mi napravi simulaciju dos-a pa da tako flešam i stavio sve potrebno za fleš, al jednostavno neće bootat cd samo stane kao i kad treba startat win - probao sam također i sve šerafe na matičnoj da nije koji otpustio, al nije. - probao iskopčat sve USB stvari sa kompjutera pa pokušao bootat, isto ništa. - probao sam i treću mem. pločicu koja nije iz tog kompa, ista stvar. Error ovaj posljednji na kojem stane ne razumijem pa ako netko razumije nek mi objasni error je 60AC, a manual kaže: 60 - Initializes NUM-LOCK status and programs the KBD typematic rate. AC - End of POST initialization of chipset registers. De-initializes the ADM module. ovaj kod iznad tog mislim da nije niti bitan kad njega prođe normalno. Ne znam više...meni se sve čini da je matična ošla. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 05.04.2014. u 00:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
1
|
Danas sam probao zamjenit drugi sata kabel od diska i začudo podigo se dva puta nakon tog i kasnije opet isto. Probao sam zamjenit sata port, isključio dodatni vent za kućište i opet ništa. BIOS je zadnja verzija pogledao malo na guglu, tako da nemam šta flešat. Zbilja čudan problem ne znam jel moguće da bi disk mogao stvarati ovakve probleme, mislim njega normalno očita u BIOSu i kaže da je SMART Ok. Meni se čini da bi do matične ili je napajanja najvjerovatnije moglo bit, a na žalost nemam drugo napajanje niti takav socket matične da provjerim još i to dvoje. Ako netko uz ovo sve ima još kakav prijedlog neka slobodno napiše. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 05.04.2014. u 16:47. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|