|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Google, IMDB - promjena zbog "promjene" ili ti kuga po ukusu "socijalne" mreŽe
Prije koji tjedan odem na IMDB i pogodi me grom kad sam vidio novo sucelje > uŽas ! Nemam uopce osjecaj prelaska izmedju kategorija. Sve bijelo kao kao Mika iz Belog Kamika. Bezlicno i potpuno neprepoznatljivo na stari klasicni dizajn. Peticija za povratkom vidim ima kao gljiva, jer ljudi hoce nazad staro sucelje. Za one koji nemaju racun na IMDB-u a jednako su uzasnuti izgledom... Nekim cudom su ostavili mogucnost (skoro) zadrzavanja starog izgleda, pa mozete to vratiti na staro : ![]() Barem odahnuti da se moze normalno listati kategorije u starom prepoznatljivom okruzenju. Jos mogu shvatiti kad neka drugacija stranica zeli raditi novine. Ali IMDB je ipak kao sto i rijec kaze Filmska Baza prije svega! Ona uopce ne treba biti stilizirana/ispolirana/FaceDERPEzirana, samo sadrzajna i kvalitetno posluzivati svoje podatke. A to bogme cine od samog pocetka bez greske. Kakvom mokrom krpom nekog lupe ujutro po glavi, da dodje na odluku ici ovako unzadjivati IMDB, nije mi jasno. Bez obzira na opciju, nadam se da ce se vratiti na staro. Pa onda tek Google. Kako ste komentirali kad ste prvi put vidjeli ovo ili jos bolje oVo : ![]() Cemu stalno ti eksperimenti zaglupljuceg ucinka? Nakon svake "novine" po pedeset klikova da sve vratis u koliko toliko normalno stanje. Pa onda na svakom logiranju vrebanje da te taktilno prevari, ili da od nervoze lupis po spajanju racuna i kazes : mA noSITE sE u 10... evo, spojite racune. Vjerujem da nisam jedini kome se kosa dize od ovakvih novina? A nisam bas ni vidio temu da ste to kometirali. .8. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ovo kod IMDB-a, čitao sam da su napravili takav dizajn navodno da bude olakšano mobilnim korisnicima, tj. da svima (mobilnim korisnicima i 'statičnim') stranica izgleda jednako. Za slike na Google-u, ovaj novi način mi je puno bolji jer znatno brže nađem traženo i što su ponuđeni rezultati na istoj stranici (iako piše broj stranice). Ali generalno, danas rade da svaka stranica bude 'socijalna', da sve možeš spajati s svačim/svakim, dijeli ovo, dijeli ono ... fakat previše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ako se ne varam, bubba je postao neku pjesmicu o fejsu ili web2.0 opcenito ![]() ali to pretjerivanje sa preobrazbom na socijalne mreze mi se gadi. imdb prvo, btw. kog vraga mi se rezultati prevode na hrvatski? -.- zatim mi se zgadil youtube na kojem sam ukinul svoj acc nedavno. mislim kog qurca trebam znati tko jos iz okolice varazdina ima youtube acc i da ga mozda poznam???? nakon toga WINDOWS LIVE MESSENGER v11, izgleda ko aplikacija za pristupanje fejsu, mislim halooooo, ocu jednostavni mesenđer sa da se dopisujem s ljudima koje znam a ne s onima koje mozda znam -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Nisam baš na IMDb-u ali ovo na google slikama je prenakaradno, nabacano i zgurano. Ako već rade izmjene na takvim često posjećenim stranicama onda bi ta 'novija verzija' pregleda trebala biti opcionalna, a ne da ja moram tražiti tipke na sajtu da sve vratim na staro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ah... Kao da (nažalost) njih/nas boli briga kaj mi mislimo. :/ A sve je nešto kakti uređeno prema zahtjevima korisnika. IMDB sam još nekako prežvakao, ali ovo s Google images mi je čak i O.K. Kao i svake promjene u početku mi je teško palo, ali nekako sad brže uočim ono što mi treba kada tražim. Više je slika prikazano/preloadano na jednoj stranici, a jedino kaj mi ne odgovara jest to što nije odmah prikazana veličina slike kao u classic mode, nego moraš preći s kursorom preko nje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni se također gadi ta česta tranzicija provjerenih rješenja na nešto novo u trendu. Kao da me briga kako izgleda IMDB na mobilnom telefonu, sad trebam scrollati par sekundi da pronađem "Quotes", a i to je lov na iglu u plastu sijena, često ctrl+f -> "quote" jedini je spas. Što se tiče Google Images za korisnike Greasemonkey ekstenzije za FF -> http://userscripts.org/scripts/show/48293 Gore navedeno rješenje nudi "staro sučelje" i ujedno direktno otvaranje slika, ne kako to inače ide, "popup", a u pozadini url na kojoj se nalazi ista slika. Žalosno su to riješili, trebam doći do kraja pa onda izabrati "staro sučelje". Zadnje izmijenjeno od: tOta. 24.10.2010. u 17:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Što se tiče Gugla, za Firefox možete osim GM, skinuti Redirector(add-on) i unesti sljedeće: Include pattern: http*://www.google.hr/images?* Exclude pattern: http*://www.google.hr/images?*sout=1* Redirect to: http$1://www.google.hr/images?$2&sout=1 odabrati wildcard i OK. *ako koristite google.com samo promijenite hr u com. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Ne vidim problem da nekaj bude i lijepo i funkcionalno. IMDB mi je bio loš (dok nisam vratio stari dizajn) jer više nije bio funkcionalan. Google images mi je deset puta bolji. Sve je na "jednoj" stranici, samo scrollam dolje dok trazim nekaj i otvaraju mi se nove slike. Punobolje nego prije. |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
"Cemu stalno ti eksperimenti zaglupljuceg ucinka?" Ovo pitanje nadaleko nadmašuje prizeman tehnokratski odgovor. Sve je osmišljeno i zapisano Tavistok institute Rand Corporation Savršeni medij u kojemu upotpunjujemo svoj ego i maštu. Koji gospodar ne bi poželio ovakovo "skladište" digitalnih duša u savršeno kontroliranim uvijetima. tinyurl.com/3398b7g "Human Beings Will Always Betray You. You Can Only Trust Numbers" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Cijeli Live Essentials 2011 mi je bezveze, najviše MSN i Mail koje koristim redovito. Zato sve obrisao i vratio se na prethodne verzije. Još mi Win Update nudio to kao "Important update". E neće ići tako. Fino uklonio taj update s liste i super. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
8-bit Gen.
|
Logiraj se i vrati jezik u default postavke. Ili, ako nemas ili ne zelis > vozi proxy kad navracas na IMDB. Citiraj:
Citiraj:
E pa bogme, za vas mozda je gospodo, ali nije bas za sve ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 29.10.2010. u 18:27. Razlog: Smislenost ftw |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Amen !! na ovu temu , google sto je napravio mi je jos super , ne vidim neku velku promjenu , valdj sam zaboravio il sta , pa sad ima samo vise slika nego prije , ne pisu podaci ispod svake slike , al to mi je cak i bolje ovak brze nadjem sta hoce, ali IMDB ![]() ![]() Kad sam prvi put vidio , bi osam uvjeren da mi je nesto sa mozillom , drugi put kad sam s posla iso vidi osam da je vrag odnio salu. Buduci da je falilo onak 75 posto informacija o filmu s obzirom na prijasnje stanje , bio sam uvjeren da su krenuli sa agresivnom propagandnom PRO verzije svoje stranice . sad velite da se moze vratit na staro -jea! jedino sto mi je sad bolje sto je trejler jasno vidljiv .al vratit cu na staro svejedno ak jos mogu. ma glupiraju se s tim izmjenama totalno svi. edit:samo registriran korisnici mogu mjenjat sucelje imdba.super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
8-bit Gen.
|
![]() Okularim PCE pretrazivanje, u nadi da se nesto zbirnije komentiralo o neumoljivo sadistickim promjenama via youtube/gmail. No, bas mi i ne polazi za rukom, pa cu istresti u temi slicne proslosti. Citam kletve i upozorenja kad kojekakve "new look" novine postaju stalne. Sredina 3-ceg mjeseca, cini se, postaje klapa za finalizaciju svih promjena, i to puno sire od Google/Tubarice. Ako ste pazljivije promotrili sto sve planiraju, izvan onoga sto suceljem forsiraju korisnicima, onda je tesko ne primjetiti ironiju postupaka, koji imaju upravo izrazito nesocijalnu i neprijateljsku osnovu u onome sto bi servisi trebali biti ekstenzijom ugodne komunikacije. ![]() Gmail me previse ne dira, jer mi nikad ne moze biti vise do ispomocne adrese, ali ne skrivam da su iritantno dosadni u vrebanju i stalnom vracanju na novi izgled, kojeg s gadjenjem odmah vracam na staro. No Youtube me je doslovno pomeo promjenama koje zele ustaliti. Prije nekoliko mjeseci, na jednom od kanala, htio sam nesto promijeniti preko mobilnog sucelja i ostao zacudjen, gdje je nestala kategorija "prijatelja" koju sam tek za nekoliko mjeseci skapirao da su vec tad polako poceli micati. Kako svake promjene uvijek imaju i svoje pobornike, zanima me, moze li se naci jedan forumas kojem se sterilni template izgled svidja? Jer nisam jednu osobu nasao, koja nije izjavila ili napisala gadjenje na temu youtube sucelja. Promjena je toliko drasticna i nefunkcionalna, da osim logiranja u privatne poruke (kad postane stalno) i skoka na same video linkove, gotvo da nemam sto raditi na "kucnoj stranici" kanala. Kad bih isao namjerno i destruktivno rearanzirati staro sucelje, vjerojatno ne bih mogao uciniti invalidniji osjecaj koristenja, kao u "novom izgledu" youtube dizajnu. Imam osjecaj kao da se negdje skriva nevidljiva opcija "dokupi funkcionalni izgled" samo je jos nismo u stanju pronaci ![]() Da cujem, kako dise PCE zupanija na temu nove tubarice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ovo za Google image search... Cijeli Google ide prema tablet friendly sajtu, velki su gumbi, lagan je i jednostavan sajt... Al nije mi jasno zasto na tabletu il mobitelu kad vec kliknes na thumb slike otvara neki njihov viewer i nikako ne mozes doc do originalne slike ili linka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mislim da je korisnik iznad u pravu. Slična tendencija se može vidjeti i s novim Windowsima. Ti Visage govoriš o dodatnim gumbima kao da je to pozitivno ![]() Mislim da tableti dovode preuranjenu smrt terminu funkcionalnost - ona se preimenuje u "osnovna funkcionalnost" gdje imaš nekoliko velikih ikona na koje možeš svojim masnim prstima klikati i to je to. Scroll je postao swipe, a click je postao touch. Prepodučam fino štivo koliko smo kripl danas točno: Bret Victor, bivši Appleov dizajner Sve to ima jaku kulturalnu i ideološku pozadinu, a google search recimo odličan je nastavak toga. Kad su firme shvatile da se ne mogu otvoreno boriti protiv interneta, prešle su na odličnu strategiju - pokušati će internet "krojiti" prema korisniku - što je za mene smrt interneta. Google search će tako pretraživati one stranice koje smo mi već prije gledali pa su nam možda zanimljive. "veličina interneta" danas je sve manja i manja zahvaljujući današnjim korporacijama koje vrlo mudro mijenjaju pejzaž mreže. Pokušajte u google.com upisati "John Stewart" ime lika iz Green Lanterna. On će vam AUTOMATSKI prikazivati rezultate poznatog satiričara Jona Stewarta. Čini vam se kao mala promjena? Čekajte par mjeseci pa će vam kada upišete Harry Potter google izbacivat slike psa vašeg Google + prijatelja koji se zove Harry Potter, a malog čarobnjaka neće bit na vidiku
![]() |
#17 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Posebno mi je sumnjivo izbacivanje kategorije prijatelja. Kao da misle pokriti nekom drugom u$lugom. Ili, netko je uspio nagovoriti na suradnju, koja ce se tek objaviti. A sve u svjetlu, "konkurentskih" igara. Sudeci po maestralnom odazivu u temi, cini se da su PCE forumasi zadovoljni novim izgledom ![]() Kad nestane prave inovacije, onda se uvode promjene zbog puke promjene. Predlozak puno stariji od weba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hm, ja sam recimo dosta siromašan u "google uslugama", tako da mi bog zna kakva funkcionalnost youtubea ne treba, osim pretraživanja videa i pretplate na možda 10ak korisnika. Tako da moj feedback nije baš koristan. Iako, vidim u kutu ikonu "upgrade to google+". Možda bi se u tom slučaju funkcionalnost povećala? Vjerojatno im je to i cilj, unifikacija servisa (uostalom, to su i eksplicitno rekli u objašnjavanju novih pravila privatnosti). Citiraj:
Ponekad mi se čini da je jednostavnije bilo na internetu naći stvari kada sam manualno morao ukucavati http://www.**** nego danas kada internet nekako uvijek zna što meni treba (naravno, često promaši i vodi me krivim stazama ![]() Guglajte PageRank i slične algoritme. Postoje ljudi koji rade na tome da njihova stranica izađe na boljem mjestu u googleovoj tražilici. Pristup podacima je prije svega biznis, a tek onda privilegija, i na kraju "osnovno pravo svih". Možda najbolji primjer promjene interfejsa mogu ponuditi na osobnom i subjektivnom primjeru - sve se više puta suočavam sa situacijom da se moji poznanici lakše snalaze na modernim stranicama poput youtubea od mene koji 15+godina gledam u ekran. Ikone se zadnjih godina pojavljuju na najčudnijim mjestima i moje tijelo jednostavno nije baždareno za taj raspored ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ukapirao : ![]() Kako ide poslovica? Kad zelis nesto veliko sakriti - stavi ljudima pred nos! Zbilja me zimski grije njihova cestitost i stalno ponavljanje : This stuff matters! Google i ja se druzimo najvise preko Proxya. Posebno u Gmail/grupnom izdanju. Tako da, barem za sada, jako slabo pogadja zelje i potrebe. Nadam se da ce tako ostati ![]() Citiraj:
ISP-ov, kao glavni email seveda. Gmail jedino za povezivanje uz Jubi (ali ne sve) i pokoju registraciju. Dalje od toga ni pod razno ![]() ![]() ... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Samo da malo dignen Visagovu temu, koja je zadnjih dana bar meni postala aktualna. Cini se da je google udario naveliko s sugavim G+ pa sada sve i dosad tesko dostupne opcije na cijenjenom YT su postale jos nedostupnije. Komentiranje je svedeno na nekakve G+ komentare koje vise nije moguce upratit, a sugavi kanali izviru nakon jednog krivog klika kao naplata prilikom majce viska na ryaniarovom letu. Nadam se da ce ga uskoro pokopat jer nema nikakvog smisla.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
a cuj tako prisiljavaju ljude da se ukljuce u njihovu drek socijalnu mrezu naravno malo njih je koristilo g+ a ovo im je "as u rukavu" no sto se yt-a tice, vise se ne isplati imati acc tamo, moj je recimo 6 godina star a sad mi koristi samo da svrljam po Favorites listi, al kad si skinem sve videice koje sam tamo spremio micem acc jer mi netreba s ovakom politikom a mislim da se nece nist promjenit jer ce to biti okrsaj facebook protiv googla jedino sto bi mogli promjenit je g+ webstranicu jer im je layout cisto govno
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
G+ je tvoj google account ukratko. Ekipa želi povezati sve svoje servise pod jedan krov. Nitko te ne sili da na svom Google+ profilu, točnije tvojem + profilu držiš hrpu informacija. Smanji ih na minimum ako ne želiš koristiti. Kao osoba koja koristi jako puno njihovih servisa aktivno and on a daily basis. Ovo ima jako puno smisla. Od načina handleanja kontakta, svih informacija o istima na dalje. Gledanjem nekog videa mi ima puno smisla da osim najpopularnijih komentara vidim u prvo planu komentare ljudi koje poznam i imam u svojim krugovima (trenutačno najbolji i najjednostavniji način filtriranja sadržaja i koliko često da ti određeni krugovi budu prisutni u news feedu na cijelom internetu). Čuo sam plakanja o "nemogućnosti korištenja youtubea da anoimno komentiraš". To je bullshit. Meni paše, ako ćeš trollati, koristiti govor mržnje ili nešto takvo. Izvoli stajati iza svojeg imena. A ako ti toliko to znači, još uvijek možeš imati "kvazi" (fejk) account za to. Ili jednostavno, gledaj video sadržaj do mile volje i nemoj plakat jer ne možeš napisati komentar onda anoimno. Osobno imam sve zajedno 147 uploada na youtubeu sa različitim privacy postavkama. Za kraj, unifikacija svih stvari, odnosno servisa neke tvrtke kao što je Google (koji ih ima tonu) je veoma dugotrajan i kompliciran proces, ali svejedno uz par bumpova ide prema boljem. |
![]() |
![]() |
#24 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Ne, ovo što Google radi nema nikakvog smisla. Znači korisniku ne ostavljaju nikakvu mogućnost izbora nego ga prisiljavaju da koristi G+. Recimo ja želim biti anoniman na internetu, nemam fejsić, ne želim imati G+, nemam twitter. I sada ako hoću postaviti pitanje na Youtubeu moraju svi moji tzv. "frendovi" to znati? Moš si mislit. Opet ponavljam, ne želimo svi biti social hoes na internetu, nekima je korištenje interneta samo gubljenje vremena i zabava!;=)
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
već sam pričao o tome i poslao prigodan mejl (sa imenom i prezimenom) u gugl. dakle videje neke imam na jutubu otprije, njih par komada i htio sam poslati nekome link i bez g+ akaunta nemrem uopće objaviti videje koji su do jučer maltene bili dostupni, nekako me navukao sajt na izradu akaunta po principu next-next-finish i ono odmah 100 ljudi su moji prijatelji i dodali me na listu... pol sata sam tražio kako to ubit sve jer je zakopano fino duboko. sad nemam ni videje ni g+ jer eto to je tako. aha da... mejl: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Ovo sta rade je namjerno guranje, prije pola godine san moran na YT nac video kako nac poruke. Jednostavno nema smisla, da ne kazen da san otvorio kanal pa kad san isa na delete izgubio san sve playliste i favorite. Sramota. Razumin ja njihovu politiku "mora proc g+" ali bas previse forsiraju, a nema neke alternative bar zasad. Opet YT mi ne sluzi za dark side of internet, nego za povlacanje informacija u vidu video materijala bilo glazbenih bilo tehnickih, tako da mi unistavaju servis koji je bio koristan. Isto se dogadja i sa spomenutim IMDBom, Googlom i raznim web stranicama... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Guest
|
Citiraj:
Ti želiš biti anoiman na internetu? Zašto trebaš imati youtube account? A ti bi komentirao anoimno? E nećeš!. Hoćeš gledati video tamo samo? No frx. Ne želiš da ti "prijatelji vide kaj si komentirao na youtubeu"? Zašto ih dodaješ u krugove onda na Google plusu kojeg ne koristiš? Cry me a river. Također, automatski ignore ide apple fanboyevima. Svi znamo zašto se žale... |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ovo sto je jubitu napravio je uzas blagi IMO. ne podnosim social mreze i necu ih imati nikada, a cim startpage mail zazivi odoh sa gmail-a isto. totalno mi jadno da se nemoze pogledat komentare vise. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Oh neeee. Ne mogu vidjeti komentare više. Noooooo. Čekaj. Vidi, firefox, nelogirani na jubitubi http://www.pohrani.com/f/I/y3/1wyYd6oH/1/komentari.jpg Vidi sada moj Chrome, logiran na moj account. http://www.pohrani.com/f/3p/ol/1Qdj4PKM/kom2.jpg 90% stvari ovdje koje su izrečenu su jednostavno, krive i ne odgovaraju situaciji. Ali lagano je biti papiga i ponavljati ono što si čuo, a za takve. Samo pokazuje da ne koristite te servisa ovako ili onako. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|