|
![]() |
#1 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Fotoaparat za nocno slikanje
Pozdrav. Odmah da kažem da nemam pojma o fotoaparatima, evo na mobitelu ne znam jesam ukupno 30 slika okinuo, ali sada imam potrebu za nekim fotoaparatom, uglavnom, za nocno slikanje. Ali ono što meni treba je da nema blica. Da li je to moguce uopce? Ili ako tako nešto nije moguce, koji fotoaparat ima najdiskretniji blic, ne sad da mi osvjetli 20m2, da netko misli da je sletio NLO. Kvaliteta slike nije toliko bitna, koliko potreba za time da nema blica ili ako već mora biti, da je što diskretniji. Hvala i lijepi pozdrav.
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Što bolji objektiv u aparatu = veća cijena. Računaj 3000 kn+ kategoriju za neki rabljeni DSLR i objektiv.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.03.2014. u 22:54. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Slikanje čega točno? I kako kvaliteta nije bitna? Pa ona je najbitnija ![]() Ako se radi o slikavanju statičnih kadrova, svaki imalo bolji kompakt je dobar sa stativa, a ako je riječ o slikavanju iz ruke i stvari u pokretu onda je to puno teže i skuplje (kakav DSLR sa odličnim senzorom i vrlo brz prime objektiv).
![]() |
#4 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Kad sam rekao da nije bitna kvaliteta, mislio sam da će slika sa svakog aparata koji uslika nekoga sa metar-dva udaljenosti, biti dovoljno dobra da se prepozna faca osobe koja je slikana. Sad sam baš išao malo googlati i mislim da sam našao to što mi treba. U ovom videu recimo, http://www.youtube.com/watch?v=I95VYUks0C0 , lik slika nešta po mraku i uopce nema blica, e to je ono što meni treba. Hvala vam dečki. ![]()
![]() |
#5 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Treba ti DSLR, treba ti objektiv za njega, stativ i žičani okidač. Nadam se da si svjestan da za takvo fotkanje trebaš duže ekspozicije, što znači da se unutar nekoliko sekundi ništa u kadru ne smije pomaknuti da bi dobio fotku bez duhova. Portreti ti otpadaju, osim ako ne fotkaš kipove ![]() Ako hoćeš izbjeć stativ i žičani okidač i takve fotke raditi iz ruke, onda se pripremi na pražnjenje čarape s ušteđevinom ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ekspozicije do 30 sec (neki čak i duže tzv BULB) možeš raditi i sa, kako ti je Mar napisao "svaki imalo bolji kompakt". Dakle malo prouči što ćeš fotkati, u kojim uvjetima i koliko je bitna kvaliteta (zrnatost u ovo slučaju) fotke. Onda ti možda možemo ponuditi i jeftinija rješenja. Ili još bolje, reci cifru s kojom raspolažeš i sve ćeš dobiti na pladnju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|