|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Jel problem u ruteru?
Ruter je Gigaset sx763, a provider Iskon. Problem se počeo javljat prije par dana i sad se ponavlja redovito oko 19-20 sati. Uglavnom ne mogu otvoriti stranice ako upišem direktno adresu u browser, ni u chromeu ni u ie. Čak ne mogu ni ući u ruter. Al mogu u chromeu searchati nešto i onda mi ispiše google stranicu sa rezultatima. Također mi radi trillian chat klijent, znači mogu normalno chatati, al stranice nikako otvarati. A ak restartam komp onda mi se neće ni spojiti na wifi dok na susjedov oće. Prvo sam mislil da je samo do mog kompa al probal sam u isto vrijeme surfati na kompu od starog i ista stvar. Ovo sad pišem spojen na susjedov wifi (t-com). Prvi dan kad se pojavilo resetiral sam ruter, i nakon podužeg čekanja da potegne firmware i normalizira se, bilo je sve ok. Al pošto se to sad već redovito dešava, reko nije dobro. Ima neko ideju o čemu se radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema potrebe radit reset routera, samo ugasiš - sačekaš 5 sec. - pali. Kod SX763 je poznati štos da iza xy dana "u komadu" pomalo postane lijen, samo otvaranje web konfiga traje nebulozno dugo ... Odradiš ovo poviše i pjevaj dalje. Probaj manualno postaviti DNS servere u routeru i kompu, vidi DNS by ISP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije obavezno, možeš probati samo u kompu, kod SX - a DNS - ovi se mogu definirati u internet konekciji a i u Network > probaj tu postaviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Koje DNS servere koristis, Iskonove ili neke druge? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Probaj sa 8.8.8.8 i 8.8.4.4 na kompu i na routeru prije nego ga skartiras. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Da, to su Googlovi DNS serveri, i sumnjam da je DNS problem, ali je moguce kad kazes da ti je situacija bila bolja nakon rucnog unosa DNS adresa... Kad ti se zbloka WiFi, probaj se zicom spojit da sauzis izbor mogucih uzroka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Pozdrav, evo problem se i dalje nastavlja. Došli iz iskona, promjenili ruter, stavili isti sx763 samo sa novijim čipom. Nije pomoglo. Sad svaki put kad mi ne može otvoriti stranicu na kompu probam dal radi otvaranje stranica na donjem kompu i uvijek radi! Očito je problem u mom kompu. Jel moguće dijagnosticirati kaj to u winsima može prouzročiti takav problem? ili moram reinstalirati winse? jel moguće da wifi kartica zeza? Btw. otvaranje stranica je baš čudno, ko da radi u vremenskim intervalima. Recimo zblesira se i ne otvara stranice, onda ga pustim na miru nekih 20-30 minuta pa idem otvoriti stranicu i otvori je al samo npr. njezin tekstualni dio. Pa probam odma drugi put i onda uopće ne želi. I tak u krug... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ovo mi vise slici na sotverski problem, nego na neki hardverski... Najjednostavnije za ustanovit tocni uzrok je sa upotrebom nekog drugog laptopa na toj poziciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ISPRAVAK. ipak je bilo do winampa. sad neznam jel bilo zbog streamanja ili zbog toga jer vuče lirikse s neta. uglavnom, gašenjem winampa problem nestaje. može lock |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|