|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
HP probook 470 GO docking station
Pozdrav, Kolega je nabavio laptop iz naslova, te bi se htio rijesiti stare krame koju ima na stolu. Zakljucili smo da bi docking station bio dobro rijesenje. Ima dobar monitor, misa i tipkovnicu, pa me sada zanima, dali su ti docking stationi univerzalni ili moramo uzimati bas za hp i ako moze neki generalni prijedlog, gdje kako i sta traziti posto, da budem iskren, nisam nikad ni vidio docking station, kamoli koristio. Hvala vam unaprijed na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
koje su ti potrebe da bi uzimao docking? mislim da na laptopu imaš sve što treba, hdmi, usb, audio, hp za njega nudi ovo: http://h20386.www2.hp.com/UKStore/Me...pt=ABU&sel=ACC ako su ti potrebni dodatni usb-i to riješiš usb hubom za puno manje love |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Zanima nas docking station jer je ideja da bi laptop bio zatvoren, a na njega spojen ekran, mis i tipkovnica, tj, laptop bi sluzio kao stolno racunalo a na kraju dana ga mozes uzet doma. Ako ima neko elegantnije rijesenje super, ali nije đir svaki put spajat kabele ako se moze jednostavno stavit lap na docking station. Medjutim, otvoren sam za sve prijedloge, ovo je tema o kojoj ne znam nis zato i trazim pomoc vas iskusnijih. Osnovno pravilo je samo, jednostavnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ako već nisi nabavio monitor, uzmi nešto tipa Dell u2412m koji ima 4 USB slota na sebi. Miš i tipkovnicu ukopčaš u monitor, a iz monitora ti ide solo USB kabel i video kabel (HDMI, DP, VGA, štoveć) u laptop. Takav setup imam ja kod sebe doma, i nemam problema s u/iskopčavanjem 3 kabela (USB, video, napajanje) kad laptop putuje. ![]() Znam da nije jednostavno kao samo ubacivanje lapa na dock, ali je svakako jeftinije..
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 07.01.2014. u 01:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Inace, docking je zakon rjesenje, i ako nije problem dati 300-400kn za njega, svakako bolja solucija od biloceg drugoga. A ako monitor ima usb hub, onda se moze i tako iskombinirati. Ili kupiti odvojeni usb hub. Ali nijedno nije kao docking, jer imas spajanje minimalno 4 prikljucka svaki puta (hdmi, usb hub, zvucnici, struja) u usporedbi sa samo pikanjem laptopa u dock. Prosvrljaj po njuskalu, rabljeni dockinzi su uvijek barem duplo jeftiniji od novih (cijena novih je cesto dosta nebulozna). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma lova nije problem, ali mora biti novo, jer se uzima preko firme (r1). Moze neki prijedlog sto se tice modela? (i da, monitor ce ostati od starog kompa, dosta dobar, isto hp, ima usb hub i think ali ipak mislim da ce se ic na docking, sad se samo trazi koji tocno) edit: lova nije problem dok je god ispod 2000 kuna ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bishop. 08.01.2014. u 22:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|