|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
AMD kofiguracija >12.000
Došlo vrijeme za promjene ! Evo kaj sam si ja složil, ima li kakvih prijedloga???? +Matična ABIT 939 AN8 ili neka druga ? +Procesor Athlon 64 X2 3800+ +Memorija Kingmax 1 GB DDR2 PC-4300 533 MHz ili 2 x 500 mb (čuo sam da je brže s dva modula...) +Napajanje Thermaltake 480W Silent PurePower +Grafička Leadtek WinFast PX7800 GTX (nije valjda preglasna sad imam gaivard 6800 i radi ko usisavač) +HDD WD Caviar 250GB serial ATAII-300 +Kučište Nemam pojma!!!!! Treba li mi zvučna kartica ili je dovoljan zvuk s matične ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Re: AMD kofiguracija >12.000
Citiraj:
Matičnu uzmi Abit an8 ultra ili DFI LP Ultra-D Memorija ddr 2 ti ne ide na ovu ploču Uzmi si neku tipa supertalent ili adata,ako ne misliš clockat Ako će komp služiti za ozbiljnije stvari (obrada videa isl.) a ne samo igranje onda uzmi x2 ,ako je konfa primarno za igru uzmi nekog jednojezgrenog 3000 ili jaćeg Zvuk na matičnoj je ok , zavisi za kakve je potrebe? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Napajanje radije SEASONIC 500W, Tagan 480W ili Enermax NoiseTaker 485W (malo bučnije od 475W verzije). Disk možda Seagate NCQ 2x pa da ih staviš u RAID. Samsung ti ima isto tihe diskove, ali nisam siguran gdje ih ima za kupit. Što se tiče kućišta to ovisi o tome koliko komponenti unutra misliš stavit. Ja osobno ne bi uzimao kućište ispod 50cm dubine ako je midi tower jer onda donja 2 5.25" uređaja ne mogu stat. Da imam love uzeo bi Coolermaster Stacker rev 2.0.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Matičnu kao što je rekao gemmy a8n ti je jako dobra uzeo je moj frend neki dan a još bolja lan party i zvučna ti je više nego dovoljna na matičnoj.
![]() |
#5 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
slazem se s time a samung je definitivno jedan od najtisih koje sam vidio(al se dosta grije i jako je brz) ima ga u telebitu(i samo tamo iskljucivo...moze se nac i u kvarku i hgspotu...al to nije to) ako bas nes davat masne pare za kuciste...zemi si rade coolermastera centuriona 5(jedno od najmanjih al zato jako prostrano i dobro slozeno nove verzije imaju 3 venta a ne 2)ja ga jako volim i slazem vec jakooo dugo s njime moje konfe(uzeo sma si neki dna 5) i ne zato sto mi dragi vec zato jer nema tak dobrog kucista za te pare!!! moja preporuka za big towera us CM-a je antec soho server tower amg 1000 plusview (diskont 24) dode oko 650 kuna a opet je antek(nema napajanje kao niti jedna od ovdje navedeenih) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Casetek 1018 je veći od centuriona 5, a košta 40-ak kuna više. Nekome se možda ne sviđa položaj diskova, ali kod Coolermaster-a prednji vent ima smanjen protok zraka (IO panel i dugme za paljenje). Ako neće ugrađivati 4 5.25" uređaja onda je ok s tim da bi ja zamjenio prednji ventilator. Antec amg 1000 plusview je po meni premalo ako uzimaš big tower. Stacker sam spomenuo kao moj izbor, ali i Chieftec, Casetek i Aopen imaju prostrana kućišta u tom rangu.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ja imam ATA verziju 160gb sa 8mb cachea, i taj disk se NE GRIJE, dapače, hladniji je od barice koju sam prije imao za dobrih 10c! a da ne govorim koliko je tiši! nebo i zemlja. brži također. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Hvala na prijedlozima, mislim sve kupit na jednom mjestu najvjerojatnije hgspot...samo mi nije jasno ono s memorijom pa ak vam nije problem koju das uzmem od raspoloživih u hgspotu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Hm.. Sve u hg-spotu Tamo ima samo memorije od kingmaxa i one brand name Moja preporuka ti je supertalent u Ve-milu,košta kao kingmax i radi na nižim latencijama,ili A-Data,V-Data isto Ve-mil,ili Geil value u Linksu Ali ako baš želiš uzet u hg-spotu uzmi kingmaxa od 433MHz,ili ove brand name,možda ti se posreći i dobiješ memu sa hynix čipovima,koji su dosta dobri(ali to ti je isto lutrija,nema ih u zadnje vrijeme), ali sa kingmaxom zaboravi na clock |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |