Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2014., 11:42   #1
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
AMD "FreeSync"

AMD je na CES 2014 sajmu predstavio odgovor na Nvidijin G-Sync. Za razliku od Nvidije, ovo je besplatno i trenutno je podrzan u Embedded Display Port (eDP), a za desktop racunala bi trebalo doci sa DP 1.3. AMD kaze da postoji par monitora trenutno na trzistu koji bi u teoriji trebali podrzavati "FreeSync" i sa DP 1.2, ali za sada nisu rekli koji su to modeli. Valjda ce proizvodjaci monitora podrzati ovo, jeftinije je za proizvodnju i nije zatvoreno samo za odredjeni HW.

Evo i malo vise o tome:

http://www.anandtech.com/show/7641/a...ve-at-ces-2014
http://www.pcper.com/reviews/Graphic...-NVIDIA-G-Sync
http://www.techpowerup.com/196557/am...-freesync.html
Staro 09.01.2014., 13:55   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ja sam na rock-solid sistemu samo zamijenio grafe realno i tjedno minimalno 1-2 bsoda... drivere znam instalirati, možda i još koju stvar više od toga jel
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2014., 15:52   #3
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Za jedno i za drugo ce treba novi monitori kaj "sucks".. Mada ovi nekaj govore da ce mozda neki podrzavat ali to je nist.

Meni se te ideje jako dopadaju i ja bi jos i uzeo takav monitor ali je izbor za sad 0 bodova i preskup..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 16:29   #4
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
da, ja skoro ubo neki dan benqa, 144Hz.. kad ono, nema DP, sto znaci nema g-synca ni u buducnosti..ovoga Aasusa koji ce imat podrsku odbijam zbog slike od koje me boli glava. Doslovce :/ cekam ovaj 24"
Staro 09.01.2014., 17:47   #5
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Za obje sync solucije ce trebat novi monitor.. kontam sljedeci monitor koji cu kupit sa varijabilnim refresh rateom ce eventualno biti 4K, znaci za par godina dok cijene dodu u normalu, a do onda namjestit detalje da se vrti na 60 i nema trganja slike il uzet novu grafu u medjuvremenu po potrebi...

Svejedno na nizim rezolucijama s novijim grafama nece biti potrebe za syncom jer se moze namjestit da lijepo izgleda i da radi fino sve
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 20:06   #6
Mad_Duke
Guest

Svejedno, bilo je i vrijeme da riješe ovaj problem. Niže rezolucije? Imaš jednu nativnu na LCD-u, sve ispod toga izgleda katastrofa (osim eventualno duplo manje reze i po vertikali i horizontali, a za to je potrebna jako velika nativna jer igranje na 1920x1080 monitoru u 960x540 nema smisla)
  Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 20:18   #7
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Slazem se da.. O tim monitorima koji podrzavaju rezoluciju nizu od 4K smatram pod nizom rezolucijom.. a vrlo brzo ce doci vrijeme gdje ce se grafe benchat na 4K gdje ipak vise ima smisla G-sync i FreeSync nasprem tih niskih 1080p
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 03:05   #8
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ali generalno, baš mi je drago da se krenulo to riješavat, inače me uvijek živcirao taj screen tearing bez vsynca, a opet, u slučaju FPS dropa ispod savršene brojke 60 sa vsyncom sve stutter-a.
Jooj, moraš voljet tu tehnologiju
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 05:56   #9
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ja sam na rock-solid sistemu samo zamijenio grafe realno i tjedno minimalno 1-2 bsoda... drivere znam instalirati, možda i još koju stvar više od toga jel
Ne znam što ti radiš, ali imamo po dvije usporedive grafe (280x je rebrandani 7970, jel) i nisam imao nijedan BSOD.

Jest da driveri imaju kretenskih bugova koji se provlače kroz revizije (ULPS u CF-u koji proizvodi ludi load sa 2D aplikacijama, auto fan zabetoniran na 50% pri startupu, ispoliranost CF jednostavno nije na razini SLI-a), ali BSODovi su mi nepoznanica.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 09:27   #10
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Eto nesto vise o razlici.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja