|
![]() |
#1 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
AMD "FreeSync"
AMD je na CES 2014 sajmu predstavio odgovor na Nvidijin G-Sync. Za razliku od Nvidije, ovo je besplatno i trenutno je podrzan u Embedded Display Port (eDP), a za desktop racunala bi trebalo doci sa DP 1.3. AMD kaze da postoji par monitora trenutno na trzistu koji bi u teoriji trebali podrzavati "FreeSync" i sa DP 1.2, ali za sada nisu rekli koji su to modeli. Valjda ce proizvodjaci monitora podrzati ovo, jeftinije je za proizvodnju i nije zatvoreno samo za odredjeni HW. Evo i malo vise o tome: http://www.anandtech.com/show/7641/a...ve-at-ces-2014 http://www.pcper.com/reviews/Graphic...-NVIDIA-G-Sync http://www.techpowerup.com/196557/am...-freesync.html
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam na rock-solid sistemu samo zamijenio grafe realno i tjedno minimalno 1-2 bsoda... drivere znam instalirati, možda i još koju stvar više od toga jel ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Za jedno i za drugo ce treba novi monitori kaj "sucks".. Mada ovi nekaj govore da ce mozda neki podrzavat ali to je nist. Meni se te ideje jako dopadaju i ja bi jos i uzeo takav monitor ali je izbor za sad 0 bodova i preskup.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
da, ja skoro ubo neki dan benqa, 144Hz.. kad ono, nema DP, sto znaci nema g-synca ni u buducnosti..ovoga Aasusa koji ce imat podrsku odbijam zbog slike od koje me boli glava. Doslovce :/ cekam ovaj 24" ![]()
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Za obje sync solucije ce trebat novi monitor.. kontam sljedeci monitor koji cu kupit sa varijabilnim refresh rateom ce eventualno biti 4K, znaci za par godina dok cijene dodu u normalu, a do onda namjestit detalje da se vrti na 60 i nema trganja slike il uzet novu grafu u medjuvremenu po potrebi... Svejedno na nizim rezolucijama s novijim grafama nece biti potrebe za syncom jer se moze namjestit da lijepo izgleda i da radi fino sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Svejedno, bilo je i vrijeme da riješe ovaj problem. Niže rezolucije? Imaš jednu nativnu na LCD-u, sve ispod toga izgleda katastrofa (osim eventualno duplo manje reze i po vertikali i horizontali, a za to je potrebna jako velika nativna jer igranje na 1920x1080 monitoru u 960x540 nema smisla) |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Slazem se da.. O tim monitorima koji podrzavaju rezoluciju nizu od 4K smatram pod nizom rezolucijom.. a vrlo brzo ce doci vrijeme gdje ce se grafe benchat na 4K gdje ipak vise ima smisla G-sync i FreeSync nasprem tih niskih 1080p ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ali generalno, baš mi je drago da se krenulo to riješavat, inače me uvijek živcirao taj screen tearing bez vsynca, a opet, u slučaju FPS dropa ispod savršene brojke 60 sa vsyncom sve stutter-a. Jooj, moraš voljet tu tehnologiju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Jest da driveri imaju kretenskih bugova koji se provlače kroz revizije (ULPS u CF-u koji proizvodi ludi load sa 2D aplikacijama, auto fan zabetoniran na 50% pri startupu, ispoliranost CF jednostavno nije na razini SLI-a), ali BSODovi su mi nepoznanica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|