|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Win7 nece da se pokrene
Pozdrav!! Imam sljedeci problem jaran mi je donio laptop nov tek kupljen i na njemu je bio Ubuntu.On je htjeo da mu instaliram windows 7 preko njega i sve sam uradio i instalacija super prosla. Medjutim kada krene da boota(ne pojavi se windows7 ) samo mi se resetuje windows i sve tako u krug samo se resetuje. Laptop je: aSUS X55C HVALA!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dao si premalo podataka, u kom momentu se resetira, jesi probao ući u Safe mode, ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ne isto kao da nema windowsa na njemu, znaci uopste se ne pojavi ona slika windowsa7 da se dize sistem i odatle se resetuje komp. Pa se pojavi opet koja je maticna(ono gdje se ulazi u bios) zatim crna slika sa crticom u gornjem cosku i racunar se resetuje, i sve tako u krug. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
a xp je proso kad sam stavio u biosu sata configuratio sa AHCI na IDE, i procito sam za neku UEFI instalaciju anema pojma sta je to hehe Zadnje izmijenjeno od: SUX. 08.12.2013. u 19:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
ACHI ti je na win7 po defaultu isključen ! zato trebaš imati drivere na sticku da podigneš win ili digneš kao natural sata , pa instaliraš ACHI drivere (pazi da ti je točno za tvoj kontroler) ,a onda u BIOS-u promjeniš i način SATA na Advanced dakle skini achi drivere imaš dvije verzije da podigneš windowse bootaš winse s dvd-a , i repair i dodaš drivere u instalaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ostao ti je disk na GPT zbog Ubuntu-a. Moraš preformatirati HDD i promijeniti partition table na MBR. Onda instaliraš W7.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|