|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
nadogradnja laptopa, rami il veci ssd
pozdrav, imam Asus n73jf full hd, i5 460m, 4bg rama, nvidia 425m 1gb, koristim ga s externim displayom za web i neke programe koji koriste baze podataka, te sve u svemu puno multitaskinga. grafika nije bitna, cpu se rijetko diže iznad 40%, no problem je hdd od 5400 okretaja i lagano me ubija kako je spor. rami nejdu preko 80% zauzeća. ![]() koji bi vi opciju izabrali (laptop ne podržava sata III vec samo sata II ) 1) 8gb rama i 120gb ssd samsung 840 evo - cca 1400 kn 2) 250 gb ssd samsung evo - cca 1250kn ja bi opciju 2 ako potrošnja rama nije kritična, ssd mi treba za particiju c koja mi je vec dugo vremena ne prelazi 80gb, a sadašnji disk 640gb 5400 okretaja bi bio za storage, (lap ima prostor za dva diska). za bilo kakav savijet bio bi jako zahvalan, tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
prva tak jasno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
uz os na ssd-u mislim da si laptop nećeš prepoznati, tak ja barem nisam svoj sa čak nešto starijim procesorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
još jedno pitanje , ako uzmem ssd i ne dobijem kabel nikakav ( a mislim da necu jer je onaj kit skuplji), šta mi treba da iskopiram c particiju ako imam dva utora za ssd jel mogu samo stavit ssd na drugi i onda to napravit? a ako trebam kabel, kakav mi točno treba, imam na laptopu sata utor i usb 3.0, pa kaj je najbolje vjerojatno bi uzeo i ladicu za vanjski 2.5" disk, nešto tipa http://www.edigital.hr/Kucite_ljubicast-p34134.html http://www.edigital.hr/Kuci_ljubicast-p40318.html jel mi može to poslužit za prebacivanje (moderatorima; neznam kakva je stvar s linkovima , ali ne reklamiram ništa, vec u ssd temi svi stavljaju samsungove diskove s te trgovine pa sam tamo i ja gledao, slobodno obiršete linkove ako je problem) hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|