|
![]() |
#1 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Headphone amp na matičnoj
Kupio sam upravo MSI Z87-G45 matičnu koja ima Realtek 1150 codec i headphone amp, neki Texas Instruments IC. Na zvučnike je zvuk bolji nego prije (ALC888 na Gigabyte matičnoj), manje muljav bas i mekši visoki sa više detalja. Nije dramatično, doduše. Međutim, stara matična je u Realtek driverima imala opciju da se prebacim u headphone mod, pri čemu bi se aktivirao ugrađeni amp i gain bi strahovito porastao. To mi je omogućavalo puno bolji zvuk sa mojih Superlux 668B slušalica, 10X glasnoća, dublji i precizniji bas i sve drugo što donosi snaga (i pojavio bi se šum kad se koristi grafička, ali to je normalno...). Iako je driver panel od ovog Realteka vrlo sličan, na zelenom jacku nemam opciju retaskanja u headphone. Imam na plavom (Line in), ali amp se isto ne aktivira, glasnoća je kao na prosječnom LineOutu. Da li itko zna, kako doći do tog ampa? Nigdje nije dokumentirano. Front panel mi na mom kućištu ne radi. HD Audio header je, nije AC97, barem po manualu (i pin count se slaže). Nisam instalirao Sound Blaster aplikaciju koja dolazi s matičnom, jer ne želim DSP sranja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|