Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2013., 21:48   #1
Gigi 555
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Kucno kino poblem sa mkv filmovima

Pozdrav svima
Radi se o kučnom kinu LGhx906px. Imam vanjski disk sa mkv filmovima ,večina ima ozaku dts. E sad neki filmovi rade odlično a neki zastajkuju il ih opče neče očitat. Uglavnom zanima me dali mogu na neki način prepoznat koji filmovi če radit na tom kinu a koji ne ,bas sam skinuo nekoliko filmova od 10,20 pa i 40gb.
I niti jedan ne radi kako treba .
Moze li mi netko objasnit kako da prepoznam film koji to kino podrzava...
da ne skidam uzalud filmove koje nemogu pogledat

Zadnje izmijenjeno od: Gigi 555. 03.09.2013. u 22:04.
Gigi 555 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 21:53   #2
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Pa po specifikaciji na web.u podržava ti doslovno sve. Sad zašto neće određene prožvakat bez zastajkivanja ćeš morat malo istraživat.

Počni prvo mjerenjem brzine diska na PC.u tj. skeniranjem diska sa HD.tunom ili provjerom koji su codeci u tima šta ne može prožvakat.
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2013., 22:36   #3
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Taj bluray bi trebao vrtiti sve živo. Probaj staviti orginal 3d film pa vidi kak ti radi, ne bi smio štekat.
par stvari koje mi padaju napamet
1) update firmware-a
2) hdmi kabel koji imaš? probaj sa 1,3 ili 1,4
3) da nije nešto do telke u postavkama ?
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 22:55   #4
Gigi 555
Registered User

Upravo sam preskenirao disk i sve ok.
Hdmi je 1.4
Update firmware-a je ok
Postavke sam sve pregledao i probao sve kombinacije na kinu i telki.
Neke mkv,dts čita odlično a neki zastajkuju a za neke kaze da ne podrzava taj format.
Vidim da je na tim dts filmovima ,svaki ima različit bitrate..,.da ga tu nesto ne muci?
Skinuo dva filma od 40gb true hd veli ne podrzava taj format
Probao sam skinut AVC format 40gb folder ,unutra puno malih clipova ni to nece pokrenut.
A na kinu piše da cita sve zato sam ga i uzeo...
Sad jel su ti filmovi predviđeni za gledanje na kompu samo il di je problem nemam pojma...
Neki mu pašu a neki ne ,kad bi bar znao koje izabrat...da ne skidam bezveze...jel se to po bitratu filma moze vidjet ?
Staro 03.09.2013., 23:02   #5
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A kako ti filmovi rade kad ih pustis na PC-u? Pusti ih sa VLC playerom, s njim sam uspio pustiti doslovno sve, pa i one stvari koje su na ostalima tipa GOM, BS Player i ostaloj ekipi pravile probleme.
Staro 03.09.2013., 23:15   #6
Forace
Premium
Moj komp

Daj pogledaj sa nekim alatom informacije šta je u mkv konteneru, pa pokušaj izvuć zajednički nazivnik što ga smeta. Rezolucija je nebitna, mkv ti je kontejner (posuda) u koju možeš natrpat svašta živo. Meže ti biti svašta od toga da ti pleyer ne podnosi više audio streamova preko encodiranja titlova ili možda 10.te stvari.

http://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download

Sa tim programom pogledaj informacije o tim mkv.ima koji rade i koji štekaju pa vidi šta im je različito.

Malo detektivskog posla .
Staro 04.09.2013., 16:48   #7
Gigi 555
Registered User

Ok budem malo pregledao i probao skuzit kaj ga muci...nisam ni znao da postoji tak neki program
Staro 04.09.2013., 18:06   #8
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Gigi 555 Pregled postova

Neke mkv,dts čita odlično a neki zastajkuju a za neke kaze da ne podrzava taj format.
Vidim da je na tim dts filmovima ,svaki ima različit bitrate..,.da ga tu nesto ne muci?
Skinuo dva filma od 40gb true hd veli ne podrzava taj format

Probao sam skinut AVC format 40gb folder ,unutra puno malih clipova ni to nece pokrenut.

Sad jel su ti filmovi predviđeni za gledanje na kompu samo il di je problem nemam pojma...
Neki mu pašu a neki ne ,kad bi bar znao koje izabrat...da ne skidam bezveze...jel se to po bitratu filma moze vidjet ?
ti formati najčešće idu preko media playera (oni jedini čitaju skoro 90% formata)...zato se i taj LG pati...true HD podržavaju samo AV receiveri. Tebi treba fizički BD disk sa True HD da bi radio, ne preko vanjskog HDDa.
no to što šteka mislim da tebe hebe visok bitrate. što je veći znači da brze scene ne gube na kvaliteti!
kako je spojen HDD i LG?
na kraju - zašto skidaš film od 20+ GB...okom nećeš vidjet raliku od "normalnih" mkv-a 4-8 GB.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 19:22   #9
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
na kraju - zašto skidaš film od 20+ GB...okom nećeš vidjet raliku od "normalnih" mkv-a 4-8 GB.
Ajmo držati te subjektivne gluposti za sebe
  Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 20:05   #10
Forace
Premium
Moj komp

Nisu "subjektivne gluposti" ovisi kakav i koliki TV imaš prikladno tome možeš ili ne možeš vidjet razliku. Ista stvar je kako ga hraniš tj. tko dekodira fajl .

Obično u tim od malo većim dolaze i dodatne stvari ima više streamova itd. al sve ovisi o potrebama i o opremi za koju je .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2013., 20:10   #11
Mad_Duke
Guest

Pa to je tebi prioritet. Ja Serenity sa picture-in-picture komentarima Jossa i glumaca ne bi mijenjao za ništa, a minimum minimuma za mkv full HD filmek od sat i pol do dva je 8 gigi.

Ali dosta offtopica. Sorry.
  Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 20:38   #12
Gigi 555
Registered User

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
ti formati najčešće idu preko media playera (oni jedini čitaju skoro 90% formata)...zato se i taj LG pati...true HD podržavaju samo AV receiveri. Tebi treba fizički BD disk sa True HD da bi radio, ne preko vanjskog HDDa.
no to što šteka mislim da tebe hebe visok bitrate. što je veći znači da brze scene ne gube na kvaliteti!
kako je spojen HDD i LG?

Imam plazmu Panasonic G10e full hd mislim da je to prva serija neo plazmi i prezadovoljana sam slikom i radom,radi več 5g ko zmaj.
Povezana je hdmi sa kučnim kinom ,kino out tv in. (tako sam dobio sliku bez tona) pa sam povezao tv optikom sa kinom,postavio na tv-u da repruducira zvuk sa kučnog kina i evo zvuka.
Sad kad palim tv automatski se pali kino i zvuk ide preko njega .

HDD je spojen svojim kablom direkt u resiver putem usb-a.
Mislio sam čim je veči film da je slika bolja a i zvuk (vise radi zvuka sam skidao te vece filmove)
u slici je razlika mala al vidim da kad je film veci da je bolji zvuk...il sam tak slučajno potrefio neznam...

Primjetio sam da u AVC video formatu sa DTS-om vecina filmova radi .
Dok ovi kaj pišu remuks nesto nece pokrenut...

U kojem je formatu najbolje skidat film da bude kvalitetna slika i zvuk i da se to kino moze iskoristit bar 50% dok gledas film i koju velicinu onda skidat.
Staro 04.09.2013., 20:48   #13
Gigi 555
Registered User

Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
A kako ti filmovi rade kad ih pustis na PC-u? Pusti ih sa VLC playerom, s njim sam uspio pustiti doslovno sve, pa i one stvari koje su na ostalima tipa GOM, BS Player i ostaloj ekipi pravile probleme.

Mislio sam nasnimit filmove na Hdd ,znači kad ti se gleda upalis kino i pustiš...tak su bar napisali na testovima kina...posebno su naglasili da cita sve zivo tipa MKV putem usb-a. Zato sam i dal 4000kn za njega .
A ono sto čuda da nades film koji dela....na kinu sam kaj ne piše leti na mjesec
Da ne spajam laptop, pa onda kablovinje za zvuk ,pa za sliku ... pa dok to podesis u control panelu,poludio sam s tim (nisam znao za te media playere kaj sve citaju do neki dan ).. kaj da sad i to kupim ?
Staro 04.09.2013., 20:55   #14
Gigi 555
Registered User

Probal sam i par filmova pustit sa titlovima i nije jos ni jedne prepoznao ,tak da ak neko zna kak i nih dobit bilo bi super
Ma da mi to nije tolko bitno.
Staro 04.09.2013., 22:24   #15
Forace
Premium
Moj komp

Pa opet ti ovisi koji je format titla i da li je titl implementiran u mkv ili nije.

Ne kužim zašto nisi složio neki HTPC i gore stavio XBMC? Mislim imaš 3 opcije za puštanje multimedijalnih sadržaja (italic zbog pravila foruma):

1. HTPC - obično računalo, može biti složeno od manjih komponenti pa bude i manjih dimenzija, bottom line: ima na sebi neki operativni sustav i obično pripadajući program za multimediju tipa XBMC.a

2. Media playeri - nešto slično točki 1. ali još manjih dimenzija te dolazi sa svojim operativnim sustavom i ukratko to je crna kutija koja ima ograničene mogućnosti konfiguriranja

3. kućna kina: prvenstveno imaju funkciju reprodukcije snimljenih sadržaja sa optičkog medija i uvijek dolaze u paketu sa zvučnicima. Znači crna kutija koja još ima i zvučnike uz sebe.

Uz točku 1. i 2. je potrebno posebno rješavat zvuk ako se ne koriste zvučnici od tv.a

Sad manji broj omogućava veći format reprodukcije ali i zahtijeva više posla oko inicijalnog podešavanja.

Kad se privikneš na to što može i voli to tvoje kućno kino bit će ti super, ali moraš se upoznat s njim .

Situacija je takva iz razloga što su ajmo reć optički mediji rađeni po standardima dok su .mkv, .avi samo kontenjeri tj. spremišta koja trpe dosta toga.

Isto tako i točka 2. ponekad pati od stvari koje ne može pročitati ili ima problema istina rijetko i ovisi koji je model ali vjerujem da se nađe.
Staro 06.09.2013., 12:45   #16
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Pa opet ti ovisi koji je format titla i da li je titl implementiran u mkv ili nije.

Ne kužim zašto nisi složio neki HTPC i gore stavio XBMC? Mislim imaš 3 opcije za puštanje multimedijalnih sadržaja (italic zbog pravila foruma):

1. HTPC - obično računalo, može biti složeno od manjih komponenti pa bude i manjih dimenzija, bottom line: ima na sebi neki operativni sustav i obično pripadajući program za multimediju tipa XBMC.a

2. Media playeri - nešto slično točki 1. ali još manjih dimenzija te dolazi sa svojim operativnim sustavom i ukratko to je crna kutija koja ima ograničene mogućnosti konfiguriranja

3. kućna kina: prvenstveno imaju funkciju reprodukcije snimljenih sadržaja sa optičkog medija i uvijek dolaze u paketu sa zvučnicima. Znači crna kutija koja još ima i zvučnike uz sebe.

Uz točku 1. i 2. je potrebno posebno rješavat zvuk ako se ne koriste zvučnici od tv.a

2 - po meni najoptimalnije rješenje...čiutaju 95% kodeka i formata, uglavnom onih koji kolaju po netu. Ukoliko neko ima ztadovoljštinu da traži koked koji ne čita i onda time likuje kak taj uređaj ne valja nek mu bude - svaka budala ima svoje veselje.
1 - HTPC - ko i komp stalno treba nešto čačkati, postoji opcija da OS ne radi kak treba , da ga treba resetirati, da ode neka kopmonenta i sl...upravo zbog toga sam se odlučio na media player i nisam požalio, a za cijenu prosječnog HTPCija imam 2 media playera doma!

za LG:
kak mišliš da si spojio optikom LG i TV - odkad sistem KK šalje zvuk VAN preko optike? obično je to ulaz (kod boljih modela) da se spoji neki drugi uređaj:

kod skidanja filma vidiš koji je codec, najčešće AVC koji je u mkv-u i zvuk ili DTS ili AC3. DTS ima manju kompresiju pa zvuči bolje. Tebi bi se na displaju trebala upalit oznaka DTS.
Svi koji ripaju BD disk, rade sa ovim postavkama.
No video datotetka od 4-8 GB sasvim solidna za jednom pogledat film i zbrisat ga.
ja nijednom nisam naišao na film a da ga WDlive i Iamm nije pokrenuo ili da nešto nije bilo OK sa zvukom (AC3 ili DTS).

Citiraj:
Autor Gigi 555 Pregled postova
Mislio sam nasnimit filmove na Hdd ,znači kad ti se gleda upalis kino i pustiš...tak su bar napisali na testovima kina...posebno su naglasili da cita sve zivo tipa MKV putem usb-a.
da tak je bilo i sa divX...dok je bila verzija 3.11 maltene svi uređaji su čitali..tako i moj DVD samsung. kad je izašla verzija 5.11, moj samsung nije mogao pročitati nijedan. tako valjda i sa tvojim LG i AVC ili h264...
smirnoff je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno