Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.08.2013., 23:46   #1
njoksz
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
Internet sharing

Znaci ovako, kupio sam mobilni USB stick iz VIPa i imam sad taj mobilni internet na jednom racunalu (Windows 7, drugo je takoder na sedmici) i htio bih ako je moguce, osposobiti internet i na drugom racunalu pomocu tog USB sticka.
Googlao sam malo i pronasao sam tu opciju 'Internet sharing' i jucer sam cijeli dan potrosio pokusavajuci osposobiti internet na tom drugom racunalu.
Prvo sam dva racunala spojio u LAN i probao nekako ukljucit tu opciju Internet sharing, ali nazalost nije funkcioniralo.
Onda sam skuzio da za takav nacin rada treba neki poseban 'crossover' kabel kojeg nemam, pa sam probao pomocu routera, spojio sam znaci kabel iz jednog racunala, i onda drugim kabelom iz routera spojio drugo racunalo, ali opet nije radilo.
Cak sam se probao i wireless spojit na taj router, uspostavio bih vezu, ali internet nije radio.
Namjestavao sam i TCP/IP postavke na sve moguce nacine.
Sad vise ne znam sto da radim pa bih zamolio nekoga iskusnog ako zna nacin na koji bi ovo radilo da mi pomogne, pls

Mozda sam topic ipak trebao otvorit u software dijelu...
njoksz je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2013., 00:08   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Premjestio sam u "Mreže", tu je i mjesto.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.08.2013., 23:48   #3
crni2222
Premium
Moj komp

crni2222's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Pošto imaš Win7 na oba računala, stvar bi trebala biti vrlo jednostavna. Znači spojiš USB stick na jedno računalo, spojiš se na net, zatim poveži računala lan kabelom, ako već tako želiš i jednostavno otiđi u Control panel->Network and sharing i u gornjem lijevom kutu imaš Change adapter settings. Klikneš na to i trebaš imat prikaz svih mrežnih adaptera u računalu. Zatim držiš Ctrl i označiš taj USB stick i mrežnu karticu preko koje si spojen na drugo računalo. Klikneš desni klik miša na jednom od ta dva uređaja i samo stisneš Bridge connections. Kroz par sekundi bi trebao proradit internet sharing.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pce.jpg‎
Views:	221
Size:	38.2 kB
ID:	12350  
crni2222 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja