|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Blokiranje stranica (parental control)
Znači imam router THOMSON ST780, na Iskonovoj sam mreži. Kako se na mrežu spaja čudo stvari, htio bi zabraniti neke stranice, znači na razini mreže. I tako odem ja na parental control "Use Address Based Filter: Yes Action for Unknown Sites: Allow The table below shows the current web site filtering configuration. If none of the configured rules matches, the action for unknown sites applies." I ispod toga u tablici određene stranice koje pokušavam zabranit. Probao sam sa blockom i redirectom, ali i dalje mogu otvorit stranicu. Pokušavao sam sa opendnsom ali imao sam problema se telnetom, odnosno spajanjem na ruter iz cmda, tako da sam odustao. Znam kako to napraviti na određenom računalu, ali ne znam kako na mreži. Pa ako postoji neki program, il netko zna koji vrag je sa ruterom bio bih jako zahvalan. Jednostavno da svaki komp spojen na wireless ne može otvoriti određene stranice. Hvala unaprijed *EDIT: uspio sam napraviti redirect sa jedne stranice, npr, net.hr, ali ako otvorim nešto na stranici, tipa net.hr/vijesti, otvara normalno ako je adress based filter check in. Jer čini se da se radi o tome da ako je dome "nešto".net.hr to će redirectat, ali ako je net.hr/nešto, neće? Netko nešto zna? Zadnje izmijenjeno od: levelzjee. 27.08.2013. u 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam se odlučio za OpenDNS i zadovoljan sam. Nemam ST780 pa te ne mogu voditi ali generalno: 1. napraviš free račun 2. u routeru podesiš Dynamic DNS s login podacima za OpenDNS; ako toga nemaš, koristi njihov klijent za PC. 3. u ruteru fiksiraš DNS na njihove servere 208.67.222.222:53, 208.67.220.220:53 a ne one od Iskona. Restart routera. 4. provjeriš da li radi 5. logiraš sa na OpenDNS, Settings, Web Content Filtering, potočkaš što ti odgovara, na dnu ručno dodaš svoja pravila za NE i DA. 6. ako router ima opciju Intercept DNS port (UDP 53), uključiš, tako da ti ulovi sve upite čak i kad su usmjereni na druge DNS servere (7) kroz dan dva pogledaš statistiku Puno fleksibilnije nego filter baziran na imenu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|