|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Osiguranje kupaca
Kaj velite na to da se napravi određeni fond gdi ćemo pri svakoj kupovini većoj od cca 300 kn davati 10, 20, 50 kn u fond koji bi obeštećival prevarene kupce? Ne puni iznos, al barem onda neku utjehu (npr 30%) prevarenom ili zakinutom kupcu? Naravno, uz rigoroznija pravila tržnice ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Zoxa jednog dana ceka uspjesna karijera u nekom ministarstvu koje ce propisivati da kafici moraju na salice s kavom stavljati upozorenja da je kava vruca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
No, hvala na lijepim željama ;-) al ne vidim zašto ne. 99% stvari kupujem ovdje na forumu i niko me još nije zeznul. Tak da imam povjerenja u sajt i ljude koji su ovdje, al opet svašta sve može desiti i mislim da bi bilo dobro da zajednica zaštiti ljude s pravom pristupa i rigorozno sankcionira one koji misle zajednicu iskorištavati. Kaj ja znam ... samo misao u kasnu večer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
zasto bi placali tudju neopreznost,naivnost i neznanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Pa i nebi. Pretpostavka je da ako postoji takav fond za neko poravnanje da bi ga "naivni kupac" koristio mora napravit sve sa svoje strane što je minimum minimuma. Znači u prijevodu ne uletit u oglas "grlom u jagode" nego napravit sve predradnje (poput razinih provjera) pa tek onda tražit neko poravnanje .... Bar tako ja razmišljam o tom gore navedenom prijedlogu - ne pada mi napamet uopće ideja da bi se iz takvog fonda namirivali oni koji nisu u stanju osnovne predranje izvršit (tipa tražit uvid u papirologiju, screenšotove hd tunea za hardove itd., slike komponenti ....). Jedini problem te ideje je administracija fonda, pa onda prosudbe što i kako itd. Problem je kompleksnosti ostvarivanja i definiranja prava ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Rade onda necu nist prodavat nego placat sto je netko zelen i naivan ili preuzima besportebni rizik da nebi bio pregrub. To je u biti kazna za sve postene koji su u velikoj vecini, slicno nesto Linicevoj poreznoj politici. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.07.2013. u 00:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
U stvarnom svijetu situacija je posve drugacija. Kad osobnu odgovornost zamijenis sigurnosnom mrezom koju placaju drugi onda svi oni koji se prvi put kad su pali nisu polomili pocnu racunati na postojanje mreze. Nema vise potrebe paziti da ne padnes, tamo dolje je mreza. Zadatak za domacu zadacu: usporediti Zoxovu ideaju sa drzavnim osiguranjem stednih uloga i utjecaj na tziste i porezne obveznike. Citiraj:
Osim sto trebas napraviti jebeno komplicirana pravila i naci dezurnu budalu da ih provodi trebas uspostaviti i neki nacin kontrole. Jer svaka situacija gdje se novci skupljaju i dijele dovodi i mogucnost zlouporabe: od strane korisnika fonda, ali i od strane administracije fonda. Dakle, osim sto nisi rijesio problem muljatora na trznici (kojih ce uvijek biti) uveo si u pricu nove muljatore, one u i oko fonda. Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Da ima i u tome nešto. Jednim pokušajem rješavanja se otvore novi problemi ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Guest
|
Mislim da je već previše puta rečeno da se admini ne žele bavit tržnicom ni preuzimati nikakvu odgovornost. Ako bude pravila probleme - ukida se. ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ako se obe strane dogovore jednostavno odes i napravis prodaju preko ebaya i onda si osiguran od strane paypala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ne treba ništa tu dirati i prčkati. Koliko se god trudili suzbiti raznorazne varalice, oni žive od toga da nađu rupu u sistemu, ne vidim zašto ni u tome ne bi našli. Svojevremeno je postojao link na stranicu gdje su "poštenjačine" bile izlistane po nicku i inicijalima, mislim i gradu. To vam je najviše što vrijedi truda, iako nije fool-proof.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|