Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.05.2013., 20:47   #1
enanthator
Registered User

Datum registracije: May 2013
Exclamation Toshiba Satellite Black Screen

Pozdrav

Imam problem s laptopom Toshiba Satellite P300, iz 2008. Kad ga upalim nema nikakve slike, znači totalni black screen cijelo vrijeme. Čuju se 3 beepa jedino na početku, 1 duži i 2 kraća, što bi dalo indicirat da je problem sa grafičkom ili displayom. Otprilike minutu kasnije čujem kako se windowsi dižu, jedino nema slike tj. kako što sam rekao cijelo vrijeme black screen. Nešto slično mi se prije znalo događat kad bi ugasio laptop u sleep pa ga upalio par puta mi se znalo desit da bude black screen, ali sam ga onda gasio s power tipkom i restartao i bilo bi ok, sve dosad kad nakon što sam to opet napravio sad ni nakon restarta ne pokazuje ništa.
Ako je netko imao sličan problem i uspio ga riješti ili da me uputi što bi bilo najbolje bio bi jako zahvalan.
enanthator je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2013., 20:50   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kao prvo, spoji vanjski monitor pa vidi.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.05.2013., 21:02   #3
enanthator
Registered User

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Kao prvo, spoji vanjski monitor pa vidi.
Pardon, zaboravio sam napomenut to. Pokusao sam spojit na vanjski monitor, također nema slike.
Staro 23.05.2013., 00:21   #4
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Vjerojatno su otisli lemovi od pregrijavanja grafe. Kratkotrajno MOGUCE rjesenje (znaci u vecini slucajeva pali ali ne uvijek) je prelemljavanje vrucim zrakom. Malo dugotrajnije rjesenje je tzv. reballing,tj. zamjena lemnih kuglica na grafickom cipu, najsigurnije rjesenje je zamjena grafickog cipa s novim lemnim kuglicama. Zna se desiti da se skroz pokvari graficki cip za zamjena kuglica ne odradjuje posao nego treba zamijeniti cip.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2013., 01:36   #5
enanthator
Registered User

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Vjerojatno su otisli lemovi od pregrijavanja grafe. Kratkotrajno MOGUCE rjesenje (znaci u vecini slucajeva pali ali ne uvijek) je prelemljavanje vrucim zrakom. Malo dugotrajnije rjesenje je tzv. reballing,tj. zamjena lemnih kuglica na grafickom cipu, najsigurnije rjesenje je zamjena grafickog cipa s novim lemnim kuglicama. Zna se desiti da se skroz pokvari graficki cip za zamjena kuglica ne odradjuje posao nego treba zamijeniti cip.
Hvala ti na odogovru. Pretpostavljao sam da bi mogao bit takav neki problem. Mislio sam da je možda i nešto na matičnoj otišlo. Kako god s obzirom da nisam vičan takvoj majstoriji morat ću iskemijat nešto na servisu.
Staro 13.06.2013., 03:22   #6
enanthator
Registered User

Ok, izgleda da sam riješio zasad problem s displayem, tj nabavio sam drugu graficku.
Sad imam jedan drugi zanimljvi nevezani problem sa punjačem ili ne znam ni sam s čime.
Uglavnom laptop nece radit na adapter spojen na struju, ali radi na bateriju. Kad je laptop ugasen baterija se normalno puni preko adaptera, ali čim upalim laptop on samo radi na bateriju, bez obzira sto je spojen na struju, dakle bez baterije ni ne radi, a kad ga ugasim onda dakle normalno puni. Ne znam sto da kazem osim lol
Ako netko ima slicna iskustva ili bi znao u cem je problem unaprijed sam zahvalan.

Poz
Staro 13.06.2013., 07:35   #7
Bolnum
#define yes no;
Moj komp

Bolnum's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Izgleda kao da kontroler napajanja na netbuku ima problema.
Dakle, kao da propušta struju samo prema bateriji, a ne i drugdje (prema komponentama koje bi trebao u tom slučaju direktno napajati).
Ako se ide provjeravati, ja bih to prvo pogledao.
Bolnum je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 18:57   #8
Teh q
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Problem! satellite pro A300 + grafička 5 godina starosti.
Upalim, crni ekran s crtom, ne ulazi u bios, ne diže win., reset biosa, i sve proradi na 2 dana.
3 dan upalim lap., ekran po visini 5 cm čist 5cm mutan i tako naizmjenicno, ne dižu se win., safe mod radi ali opet prosaran ekran, ne pokazuje nikakve greške, spojen na vanjski displ.prosaran opet, vadim hard disk palim, grafička vrti, isto, jel moguće da se oštetila grafička i da comp dijelomicno radi samo u safe modu, ili je u pitanju matična?
Teh q je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno