Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.05.2013., 17:14   #1
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Factory reset Toshibe

Pozdrav kolege,
znači imam laptop Toshiba Satellite c660-1mt - Toshiba Satellite c660-1mt i htio bi napraviti factory reset. Znači kao da sam ga tek izvadio iz kutije. Sve sam probao, i na Toshibinim forumima sam našao (nešto ali nije uspjelo. Zna li netko kako bi mogao to napraviti? Čak sam i pokušavao ući u bios ali "ga nema". ne razumijem se u tom području nikako, i stavljao sam novi windows u njega da ga instaliram ali nije ništa bilo. Pa bi bio zahvalan ako netko može pomoć
Toorop je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2013., 17:56   #2
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nedavno sam to radio na jednoj toshibi, tj prijatelj je ja sam mu davao upute.
btw u toshibama sa phoenix biosom je F2 za ulazak u bios a F12 za ulazak u boot menu

1. ako ima komp na sebi windowse i nisi formatirao HDD
1.1 Prije paljenja upiri tipku F8 da uđer u Boot menu od windowsa
1.2 Odaberi Repair your Computer, kad se upali imat ćeš opciju Toshiba HDD Recovery (Restore Application)
1.3 Odaberi to i prati upute, neznam ih napamet nisam vidio

2.Ako si izbrisao windowse/diralo se po particijama onda ubaci instalaciju od windowsa(moš s neta skinit backup coppy, piše da taj lap ima win 7 profesional, te procitat kod s dojnje strane te ga zapisat)
2.1 sa F12 uđi u Boot menu, odaberi CD ROM
2.2 Instaliraj windowse normalno i skni s neta drivere za njega

3.Ako je crka CD ROM ili nešto tako instaliraj s usb-a (treba biti minimalno 4 GB)
3.1 upute za instalaciju s USB-a
3.1.1 Teže i kako ja radim http://www.intowindows.com/how-to-in...working-guide/
3.1.2 Lakše, nisam do sad niti ušao na taj link http://www.intowindows.com/how-to-cr...7-dvdusb-tool/
3.2 Ubaci USB i u F12 Boot menu odaberi USB

I ima još neka metoda sa stiskanjem "0" , tu ti neznam ko zna nek napiše
OuttaControl je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2013., 18:03   #3
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Nedavno sam to radio na jednoj toshibi, tj prijatelj je ja sam mu davao upute.
btw u toshibama sa phoenix biosom je F2 za ulazak u bios a F12 za ulazak u boot menu

1. ako ima komp na sebi windowse i nisi formatirao HDD
1.1 Prije paljenja upiri tipku F8 da uđer u Boot menu od windowsa
1.2 Odaberi Repair your Computer, kad se upali imat ćeš opciju Toshiba HDD Recovery (Restore Application)
1.3 Odaberi to i prati upute, neznam ih napamet nisam vidio

2.Ako si izbrisao windowse/diralo se po particijama onda ubaci instalaciju od windowsa(moš s neta skinit backup coppy, piše da taj lap ima win 7 profesional, te procitat kod s dojnje strane te ga zapisat)
2.1 sa F12 uđi u Boot menu, odaberi CD ROM
2.2 Instaliraj windowse normalno i skni s neta drivere za njega

3.Ako je crka CD ROM ili nešto tako instaliraj s usb-a (treba biti minimalno 4 GB)
3.1 upute za instalaciju s USB-a
3.1.1 Teže i kako ja radim http://www.intowindows.com/how-to-in...working-guide/
3.1.2 Lakše, nisam do sad niti ušao na taj link http://www.intowindows.com/how-to-cr...7-dvdusb-tool/
3.2 Ubaci USB i u F12 Boot menu odaberi USB

I ima još neka metoda sa stiskanjem "0" , tu ti neznam ko zna nek napiše
Pa di si kolega
Ovako, znači ona prva metoda, nju sam pokušao i ne pojavi mi se to. Meni ti dođe kao da ubacim disk od windowsa koji je instaliran na laptop, ali ga ja nemam jer je komp došao s instaliranim win7.
Nisam brisao Win7, niti ništa.
i probao sam metodu sa "0" ali ništa ne dođe.. bem mu miša
Staro 26.05.2013., 21:23   #4
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Nezz neobicno mi to da trazi cd od windowsa, jesi možda mjenjao jezik? pa možda zato, stvarno neznan

Onda opcija 2 il opcija 3 i miran, ja ovako i nako volim čisti laptop samo sa najosnovnijim softwareom i driverima
Staro 26.05.2013., 21:40   #5
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Nope, nisam mjenjao. A kada sa desktopa pokusam instalirat novi Windows dođe mi poruka da je Windows na cd-u drugog jezika i da ne može instalirat. Kada pritisnem F12 ne nađem nigdje da odaberem cd.. Ako stignem ujutro ti snimim da vidiš.

Volim i ja sve čisto ali mi se sad nakupilo i sad želim to srediti pa za koji dan uzet termalnu i zamjenit i maknut prašinu jer je ovo nevjerojatno kako je bucan, u idle-u je na 55 stupnjeva i vent radi ko blesav, a tek kad upalim neku igru ili malo vise multitaska i sve u kući probudim..
Staro 26.05.2013., 22:45   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Dobio si predinstaliranu aplikaciju da napravis toshiba recovery dvd.
Vjerojatno ima jos vazecu garanciju, pa ti nebi preporucio otvaranje i promjenu paste.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2013., 00:15   #7
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
Autor Toorop Pregled postova
Nope, nisam mjenjao. A kada sa desktopa pokusam instalirat novi Windows dođe mi poruka da je Windows na cd-u drugog jezika i da ne može instalirat. Kada pritisnem F12 ne nađem nigdje da odaberem cd.. Ako stignem ujutro ti snimim da vidiš.

Volim i ja sve čisto ali mi se sad nakupilo i sad želim to srediti pa za koji dan uzet termalnu i zamjenit i maknut prašinu jer je ovo nevjerojatno kako je bucan, u idle-u je na 55 stupnjeva i vent radi ko blesav, a tek kad upalim neku igru ili malo vise multitaska i sve u kući probudim..

mislim čist bez softwarea od proizvođača ne čist ko čist od prašine :P milsim volim i to al nebitno u ovom slucaju
Staro 27.05.2013., 09:26   #8
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
mislim čist bez softwarea od proizvođača ne čist ko čist od prašine :P milsim volim i to al nebitno u ovom slucaju
Nisam ni ja mislio čist od prašine, već da samo laptop dobijem bez Windowsa! samo sam krivo poredak rijeci! XD a i prašinu ne volim
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno