|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Mreza?
Pravio bi lan za 15-20 ljudi, problem je sto nemamo 1 switch da primi sve, nego imamo 3 od 8 portova pa me zanima da li bi ih mogao povezati crossover kabelom i jer bi to radilo kako treba???
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Khm, bi. Poveži ostale hubove na taj switch i to će raditi. Npr. 3 huba na 3 slobodna porta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
E ovo i mene muči, znači ako imam 2 switcha od 5 portova, povežem ih sa crossoverom iz bilo kojeg u bilo koji port, i pospajam na ostalih 8 slobodnih portova kompove i sve će šljakat? Am I right? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Najbolje da nabaviš 2 crossover kabela (ili ih napravi sam) i nekoliko običnih kabela, pa probaš kombinacije. Ništa se neće dogoditi, ak nešto ne štima neće ti raditi. Trebati će ti 2 ili 3 PC-ja za probu po switchevima. BTW obrati pažnju imaju li oni tzv "uplink" port - njime se - preko crossovera - povezuju 2 switcha.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Hm zapravo switch na switch ti je isto kao i komp na komp osim ako imaju auto sense ili uplink port. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
radit će ti bez obzira imaš li crossover ili ne uključen u portove. Svi switchevi novijih datuma imaju autosensing pa nemoraš brinut. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|