|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Koji SOHO gigabit switch kupiti?
Pozdrav svima, ponovit ću pitanje iz naslova: Koji SOHO gigabit switch 8 portova kupiti za cca 400 - 500 kuna a da je kvalitetan? Po mogućnosti da ima bar nekakav QoS ![]() Hvala unaprijed svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da si se potrudio malo potražiti onda bi našao preporuku. Pogledaj > 8 Port Gigabit Switch Roundup Definitivno neki baziran na Broadcom BCM5398 chipsetu. Druga je sad stvar šta je od toga dobavljivo kod nas ili da dovlačiš izvani. U principu nijedan SOHO switch nema QoS. Ako ti je QoS nužno potreban onda razmisli o: RouterBOARD RB750GL, u principu router ali se može konfigurirati kao pametni switch. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da točno, ovi sa više portova su business klasa i preskupi. Međutim vezano za QoS, nije valjda da trebaš 8 različitih uvjeta / pravila, ili rečeno na drugačiji način ovaj ti odradi "pamet" a nedostatak portova pokriješ sa još jednim "glupim" switch - em. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma ne da mi se muljat sa više uređaja, i ovak ih imam dosta... svih 7 portova bude radilo nekog vraga... U pravilu me interesiraju switchevi sa i bez QoS-a, ali obaveznoi jumbo frame podrška Mogu ja probat bez QoS-a ali mislim da bude kaos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Cisco SG100D-08 ili NETGEAR ProSafe GS108T ![]() iako su malo iznad financijsko okvira koji sm naveo gore, ali mislim da vrijede ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|