|
![]() |
#1 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Word i wordart
Neki dan sam bio instalirao OfficeXP na novi komp. Sad kad pokušam staviti wordart posavi mi ga kao sliku znači nemogu ga pomicati po volji nego ju mogu pomicati samo s enterom,kad ga označim ima crni obrub! E kako sad mogu dobiti da mogu pomicati word art kao neku sliku koju napravim u wordu ili kao clip art? Znam da je malo glupo pitanje no ipak.... P.S. Malo sam zaboravan! Zadnje izmijenjeno od: ćiber_manija. 05.09.2005. u 21:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CyberSky
|
šta niko nezna u wordu raditi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
valjda san dobro kuzija pitanje jer ovo nema ni glavu ni rep pretpostavljan da kad si ti odabra neki alat za crtanje on ti je nacrta kvadrat u kojem je pisalo "Create your drawing here" i ti si to napravija drugi put nemoj nego crtaj van tog kvadrata, a on ce nestat sam od sebe ako ti je vec postojeci crtez vec unutar kvadrata oznaci sve unutar kvadrata pa cut i negdi van kvadrata paste pa mozes pobrisat kvadrat takodjer mozda ti je word grupira crtez pa na drawing toolbaru otvori Draw menu i odaberi ungroup. naravno prije toga selektiraj crtez
![]() |
![]() |
#4 |
CyberSky
|
Evo slike pa bude možda jasnije. Nemogu stisnuti ungroup! Stvar je u tome da nemogu pomicati wordart po želji nego se ponaša kao obični tekst. Kada nacrtam obični kvadrat onda ga mogu pomicati po volji te ima bijele točke kad je selectan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
odaberi alat za crtanje pravokutnika pojavi ti se on "create your drawing here", ti jedanput pritisni escape da ti to nestane a da ti jos uvik aktivan bude alat za crtanje kvadrata nacrtaj negdi kvadrat desni klik na njega pa Add text i dok ti kursor blinka u kvadratu klikni na word art odaberi stil, upisi tekst i to bi trebalo bit to word art je unutar pravokutnika, a s njim mozes di oces ovo vridi za bilo koji tekst ili sliku koju zelis pozicionirat ka ovaj word art pravokutnik se moze mijenjat desnim klik na pravokutnik (na njegov rub ako je tekst unutra) pa odabirom naredbe Format auto shape. imas dosta opcija i s njim mozes svasta cinit ovaj problem moze se rijesit i tablicama
![]() |
![]() |
#6 |
CyberSky
|
Hvala! No neide mi uglavu da u office 2000 mogu to pomicati po želji a ovdje ne! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|