|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Video mixer za signal sa IP kamere
Spremamo jedan dogadjaj koji bi prenosili lokalno putem IP camera. Rjec je o 4 lokacije koje su pokrivene kamerom. Na jednoj lokaciji ce se naziti platno i projektor gdje bi se trebala slagati nekakava rezija od te 4 kamere, da na platno uvjek ide slika sa kamere na kojoj se nesto desava. Osim na platno stream bi slali i na net. Prva ideja je bila klasicni studijski audio/video mixer kojime bi mjesali slike(slagali reziju), ali problem je u tome sto digitalni signal sa kamera moramo konvertirati u analogni da bi mogao uci u studijski mixer pa onda opet na izlazu mixera iz analognog u digitalni da bi ga mogli slati na net. Rjesenje sa nekim software mixerom bi bilo idealno. Ima li tko kakvu ideju, koji software bi bio najadekvatniji?
![]() |
#2 |
Premium
|
Bas nitko nema iskustva sa ovakvim stvarima?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Ja mislim da sa jednim obicnim software-om se moze pratiti na PC ili Laptop, skines neki freeware soft za DVR ( od survilance software-a) koji najmanje mogu nadgledati 4 IP kamere, tako, da tim software-om mozes nadgledati pojedinacno i sva cetiri, pa samim tim vezes projektor i imas video na platno. Slican soft imam instaliran na moj PC, kojeg sam probao sa 2 USB PC kamere, znam da trazis opciju za IP kamere, na toj aplikaciji ima opciju i za IP kamere, program se zove H264Webcam probaj ovde kao free version ili trial za 21 dan, za 3 nedelje mozes naci neki slican u full verziji.... Zadnje izmijenjeno od: muki461. 27.02.2013. u 14:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Moze i tako ali problem je u tome da software-om moze istovremeno i da snimi u HDD dok na browseru ne znam da li je to moguce |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Dogadjaj se kao sto sam spomeuo odvija na 4 razlicite lokacije i na svakoj od njih se u neko vrijeme nesto dogadja. Za reziju na projektoru mi nije problem, jer cu znati kad je sto i tako mogu stavljat doticnu kameru u prvi plan, ali mi je problem za preko neta. Ako stavim izbornik sa 4 kamere, ljudi nece znati kad se na kojoj sta odvija, a ovako bi ja uz pomoc nekog software-a slao "van" vec izreziranu sliku. Samo sto nikako naci adekvatan software za takvo sto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|