|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
![]() Prodao sam onaj hard od 160Gb iz siga koji je nenormalno rondao i sad ne znam koji da kupim pa ču pitati vas,štovane PCeksperte ![]() Odlučio sam se za Hitachia pošto ga svi hvale i to za jedan od ova 3 modela 1.HDD Hitachi 120GB ATA100 7200 rpm,8mb,model HDS722512VLAT80 2.HDD Hitachi Deskstar 160 GB ATA 100, 2 MB cache,model Deskstar 7K250 (HDS722516VLAT20) 3.HDD Hitachi 160GB ATA100 7200 rpm,8mb,model HDS722516VLAT80 Što kažu znalci,koji je najtiši?Može i neki Seagate ali da je tih,odnosno da su svi iz te serije tihi a ne da moram ići na sreču ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Seagate Baracuda 160GB 8MB NCQ. Za ostalo provjeri PM.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Imam 2 single platter hitachija (jedan "stari" SATA 7K250 80Gb, 8Mb i novi SATAII 7K80 od 80Gb i 8Mb cache, onaj whine koji diskovi proizvode ne postoji ni kod jednog, kad seekaju čuju se duplo manje nego barrice (koje sam ja čuo - SATA V i 7200.7 modeli ) , a ako ti smeta možeš ga potpuno utišati preko AAM toola pa se apsolutno nečuje... Inače ovaj 7K80 ima istu mehaniku ko i 7K250 ali je elektronika native SATA-II (mislim da podržava NCQ al nisam siguran, nemam SATA II kontroler ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ja bas kanim kupit jos jedan diskek i gledam hitachi, nazlost trebam bar 160 gb pa cu morat na 2 platter disk... smrc, osim ak hitachi nema plattere po 160 :P
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
RAK, misliš na onaj Seagate 160 NCQ koji mi je crkao nakon dva sata rada ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Feldwebel
|
Mislim na ispravni model a ne na škart koji si ti dobio. Da li vi mislite na one Hitachije koji nesu jaja svako malo? No Veki-OS traži ATA disk. Moja je bila greška u nerazumijevanju.
![]() |
#9 |
Feldwebel
|
3.HDD Hitachi 160GB ATA100 7200 rpm,8mb,model HDS722516V(D)LAT80 Ja imam slično. Umjesto onog V je slovo D. Valjda je to isto. Radi. I tiho je. Slično je kao i moje Barice. Baš je bio iznad njih. Ništa ekskluzivno. Čujem ga kada radi i malo drobi kada piše. Brzina divna. 61 Mb/s read. Zasigurno najbrži ATA koji sam imao. I to je ono što mogu reći jer mi je samo povremeni gost u kompu. Particija se zove Arhiva.
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo kupio ga,naštimo sve i to i sad imam jedno pitanje ![]() ![]() E sad,koliko znači taj random acces,koliko gubim s tim i da li uopče išta gubim? EDIT:Kad sam namještao AAM nešto sam čačkao i po cache setinzima pa sam ih sad vratio na default i random access je sada 16.Jel mi može netko konačno reči što je taj random access(kontam nešto ali nisam 100% siguran) i da li je ovo velika razlika 12 prema 16 i da li nešto gubim time,ako da,koliko? Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 20.06.2005. u 14:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Samsung SATA 160 GB, imam ga i jako je tih |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
imam barracudu 160gb ata100 8mb, i uzimam još jednog takvog uskoro, ništa drugo ne dolazi u obzir.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
Inače, random acess ti se smanjio jer AAM-om usporavaš kretanje "ruke" koja čita sa diska. To ćeš osjetiti samo u operacijama kad treba brzo prebacivati s jedne trake u drugu (hrpa malih file-ova, fragmentirani disk, zapisivanje u swap datoteku...), dok recimo kod kopiranja se neće ništa osjetiti. Osobno imam AAM na 1/3 vrijednosti i ne osjetim neke razlike između max i min osim po buci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Prvo isprike zbog dizanja threada iz mrtvih... ![]() Nego, dvojba je ova: HDS728080PLAT20 HITACHI 80GB ATA100 7200rpm 2MB ili Seagate ST380011A, 80 GB, 7200rpm, ATA100, 2MB? Ključna riječ je tišina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ali kad je disk u idleu proizvodi neko čudno zujanje u trajanju od x sekundi...jedva je čujno ali postoji ![]() Ako ne dobijem "pozitivna" mišljenja o Hitačiju, ići ću na sigurno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Seagate pod muss! Imam ga i necujem ga! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
Trebam li se zabrinjavati??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ne trebaš, to je stir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
@ Mailman : Gadna odluka. Hitachijeva 7K80 serija je ok i može se regulirati AAM. Opet, Seagate u ATA verzijama je ekstremno tih disk (čak i 7200.7 serija iz koje je navedeni disk, koja je u SATA inačicama, da prostite, govno), ali zez je što mu je AAM zalockan, ima STIR (ili tehnologija kako ispilati živce Grand Nagusu ![]() Ja bi osobno išao na Hitachia poslije iskustva sa Seagateom. @ acer : Use the AAM, Luke... ![]() @ Dudek : Naravno, isprobao si dotičnog Hitachia? ![]() @ tihomir : Seek To Improve Reliability je jedan od noviteta predstavljen u 7200.7 seriji. Još da su dali opciju da se ta neopisivo debilna opcija isključi, bilo bi super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
7k80 izgleda dobro, osobno planiram uzet jednog 80gb za početak pa ako mi se svidi, prodat baricu i uzet još jednog. p.s. upravo slušam stir in action. :burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Tako je, samo idite mojim stopama ![]() Jedini "glasniji" Hitachi mi je bio macan (mijaukao je) iz septembra 2003. 120Gb PATA
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |