|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Isključivanje kabela napajanja iz električne mreže
Izvinjavam se sto otvaram novu temu ako je vec slicno nesto bilo. Interesuje me je li preporucljivo inace imam naviku da pred spavanje isklucim napajanje iza centralne totalno. Posto kod mene u naselju malo malo u pola 12 noci znaju iskljuciti struju na 2 min i ponovo uklljuciti a kod mene u stanu vrlo slabe ove uticnice jer je stara zgrada. Sad me interesuje jel preporucljivo da iskljucujem, jer sam se dosta istrosio da bih mogao sad kupiti onaj produzni sa zastitom i da li se inace treba to rditi ili samo ugasiti komp. normalno . Unaprijed zahvaljuem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da nemože štetit nikako isključivanje napajanja iz utičnice. Kupi si UPS pa da budeš siguran ako imaš problema sa naponom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
hm i tja. zaprave vjerujem da bi se dalo sa nekakvih detaljnijim eksperimentima dokazati potencijalna stetnost ili "nestetnost", ali osobno nisam pogovornik metode "pali-gasi sa 220V". razlog je jednostavan, cak i kod racunala. ok, racunalo nije upaljeno kao takvo, ali i dok je ugaseno, jedan manji trafo sa par pasivnih elemenata (ukljucujuci i elektrolit negdje) je spojeno direkt na 220V. i svaki put kad se iskljuci struja - oni kod paljenja nazad dobiju najvjerovatnije nazovimo "šok". isto vrijedi i za TV kada nije iskljucen na bas prekidac (ON-OFF), video recimo toga niti nema, moje pojacalo isto nema, itd itd......... ja ne znam, ali ponavljam, nekako mi je logicnije da ne patim uredaj konstantno sa upustanjem na gradsku mrezu, pa iskljucivanjem, i tako svaki dan. ok, u ovom slucaju je prakticki svejedno, mozda cak i pozeljnije da se iskljuci svaki potrosac (jer prilikom spajanja gradske mreze moze doci visi ili nizi napon, tek onda uredaji pate i postoji mogucnost kvara), ali najbolje rjesenje je UPS sto pinkskin kaze. pogotovo ako je komp vrijedniji, jebes ti sve ako mi ubije komponentu ili vise njih vrijedne 1000 ili vise kuna..........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |