|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Kablo za bufer 2xcinc---3,5mm
E ovako imam Typhoon bufer za 5.1 sistem i sada imam samo jedno ovako kavlo https://static4.pik.ba/galerija/2012...493-velika.jpg I sad to kablo ti cincevi idu u bufer a 3,5mm u racunar(to se moglo skontat al da kazem opet) i onda ustekm 2 zvucnika i rade, a da bi mogao ustekat 5 trebaju mi jos ova 2 kabla za zadnje i centralni zvucnik. Ja to kablo nemogu nigdje da nadem da kupim, pa da li bi ja mogao sad uzet neko drugo kablo sa cincevima osjec ga i na njega spojit 3,5mm onaj kraj da li bi to radilo moze li mi neko reci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
rca kabal? Pa bar tog kabla ima na dvakom kiosku -->
![]() Sorry, ali di ti zivis da ne mozes naci 3,5mm-->rca kabal? Pa bar tog kabla ima na dvakom kiosku
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
iz koje ti drzave pises kada ovako pises? pitam, jer Lukavac ima jako blizu Siska, pa rekoh jesmo u istoj zupaniji......... ako jesmo, garant nismo isli u istu osnovnu skolu, bome niti srednju ![]() nego, ovih kablova imas (barem u CRO) po super marketina. znam jer sam upravo ovakav od 3 metra uzeo u kauflandu za nekh 25-30 kuna. nije ti vazna duzina, slobodno uzmes i metar, nece utjecati na signal. druga solucija je napraviti ovakav kabel, sto je casak posla. treba ti dva RCA muska (cincevi) i muski TRS (3.5mm za zvuk). i ovisno po potrebi stereo kabel za RCA konekciju (izgleda kao koaksijalni od antene, samo manji). ili da, mozes napraviti i ovako kako si rekao, ali ne garantiram da ce signal biti 100% dobar. prvenstveno jer kao sto sam rekao - koaksijalni su kablovi, pa zracenja i ostala sranja puno manje utjecu na njih. najlakse i najbolje vjeruj - trgovina ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Ja sam iz BIH Nasao sam sad na netu tih kablova, nisam to bas ni trazio puno sad malo sjeo i ima na pik-u. Samo da jos nesto pitam posto ja imam samo 3 zvucnika, da li je moguce sad one zvucnike sto nemaju nikakvih konektora samo 2 zice sto idu kako spojit na bufer preko cinca? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|