|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
koji standard napajanja kupiti
Dakle, mjerkam novu matičnu za i3. e sad sve matične (nove) imaju 24 + 8 pinski konektor za napajanje. Naravno, napajanje koje ja imam ima 20 + 4 pina. E sad, može li se s odgovarajućim adapterima 20 na 24 i 4 na 8 riješiti problem (dakle da iskoristim staro napajanje) ili trebam kupiti novo napajanje? ako trebam novo, koje bi to bilo? 2.3 standard? što trebam tražiti po trgovinama? Hvala, T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Kolko sam skužio, tvoje napajanje ima odvojivi 24 pinski konektor, 20 + 4, znači tu ništa ne fali, a tvoj i3 će raditi i s spojenim samo 4-pinskim 12 voltnim konektorom, mada na ploči ima 8-pinski. Napiši koju konfiguraciju imaš, odnosno, što bi nadogradio. Napiši modele pojedinih komponenata. Ako imaš neko dobro napajanje, nećemo ti savjetovati kupnju novog, ali ako je neko škartno, savjetovat ćemo ti kupnju drugog. Napiši i kolko naovca bi mogao izdvojit i gdje bi eventualno kupovao. Moguće da sam krivo skonto. ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 30.12.2012. u 15:50. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja sam ga razumio da on ima pra staro napajanje sa 20 + atx 4. Ako ideš na novu I3 platformu vrijeme je i za novo (aktualno) napajanje. Pogledaj temu sa preporukama dobrih napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Dakle, točno tako, imam fortrona 350 ili 400 W (bio je unutra 775 komplet. Nadogradio bih na i3 (s 1155) arhitekturu i što se snage tiče, napajanje je ok, jedino me brine ta nekompatibilnost power konektora. Iako, čuo sam se s jednim prijateljem koji je imao sličan problem, rekao je da je uštekao 4 pinski tamo gdje ide 8 pinski i da stvar radi. Slaže se HTPC pa zahtjevi za strujom nisu veliki. Ali, ako treba kupiti novo napajanje - ok, ni to nije problem. Hvala, T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako napajanje ima 4pinski EPS, a ti na ploči 8pinski konektor u blizini procesora, komp će raditi i sa samo 4pin.
![]() |
#6 |
Banned
|
Daj ti nama napiši koji je to točno model Fortrona. Napiši i ostatak buduće konfiguracije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Od matičnih gledam neke povoljnije Asus ili Asrock, recimo na Z68 chipsetu, uz moje uvjete da je mATX i da ima bar jedan klasični PCI utor (ali opet, mislim da nije ni to bitno, gledam sve matične te klase (cca ispod 500 kn) i sve imaju iste konektore za napajanje. Ali, ako stoji tvrdnja da mogu uštekati 4 in u 8 na matičnoj i da će stvar raditi s i3 - meni dovoljno, ali ne mogu probati dok ne kupim matičnu (koji dan iza nove godine). Hvala, T. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Je, bitno je. Postoji mogućnost da imaš nekog pretpotopnog pa bi ipak bio prijedlog za nadogradnju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako imaš kućište ili misliš nabaviti neko kojemu napajanje stoji dole, zaboravi na Fortrona. EPS kabel za proc mu je prekratak da bi stigao s dna kućišta do vrha matične gdje se obično nalazi EPS konektor.
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije to mana samo kod Fortrona a i da se nabaviti produžetak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|