|
![]() |
#1 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Fujitsu AH531 spor
Imam problema sa navedenim laptopom, kupljen je u intersparu na akciji i danas sam isao instalirat windowse na njega ali nakon vrlo duge instalacije (mislim vremenski) laptop radi presporo ali ono stvarno presporo kod unosa teksta mu treba par sekundi da skuzi da sam nesto poceo pisati. Ne kuzim sta je, vec sam milion puta instalirao windowse na kojekakve mašine ali nisam nikad naišo na ovako nešto. Imam tko kakvu ideju što da probam, probao sam sa ahci enabled i disabled. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Koje windowse?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Testiraj hard disk, a možeš i ostalo. Instalirao sam hrpu baš takvih modela i rade odlično za 2000 kn.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Yeeepiyaye
|
Citiraj:
Pustio sam do kraja instalaciju i zavrsio ju je ali mu treba 3 minute da samo desktop prikaze i onda jos koja minuta da digne ostatak, uspio sam i drivere instalirat ali i dalje mi ne izgleda kao da bi tako novi laptop ove konfiguracije radio. Zadnje izmijenjeno od: slish480. 17.08.2012. u 20:11. Razlog: dodavanje teksta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A koje konfiguracije?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Yeeepiyaye
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Nažalost, gotovo sigurno hardverski kvar. Istestiraj sve preko hirensa, probaj podići i neki live Linux pa ga onda i instalirati, tako ćeš vidjeti jeli HDD ok, ali mislim da ćeš morati na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yeeepiyaye
|
Evo ovako napravio testove sa memtestom i sa seatools sve prošlo ok bez ijedne greške. Nakon toga probao dići windowse xp i opet ista stvar instalacija traje 100 godina. Kad sam prvi put pravio particije, pravio sam ih s gpartedom i tražio me kao da nema partition tablea i da napravim novi, to je samo create partition table tipkica i to je to. E sad me zanima kako da obrisem taj partition table skroz sa hard diska, pa ću probat particije rješit kroz installer windowsa? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Yeeepiyaye
|
Napravio već, znam nije ni meni jasno ali hvatam se za slamke, jos uvijek mi je nekako da ja nešto krivo radim, nisam još naišao na ovakav kvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Kako bi bio siguran, iz SeaToolsa napravi zero fill, bootaj instalacijski DVD, u njemu napravi particije i onda instaliraj Windowse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yeeepiyaye
|
Napravio full erase sa seatoolsom, ponovno pokušao instalaciju windowsa i ništa, opet ista stvar prespora instalacija koja se sad nije ni uspjela završit do kraja. Ima još netko nekakvu preporuku ili da šaljem na garanciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Znači, u SeaTools si pustio onaj advanced test i sve je bilo u redu? Probaj još bootati Hiren's i pokrenuti HD Tune.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Da pokušaš i update BIOSa, ako je dostupan noviji na Fujitsuovoj stranici? Ako su komponente ispravne, ostaje jedino da je u BIOSu nešto sprčkano, no i to bi se riješilo vraćanjem na defaultne postavke što si pretpostavljam radio. U očaju možeš pokušati i to. Ipak, googlanje ne baca ni jedan takav slučaj s tim modelom, pa je vjerojatno da nešto od hardvera na konkretnom primjerku nije u redu. Ne daj samo da ti na servisu to prodaju pod softverski kvar, fino opiši da se vidi da ne valja već pri instalaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Yeeepiyaye
|
Citiraj:
Ništa hvala vam svima na pomoći ide na garanciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Yeeepiyaye
|
Evo danas laptop odnešen u interspar na garanciju, voditelj tehničkog odjela tamo ga upalio malo provjerio pitao par pitanja uvjerio se da stvarno ne radi kako bi trebao i nazvao Asbis kao dobavljača, i ovi iz Asbisa pristali samo na zamjenu bez slanja na servis sutra dolazi novi na kućnu adresu i samo stari predati vozaču. Čak su iz Asbisa rekli da će priložit i znak isprike, ne znam što će bit al ja se nadam još jednom laptopu heheh. Hvala svima na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Imam sličan problem na istom modelu laptopa imam dojam da se operativni sustav sporije podiže nego bi trebao instaliran je xp performance , jednom kad se podigne radi normalno. Za usporedbu desktop računalo 10 godina staro , socket A slične konfiguracije podiže operativni sustav brže (na oba sam instalirao isti operativni sustav i iste programe). Možda je problem u sporijem hard disku ili što već? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Yeeepiyaye
|
Citiraj:
Ovo im je valjda nekakav bug na toj seriji, na novom je radilo sve 10 puta brze tj. normalno kako i treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Odi u msconfig (klikni na Start pa na dnu upiši msconfig) i pod karticom Startup vidi šta se diže s winsima. Isključi ono što misliš da je suvišno i restartaj lap. Trebao bi biti brži.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|