|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) Smrzne kod shutdowna
Imam problem prilikom shutdowna windowsa 7. Ostane raditi napajanje i svi ventilatori nakon sto izvrti "shutting down". Tada mogu samo na gumb ugasiti tako da drzim 4 sec. Nedavno sam promijenio plocu u giga z77-d3h. Instalirao sam njezine chipset drivere i update-ao sve iz win7. Ima neko ideju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Postavke power managera? Probao s drugim napajanjem?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Digni sistem u SAFE MODU pa probaj napraviti shutdown. Ako ostane raditi, stvar je do napajanja ili matične ploče. Ako se iz safe moda isključi, onda je stvar do drajvera tj. zašteka gašenje Windowsa i kompač se nikad ne isključi jer neki drajver zablokira proces gašenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nap.: corsair tx 650, nosio sam ga u links na test, kazu da je ok. Ploca je nova. Nisam probao sa safe modom, ali bas gledam da se vrti i vent od grafe, moguce da ode u neki standby? Pregledao sam bios, sve mi se cini ok u power manageru. Kad dodjem doma probam safe mod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Safe mode radi dobro, mislim ugasei se comp ok. Instalirao sam neki driver detective da vidim koje drivere mi preporuca reinsalirati ali vrti u prazno - ocito negdje zapne. Ima neki drugi sw ili da jednostavno izbrisem sve pod system devices sto me podsjeca na driver od chipseta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nemam system restore, a vidis gore da sm promijenio plocu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Rijeseno je reinstalacijom win7, ali kao novi sistem ne repair (jer repair nije pomogao). Nasao sam neke upute da bi trebalo izbrisati određene drivere za chipset ali mi je jednostavnije bilo install iz pocetka. Sami problem se pojavljuje kad su 2 ploce slicnog modela pa win7 gleda prvi driver kao ok za novu plocu, sto je krivo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|