|
![]() |
#1 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
Cors VX450 - pali nakon pauze
U stvari nije neki problem jer sve radi, ali ipak, ako netko zna.... Corsair VX450, vjerojatno je još u jamstvu jer sam ga kupio ovdje pod godinu dana starosti a kod mene je jedno dvije godine. Sve pet, odličan je, pouzdan, tih, ma nema zamjerke... Prije jedno godinu dana se dogodilo prvi put. Ugasim stroj i želim ga upaliti, kad ono ništa. Ni vau, ni od čega... Malo sam prćakao, provjeravao sve kako to već ide i - gle čuda - upali se. Ddrugi put se dogodilo nekidan. I treći put se dogodilo jučer. Nakon podosta razmišljanja i analiziranja zaključih slijedeće: Kod mene strojevi rade stalno. Ujutro se upale (osim ako netko ne dočeka jutro za kompom, onda se komp ni ne gasi ![]() Problem je nastao kad je stroj ugašen, pa opet nedugo nakon toga (par minuta) opet upaljen (odnosno nije, jer sve ostane na pokušaju). A kad stroj stoji dulje vremena ugašen, onda problema nema. Pali iz prve. Ne sumnjam ni na koji drugi dio opreme jer taj "kvar" prati dva različita setapa kompa, konstanta je jedino taj cors vx. I kad mi je to sinulo, isprobam ga, i pazi stvarno. Ako komp ugasim i pokušam ga odmah upaliti - neće. A kad isključim napajanje na jedno 15-tak minuta (na sklopku) i nakon toga ga probam upaliti - hoće, sve bez problema. Nije da je kvar, nije da me pretjerano smeta, no nije mi baš jasno zbog čega se to zbiva, pa ako netko tko je malo potkovaniji od mene u elektronici ima neku razumnu pretpostavku ili čak objašnjenje, vrlo rado ću saslušati. ![]() ![]()
![]() |
#2 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
A jesi probao upaliti napajanje spajanjem zelene i crne žice na ATX konektoru? Imao sam sličan problem na jednom Coolermasteru: kad ga palim ništa, izvučem atx iz matične i tako ga upalim i proradi, nakon toga vratim atx u matičnu i cijeli komp se upali. Problem je bio u napuhnutom kondenzatoru i nakon promjene kondenzatora sve normalno radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ovo se više čini kao kvar povremeni kvar na MBO neg napajanju. Probaj ga prek spajalice upalit 10 -50 puta pa vidi do čeg je.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
nisam ni došao do paljenja napajanja spajanjem crno/zeleno jer je proradilo svaki put nakon petnaestak minuta, a kvar na mbo ne bi bio jer kako spomenuh isti slučaj se javlja na dva potpuno različita setupa stroja, dakle sve komponente promijenjene, samo napajanje ostalo isto... a paliti uzastopno ga mogu koliko god hoću - ne reagira dok ne prođe tih spomenutih petnestak minuta i onda se upali. opet ga ugasim i onda opet petnaestak minuta neće i onda sve fajn... meni po ponašanju svega izgleda kao neki "kondenzator problem" samo u tim stvarima stvarno nisam potkovan. no, ako opet bude zafrkavao onda ću otvoriti napajanje pa pregledati kondove. trenutno mi se ne da jer sam u fazi zasićenja rastavljanja i sastavljanja strojeva, toliko sam ih se nasastavljao da mi dođe muka čim pomislim na otvaranje stroja... ![]()
♦ As i was going up the stair ♦ I met a man who wasn't there ♦ He wasn't there again today! ♦ I wish, I wish he'd stay away.♦ Zadnje izmijenjeno od: taip@n. 19.11.2012. u 15:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Postoji mogućnost da to napajanje ne bude htjelo raditi kratkim spajanjem zelene i crne žice. Odnosno, bude se upalilo, ali se bude za sekundu-dvije ugasilo - zbog malog / nikakvog opterećenja. Isto bi se dogodilo da se napajanje spoji na komp koji je mali potrošač. Ne mora biti da će to biti i u slučaju tog VX-a. ![]() Prije otvaranja provjeri dal je napajanje pod garancijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da na starija,napajanja zahtjevaju otpor neki na 5 volti zbog bolhe regulacije napona, dok kod novijih netreba. najbolje bi bilo otvorit napajanje I pregledat kondenzatore I hladne spojeve
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|